Gantz reageert op bedreigingen van Hezbollah, zegt dat in geval van oorlog ‘Libanon zal schudden’

Plaatje hierboven: In deze videoclip van 16 februari 2011 op de Libanese TV-zender AL-Manar belooft Hassan Nasrallah, de secretaris-generaal van de door Iran gesponsorde en bewapende terreurgroep Hezbollah in Libanon, voor de zoveelste keer Palestina [= een eufemisme voor Israël] te “bevrijden van de Joden”.

Minister van Defensie en plaatsvervangend premier Benny Gantz hebben donderdag een scherpe waarschuwing afgegeven aan de aartsvijand van Israël, Hezbollah, waarin wordt bepaald dat als een militaire campagne uitbreekt …

Libanon zal schudden en beven en Hezbollah zal dodelijk getroffen worden.

De opmerkingen werden afgeleverd bij de herdenkingsdienst van de staat voor de slachtoffers van de Israëlische militaire operaties waarvan de begraafplaats onbekend is, op de berg Herzl in Jeruzalem.

Gantz bepaalde dat de regering er alles aan deed om twee soldaten naar huis te brengen die in de strijd in Gaza tijdens Operatie Protective Edge in 2014, St.-Sgt. Oron Shaul en luitenant Hadar Goldin, evenals andere soldaten wier stoffelijk overschot in het verleden verloren is gegaan in oorlogen.

De voormalige militaire chef reageerde op de recente dreigementen van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah door te beweren:

Zelfs nu, ondanks het feit dat Israël de sterkste strijdkrachten in het Midden-Oosten heeft, staan ​​we nog steeds aan de ontvangende kant van oorlogsdreigingen. En als het erop aankomt, zou het in feite moeilijk zijn voor het Israëlische thuisfront, maar het zou aanzienlijk moeilijker zijn voor onze vijanden. Dit geldt in het bijzonder voor Hezbollah en Hamas, die allebei het internationaal recht schenden door een offensief vermogen te ontwikkelen om binnen de burgerbevolking te opereren.

Eerder deze week sloot de Israëlische luchtmacht (IAF) een driedaagse oefening af waarin een conflict in het noorden van het land werd gesimuleerd. De oefening was gericht op een scenario waarin de Libanese terreurgroep Hezbollah een raket afvuurde op een IAF-jet die boven Libanon opereerde en het schot landde, maar het vliegtuig niet neerhaalden.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Gantz Responds to Hezbollah Threats, Says in Case of War ‘Lebanon Will Shake’” van 18 februari 2021 op de site van i24News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.