Nederland werkte samen met aan terreur verbonden UAWC

Plaatje hierboven: Gaza. Zwaar gewapende leden van de Abu Ali Mustafa Brigades, het doodseskader van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), is wereldwijd razend populair op Universiteit Campussen

Uit interne correspondentie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat er al in 2018 sprake was van een innige samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de aan terreurorganisaties verbonden Palestijnse NGO UAWC.

Al eerder hebben wij naar buiten gebracht dat er banden waren tussen de UAWC en Nederland, waaronder twee ‘medewerkers’ van de UAWC die betrokken waren bij de moord op de 17 jarige Rina Shnerb op 20 augustus 2019.

Uit nu opgedoken interne correspondentie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die ons werd toegezonden door NGO Monitor blijkt dat ambtenaren zich ernstig zorgen maakten over de vernieling van twee wegenbouwmachines die werden gebruikt voor de aanleg van een weg in Area C door UAWC waar geen toestemming voor was gevraagd aan Israël.

De aanleg van de weg kostte 11.507 dollar waarvan Nederland 9.250 dollar voor haar rekening nam. Ook was Nederland betrokken bij de aanleg van een andere weg door UAWC waarbij de ambtenaren opmerkten dat “UAWC geen toestemming had gevraagd voor aanleg van deze weg” en het derhalve een illegaal bouwproject was.

Desondanks droeg de Nederlandse staat aan dit illegale project 13 miljoen dollar bij (ruim 10 miljoen euro), ondanks de kennis dat het hier om een illegaal project betrof.

In beide interne emails wordt de UAWC ‘de Nederlandse projectpartner’ genoemd, met andere woorden, het ministerie van Buitenlandse zaken onder leiding van de ministers Kaag en Blok heeft er blijkbaar geen enkel probleem mee door een organisatie met banden met terroristische groeperingen een partner te worden genoemd.

In een andere email maken de ambtenaren van Buitenlandse Zaken zich zorgen dat na de arrestatie van een van de medewerkers van UAWC, verdacht van de moord op Rina Shnerb, dit tot Kamervragen zal leiden omdat hierdoor de banden tussen Nederland en een terreur organisatie naar buiten komen.

Het wordt tijd dat de Nederlandse politiek zich eens gaat realiseren dat samenwerken met een aan terreur verbonden Palestijnse organisatie,  aka het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), en het met tientallen miljoenen dollars steunen van deze terreurclub niet kan.


Bronnen:

♦ naar een artikel op deze blogBelgië financierde via subsidiëring van NGO’s gelieerd met PFLP de moord op Rina Schnerb” van 15 december 2020 en een artikel Nederland geeft toe dat het terroristen heeft betaald die een 17-jarige Israëlische hebben vermoord” van 22 juli 2020

♦ naar een artikel “Belgian Funding for PFLP-Linked NGOs” van 22 november 2020 op de site van NHO Monitor

♦ naar een artikel van Elkan van der Raaf “Kuzu hekelt opschorting Nederlandse financiering UAWC” van 14 december 2020 op de site van CIDI.nl

♦ naar een artikel van Joop SoesanNederland werkte samen met aan terreur verbonden UAWC” van 12 februari 2021 op de site van Joods.nl

Een gedachte over “Nederland werkte samen met aan terreur verbonden UAWC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.