Nieuw rapport stelt dat UNRWA loog over het verwijderen van Israël- en Jodenhaat uit Palestijnse schoolboeken

Een nieuw rapport van een waakhondgroep beweert dat de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA), die Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen dient, opruiing en haatzaaiende uitlatingen niet heeft verwijderd uit haar educatieve materiaal, zoals het had beloofd.

Nadat een rapport van de organisatie IMPACT-se kritiek opriep van donorlanden, gaf UNRWA toe dat het racistisch en opruiend educatief materiaal gebruikte en zei dat al deze inhoud tegen november 2020 was verwijderd:

Niet dus. In het nieuwe rapport van IMPACT-se stond dat, ondanks de beweringen van het bureau dat het probleem is verholpen, het educatieve materiaal vol blijft staan ​​met haatzaaiende uitlatingen en aansporingen tot geweld. Een woordvoerder van de UNRWA reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Algemeiner om commentaar.

Bijzonder problematisch, aldus het IMPACT-se-rapport, zijn de ‘zelfstudiekaarten’ die worden uitgegeven aan eerste- tot negende-klassers. Een spellingoefening voor negende klassers veroordeelt bijvoorbeeld alle vredesakkoorden tussen Israël en niet-gespecificeerde Arabische landen – waarschijnlijk een verwijzing naar de Abraham-akkoorden.

Bovendien bevat het materiaal kaarten die Israël uitwissen en verwijzen naar de hele regio van Israël, de Westelijke Jordaanoever en Gaza als ‘Palestina’. Israël zelf wordt soms alleen ‘de vijand’ of ‘de bezetting’ genoemd. Er zijn ook uitspraken als ‘jihad is de weg van glorie’ en een spellingsles met bloed en geweld, verwijzend naar ‘stukken lijken’ op straat.

Over het algemeen leggen de materialen een sterke nadruk op Palestijns nationalisme, aldus het rapport, ondanks de aanspraken van de UNRWA op politieke neutraliteit.

Marcus Sheff, de CEO van IMPACT-se, zei over de bevindingen:

UNRWA beloofde dat het alle hatelijke inhoud had verwijderd die zijn leraren hadden geschreven. Helaas, zoals dit onderzoek aantoont, is dit gewoon niet het geval. UNRWA’s beloften over het verwijderen van de inhoud zijn te goeder trouw herhaald door regeringen over de hele wereld. Maar een vluchtige inspectie toont aan dat de uitleg ervan simpelweg nergens op slaat. Het lijkt er niet op dat de organisatie institutioneel in staat is om haar basiszorgplicht voor de kinderen in haar scholen te vervullen. Donorlanden moeten beginnen met het stellen van veel scherpere vragen aan UNRWA als ze willen stoppen met het financieren van deze voortdurende haatleer.

UNRWA v. 2.00


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “New Watchdog Report Claims UNRWA Lied About Removing Hate Speech and Incitement From Educational Materials” van 17 februari 2021 op de site van The Algemeiner

♦ een artikel op deze blogUNRWA-educatief materiaal vol met antisemitisme, Israëlhaat en opruiing” van 14 januari 2021 en een artikelUNRWA erkent dat eigen lesmateriaal vol zit met anti-Israël racisme en opruiing” van 15 januari 2021 en een artikelSchoolboeken die oproepen tot jihad was ‘een vergissing’ zegt VN-hulporganisatie” van 17 januari 2021

2 gedachtes over “Nieuw rapport stelt dat UNRWA loog over het verwijderen van Israël- en Jodenhaat uit Palestijnse schoolboeken

  1. UNWRA dat liegt? Nee toch!

    UNWRA dankt haar héle bestaan aan leugens, manipulaties, een foute boekhouding en blinde & dove ‘controleurs’.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.