De waarheid over financiële hulp aan de Palestijnse Autoriteit

Plaatje hierboven: Het Presidentieel Paleis in Ramallah, het optrekje van de corrupte Palestijnse leider Mahmoud Abbas, beter bekend onder zijn oorlogsnaam Abu Mazen. De Westerse hulpgelden worden royaal opgesoupeerd [beeldbron: TOI]

Er is al veel gezegd en geschreven over de enorme bedragen die de wereld in de Palestijnse Autoriteit stort en wat er met die centen gebeurt nadat ze daar zijn aangekomen.

De rapporten hebben een aantal Europese landen ertoe aangezet om hun hulp aan de PA aanzienlijk te verminderen, en de regering-Trump stopte deze bijna volledig. We horen ook van tijd tot tijd van de Palestijn op straat over de corruptie in de PA: hij is zich er terdege van bewust dat deze gelden verdwijnen zonder zijn leven op enigerlei wijze te verbeteren.

Een voormalige terrorist die nu kandidaat is bij de komende presidentsverkiezingen van de PA schreef onlangs over het misbruik van internationale hulp door de PA. Zijn woorden zijn voornamelijk gericht tot twee doelgroepen: de Israëlische regering en de landen die bijdragen aan de PA:

Plaatje hierboven: Presidentskandidaat voor de Palestijnse Autoriteit Mohammad Massad (rechts) en de Israëliër Yossi Dagan, voorzitter van de Regionale Raad van Shomron aka Samaria [beeldbron: Ynet News]

Mijn naam is Muhammad Aref Massad [en ik kom] uit het dorp Burqin, Jenin District, Palestina. Ik ben geboren in 1975. Ik werd gerekruteerd voor de terreurorganisaties toen ik 13 was, en ik vocht moedig tegen de Israëlische kant, maar tot mijn verdriet ontdekte ik dat de Palestijnse leiders geen vrijheid willen en geen vrede willen omdat ze profiteren van de oorlog en vernietiging waarin we worden overspoeld. 

Hoe groter het aantal dodelijke slachtoffers onder onze mensen, hoe meer aandacht ze krijgen van de vrije en goede mensen in de wereld, en de wereld geeft hun grote hoeveelheden hulp telkens wanneer de foto’s van vernietiging in ons land wereldwijd worden gepubliceerd.

Ik heb besloten om aan de wereld de misdaden te onthullen van de echte terroristen die het Palestijnse volk bezetten, niemand minder dan de Palestijnse terreurorganisaties die volledig op de loonlijst staan ​​van de corrupte Autoriteit.

Als u echt wilt dat het doden, de vernietiging en de belegering van het Palestijnse volk stopt, als u echt wilt dat er een einde komt aan het onrecht en de armoede van het Palestijnse volk, stop dan alstublieft uw steun aan de Palestijnse Autoriteit, dat wil zeggen gerund door een corrupte en niet-gekozen dictator. 

Vraag uw regering om geen geld naar de Palestijnse Autoriteit te sturen. Uw regering stuurt ons veel geld, ondanks het feit dat het beter op arme mensen in uw land kan worden gericht. Elk bedrag dat u naar de Palestijnse Autoriteit en de terreurorganisaties stuurt, bevordert onze armoede en onze ondergang.

Vriend, wees niet iemand die de moord, armoede en vernietiging van ons Palestijnse volk bevordert. We zijn zwak en onze mensen worden geregeerd door de corrupte Autoriteit en de terreurorganisaties. We willen vrijheid zoals de andere volkeren van de wereld, en we willen een onafhankelijke staat hebben en in vrede en veiligheid leven, onze economie ontwikkelen en een goede toekomst voor onze kinderen opbouwen.

Onze eisen zijn aanvaard door alle landen van de wereld, maar de corrupte dictatoriale autoriteit en de leiders van de terreurorganisaties willen geen vrede voor ons, omdat vrede geen geld in hun zakken zal brengen zoals oorlog dat wel brengtStop met uw steun aan de Palestijnen, want we hebben meer geld dan u, maar het is in handen van dieven en terroristen.

We hebben uw geld niet nodig, aangezien dit geld onze mensen doodt. We hebben een economische infrastructuur en veel geld, en we zullen een van de staten worden die behoeftige landen helpen nadat we de dictator Mahmoud Abbas berecht hebben en terughalen wat de leiders van de corrupte Autoriteit en de leiders van de terreurorganisaties hebben gestolen. .

Het doden, de honger en de vernietiging in Palestina zullen niet stoppen tenzij u stopt met het sturen van geld naar de Palestijnen. Al het geld dat u stuurt, vergroot de macht van de dictator, de terroristen en de overvallers die mijn Palestijnse volk uithongeren.

In het verleden hebben de donorstaten soms geprobeerd de Palestijnse Autoriteit te omzeilen en in plaats daarvan te kiezen voor de financiering van specifieke projecten.

Dit idee mislukte vanwege de mahsubiya-methode die in de PA wordt toegepast: een aannemer die buitenlandse financiering voor projecten krijgt, draagt ​​een deel van het geld over aan de ‘juiste mensen’ in de PA, en dient daarmee als een pijpleiding voor het doorvoeren van ‘koosjer’ geld naar de aanstichters van terreur.

Een ander probleem is de Israëlische regering, die zich terdege bewust is van de situatie en toch kunstmatige beademing blijft geven aan de corrupte PA.

Na de ondertekening van de Oslo-akkoorden in 1993-1995, werden velen in Israël nuchter en realiseerden zij zich dat het eerste bewind van de PA zou kunnen leiden tot de groei van een terreurstaat op de Westelijke Jordaanoever in vergelijking met de gevaren van de terreurstaat die opkwam in Gaza die in het niet zou vallen.

Maar geen enkele Israëlische regering heeft de mogelijke stappen ondernomen om een ​​einde te maken aan het waanidee van Oslo. Na 15 jaar zonder verkiezingen in de PA, werd onlangs aangekondigd dat er eindelijk verkiezingen zouden worden gehouden voor de Wetgevende Raad en het voorzitterschap, een stap die de terreurautoriteit een democratisch stempel van goedkeuring zal geven.

De vraag rees meteen of Hamas mag deelnemen aan deze verkiezingen. Velen vrezen dat het democratische proces zou leiden dat Hamas opnieuw het gros van de zetels in de Wetgevende Raad zou binnen rijven en mogelijk ook het presidentschap. Maar wat voor soort democratie staat niet toe dat een vooraanstaande organisatie deelneemt aan verkiezingen die verondersteld worden vrij te zijn?

Het houden van de verkiezingen lijkt volledig te worden gesteund door sleutelfunctionarissen binnen de regering-Biden: zowel die voorstander zijn van de oprichting van een Palestijnse staat vanwege hun blind vertrouwen in de tweestatenoplossing, als de uiteindelijke wier sympathie ligt bij organisaties van de Moslimbroederschap in de VS en elders.

De laatste groep zou een overwinning van Hamas bij de PA-verkiezingen als een wenselijk resultaat zien. Muhammad Aref Massad begrijpt dat er naast Israël een terroristische autoriteit is opgericht die zou kunnen leiden tot een terroristische staat. Wanneer zullen de beleidsmakers in Israël, Europa en de VS dit begrijpen?


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Mordechai Kedar “The Truth About Financial Aid to the Palestinian Authority” van 16 februari 2021 op de site van The Begin-Sadat Center for Strategic Studies (BESA)

♦ naar een artikel van Elisha Ben Kimon “Former terrorist asks High Court to cut funds to Palestinian Authority” van 5 juni 2020 op de site van Ynet News

♦ naar een artikel van Elliott Abrams “Corruption in the Palestinian Authority” van 5 april 2018 op de site van Councel on Foreign Relations

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.