Joodse gemeenschappen in zes Perzische Golfstaten verenigen zich

Rabbi Eli Abadi uit Dubai (2de van links), de spirituele leider van de Associatie van Joodse Gemeenschappen in de Golf (AGJC), sprak met Arutz Sheva over de nieuwe Joodse Vereniging.

De Joodse gemeenschappen in de zes Perzische Golfstaten hebben vanmorgen (maandag) de nieuwe unie gelanceerd als een nieuwe belangrijke stap in de vernieuwing van het Joodse leven in Arabische landen.

De nieuwe organisatie zal vertegenwoordigers omvatten van de grootste joodse gemeenschap in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), en van de kleine gemeenschappen in Saoedi-Arabië, Bahrein, Oman, Qatar en Koeweit.

Rabbi Abadi zei in gesprek met Arutz Sheva:

De joodse gemeenschap groeit in de Golf, dus dachten we dat het de moeite waard zou zijn om een ​​dergelijke vereniging van alle joodse gemeenschappen op te richten. Juist de kleinere gemeenschappen hebben meer hulp nodig dan de grotere gemeenschappen, dus we zeiden dat het de moeite waard is om ons allemaal te verenigen en elkaar te helpen en wat de een heeft, zal hij aan de ander geven en op die manier zal iedereen zal verenigd zijn.

Hij benadrukte dat het doel van de vakbond is “alle Joden te helpen, degenen die op bezoek komen en degenen die zaken komen doen in de Golf.”

De Abraham-akkoorden versterkten het joodse leven in de Golfstaten. “Veel Joden zijn al begonnen te accepteren dat ze Joden zijn, zelfs in het openbaar”, zei rabbi Abadi. “Maar dit is geen politieke connectie. Wij zijn Joodse gemeenschappen van mensen die Joden zijn en daarom samen willen zijn en willen elke Jood in de Golf helpen.”

Over de behandeling van Joden in deze landen zei hij: “Mensen verwelkomen ons met open armen. Ik voelde niets tegen de Joden. Vergeet niet dat al deze landen niet echt een oorlog met Israël hebben gevoerd. De Joodse religie , zeker als een neef van de islam – heten ze ons welkom.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yoni Kempinski “Jews of the Gulf states unite” van 15 februari 2021 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Lazar Berman “Beth Din of Arabia: Jews in Gulf countries announce first communal organizations” van 15 februari 2021 en een artikelUAE, Bahrain delegations take part in Western Wall Hanukkah lighting ceremony” van 15 december 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.