Israël veroordeelt de opzettelijke beschadiging van Jozua’s Altaar door de Palestijnse Autoriteit

De recente beschadiging van het ca. 3200 jaar oude Altaar van de profeet Joshua op de berg Ebal door Palestijnse wegenwerken, blijft boze reacties oproepen van Israëlische organisaties en politici.

De Nationale Raad van Jong Israël (NCYI) riep vandaag op tot meer bescherming van Joodse historische locaties in Judea en Samaria nadat arbeiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) een deel van een oude muur hadden vernietigd om grind te maken voor een nieuwe weg.

Volgens Shomrim Al HaNetzach, een organisatie die werkt om oudheden in Judea en Samaria te beschermen, heeft de PA gemalen steen van een oude muur op de plaats van Joshua’s Altaar op de berg Ebal om een ​​weg aan te leggen die een Arabisch dorp verbindt met de stad van Sichem.

Plaatje hierboven: De bewuste site op de berg Ebal met linksboven Jozua’s Altaar. De Palestijnen trokken een weg dwars door de archeologische site waarbij ze stenen van de oude muur vermaalden tot grind voor de wegbedekking [beeldbron: Facebook]

De Israëlische president Reuven Rivlin stuurde een brief naar minister van Defensie Benny Gantz, waarin hij de IDF opriep om “de zaak grondig te onderzoeken om er zeker van te zijn dat dergelijke schade niet meer wordt toegebracht aan erfgoedsites.”

Bovendien hekelde Naftali Bennett, hoofd van de Yamina-partij en voormalig minister van Defensie, het incident en wees op het belang van het behoud van “ons joodse erfgoed”.

NCYI-president Farley Weiss zei:

De arrogante en harteloze houding van de Palestijnse Autoriteit ten opzichte van Joodse heilige plaatsen is verachtelijk, en de vernietiging van archeologische schatten mag niet doorgaan. Door een bijbelse site te beschadigen tijdens wegenwerken, heeft de Palestijnse Autoriteit overduidelijk gemaakt dat ze niet in staat is om goed toezicht te houden op het gebied, en daarom roepen we de Israëlische regering op om onmiddellijk maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat er geen verdere vernietiging geschiedt. Het behoud van joodse historische locaties moet van het allergrootste belang zijn, en passiviteit tegenover een poging van de Palestijnse Autoriteit om systematisch onze geschiedenis en ons erfgoed met brutaliteit steen voor steen uit elkaar te rukken, is geen optie.


Bronnen:

♦ een artikel op deze blogHet altaar van de profeet Joshua op de berg Ebal is beschadigd door Palestijnse wegenwerken” van 14 februari 2021

♦ naar een artikelYoung Israel condemns PA desecration of Joshua’s altar” van 16 februari 2021 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “Prophet Joshua’s Mount Ebal altar site harmed by Palestinian road work” van 10 februari 2021 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.