Amerikaanse topatleten houden virtueel evenement tegen antisemitisme

Zach Banner, Alysha Clark en Josh Bell zullen een van de professionele atleten zijn die een evenement zullen leiden over activisme tegen antisemitisme en hoe atleten kunnen bijdragen aan de inspanning.

Banner, een aanvallende lineman voor de Pittsburgh Steelers, sprak zich uit tegen antisemitisme na antisemitische posts op sociale media van DeSean Jackson, een brede ontvanger van de Philadelphia Eagles. Banner bracht zijn bezorgdheid in verband met de schietpartij in 2018 in Tree of Life * of L’Simcha, een synagoge in Pittsburgh.

Clark, een kleine aanvaller voor de Washington Mystics van de WNBA, is van joodse afkomst en speelde tijdens haar carrière voor drie Israëlische basketbalteams. Ze heeft het Israëlische staatsburgerschap.

Bell, een eerste honkman, speelde tot voor kort voor de Pittsburgh Pirates. Het evenement, dat virtueel op 17 februari zal plaatsvinden, zal ook andere activisten omvatten, evenals de rabbijn van Tree of Life, Jeffrey Myers. Het zal antisemitisme lokaal in Pittsburgh en nationaal onderzoeken en het belang van activisme door atleten bespreken.

Plaatje hierboven: De Tree of Life synagoge in Pittsburgh, VS, waar op de ochtend van de sabbat van 27 oktober 2018 door de ultra-rechtse paramilitaire antisemiet Robert Bowers 11 bejaarde Joden werden afgeslacht, enkel omdat ze Joden waren [beeldbron: Spiked]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Sales “Zach Banner, Alysha Clark, Josh Bell to headline ‘Athletes against Antisemitism’ event” van 14 februari 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelAthletes Against Antisemitism: A special virtual event on combatting anti-semitism, racial justice and moving forward in unity” op de site van Event Bride

♦ naar een artikel van Brendan O’Neill “The militarisation of anti-Semitism – Blaming Trump for the Pittsburgh massacre downplays the scale of anti-Semitism today” van 29 oktober 2018 op de site van Spiked

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.