PA minister vergelijkt aangekondigde ICC actie tegen Israël met Processen van Nurenberg

De minister van Justitie van de Palestijnse Autoriteit stak een antisemitische tirade af waarin hij de recente uitspraak van het Internationaal Strafhof waarin zijn rechtsmacht werd bevestigd om Israël te onderzoeken op mogelijke oorlogsmisdaden, vergeleek met de Neurenbergse processen tegen nazi-bonzen.

De uitspraak van de rechtbank – die door Israël als onwettig werd veroordeeld, aangezien het land geen lid is van het ICC – opent de deur naar wat Israël gelooft dat een politiek gemotiveerde vervolging van zijn gedrag zal zijn. Het stelt het ICC ook in staat mogelijke oorlogsmisdaden door Palestijnse terroristen te onderzoeken.

Volgens een vertaling van Palestinian Media Watch, verscheen PA-minister van Justitie Muhammad Al-Shalaldeh op ‘Palestine This Morning’, uitgezonden op 7 februari 2021 op de openbare officiële PA-televisie, en zei in een onsamenhangende verklaring:

Het Internationaal [Straf] Hof (ICC) heeft de volledige bevoegdheid om te oordelen over de Israëlische kolonisten, of de Israëlische oorlogsmisdadigers en hen uit te leveren.  Er zal een lijst met namen zijn die kan beginnen. We kunnen de [Israëlische] premier onderzoeken. Het ICC zal handelen volgens een wettelijk plan, volgens de wettelijke maatregelen voor uitlevering en vervolging, en daar waren ervaringen mee na de Tweede Wereldoorlog: de rechtbank in Neurenberg en in Tokio voor het vervolgen en bestraffen van de nazi’s.

Een vergelijking tussen Israël en nazi-Duitsland is een van de hedendaagse voorbeelden van antisemitisme die worden aangehaald door de IHRA Working Definition of Antisemitism, die is aangenomen door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en regeringen over de hele wereld.

Al-Shalaldeh vergeleek Israël ook met de Servische strijdkrachten in het voormalige Joegoslavië, die in de jaren negentig etnische zuiveringen pleegden tegen Bosnische moslims, waarbij hij hun leider Slobodan Milošević noemde als een andere figuur die door een internationale rechtbank werd vervolgd.

Plaatje hierboven: Van 20 november 1945 tot 1 oktober 1946 stond bijna 75 jaar geleden een groep prominente nazis terecht voor hun oorlogsmisdaden en schending van de mensenrechten. Van links naar rechts: op de eerste rij, Hermann Goering, Rudolf Hess, Joachim von Ribbentrop, Wilhelm Keitel, Ernest Kaltenbrunner. Op de tweede rij, Karl Doenitz, Erich Raeder, Baldur von Schirach and Fritz Sauckel [beeldbron: The Gatestone Institute].


Bronnen:

♦ naar een artikelPA compares ICC prosecution of Israelis with Nuremberg prosecution of Nazi leaders” van 7 februari 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelPalestinian Authority Minister of Justice Compares ICC Ruling on Israel to Nuremburg Trials” van 15 februari 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “PA minister vergelijkt aangekondigde ICC actie tegen Israël met Processen van Nurenberg

 1. Het ICC in bed met de PA.

  Een fantastisch koppel want zoals het gaat in iedere goede relatie………..men steunt elkaar.

  In deze relatie zijn beiden niet te vertrouwen en overleven door leugens & manipulatie.

  Men vult elkaar aan…..ideaal dus.

  Neurenberg vergelijking: Géén pieps van protest van al deze justitiele genieën, die blijkbaar niet begrijpen dat ‘zij de gemanipuleerden zijn en ‘hun naam door de drek word gehaald en daarmee de hele rechtspraak de grote verliezer is.

  Neurenberg vergelijking: Hiermee is dus hét bewijs geleverd van een flagante Justitiele dwaling in deze moderne versie van het Dreyfus proces.

  In rechtspraak draait alles om bewijzen en niet om gefabriceerde aanklachten zoals bij Dreyfus en nu Israel.

  De dames & heren in Den Haag (en daar niet alleen) hebben blijkbaar nog stééds niet geleerd dat iedere organisatie waar palestijnen werden toegelaten hun legitimiteit & functionaliteit hebben verloren.

  Controleer de feiten……ze zijn overduidelijk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.