Anti-Israël activisme is een eindeloze stroom hatelijke leugens en verzinsels

Verzonnen verhalen over Israël en Palestijnen draaien eindeloze rondjes op de sociale media. Anti-Israël activisme is een eindeloze stroom leugens.

Ik verwijs altijd naar antisemitisme als een van de pijlers die de Palestijnse vlag in de lucht houden. ‘Leugens’ is een andere pijler. Waar we tegen vechten is niet geïnteresseerd in de waarheid, het probeert haat te verspreiden – en het maakt niet uit hoe het dat moet doen. Onthoud altijd – als de waarheid hun standpunt zou ondersteunen – zouden ze niet de hele tijd hoeven liegen.

De boycotbeweging tegen Israël is een complete mislukking. De high-tech economie van Israël is booming (afgezien van Covid – toerisme was ook booming) en BDS heeft niets laten zien gedurende 16 jaar van inspanning, maar een paar activisten nemen selfies naast avocado’s in een supermarktschap.

Zeker, in krappe politieke studentenkringen kunnen 14 studenten een pro-BDS-stem afdwingen terwijl de 22.000 niet-politiek actieve studenten op de campus bezig zijn met hun eigenlijke studies, maar in de echte wereld gebruiken al deze studenten Israëlische high-tech om met elkaar te communiceren. Communiceer met elkaar.

BDS is een lawaai dat antisemitisme verspreidt, het zionisme demoniseert en joden in de diaspora pijn doet, maar het brengt in feite geen schade toe aan Israël. Erger nog, waar het enig effect heeft, doet het uiteindelijk de Palestijnen pijn.

Vanwege deze mislukking wordt de BDS-beweging gedwongen een absurde nepnieuwsstrategie te volgen – elke afstoting van een Israëlisch aandeel of product om welke reden dan ook – wordt gepromoot als een BDS-overwinning.

Bijvoorbeeld – zelfs wanneer een voetbalclub van tenue verandert – iets wat ze allemaal om de paar jaar doen – als het het merk tenue is dat door het Israëlische team wordt gebruikt – zal BDS ten onrechte beweren dat het een ‘desinvestering’ is. Uiteindelijk kan de beschaamde club zelfs worden gedwongen om een ​​verklaring af te geven waarin de claim wordt afgewezen. Dit gebeurde vorig jaar met Luton Town FC. Bedenk eens hoe zielig dit allemaal is. En als het bewijs er niet eens is, verzinnen ze het toch allemaal.

BDS en giftige organisaties zoals de Palestijnse Solidariteits Campagne (PSC) houden er gewoon van om leugens te verspreiden. Het is alles wat ze hebben.

De nieuwste PSC-fictie
Deze week gaf een perfect voorbeeld. De Palestine Solidarity Campaign spuugde het verhaal uit dat het East Sussex Pension Fund zich had afgestoten van Elbit, een succesvol Israëlisch wapenbedrijf.

Het nieuws ging rond. De officiële BDS-beweging schepte erover op, de misdadigers van Palestine Action zongen erover, en Middle East Monitor schreef een artikel ter viering.

Ben Jamal, de ongelukkige directeur van de PSC, volgde zijn voorbeeld. Ongelooflijk, een vakblad, ‘Pensions Age’, ging ook mee met het verhaal in een artikel geschreven door Jack Gray, hun in Brighton gevestigde ‘News Editor’.

Behalve dat het verhaal natuurlijk gewoon niet waar is.

Het is waar dat de PSC het fonds heeft opgejaagd. Tijdens de laatste vergaderingen van het fondscomité voerde de PSC een campagne die een paar van hun enthousiaste soldaten ertoe bracht brieven te schrijven om het fonds te vragen zich af te stoten van Israëlische bedrijven.

Maar in december gaf de commissie een schriftelijke reactie – die de PSC zag – en er werd absoluut duidelijk gemaakt dat het fonds niet actief kon afstoten van Elbit. Het fonds had op dat moment niet alleen maar 16.000 in Elbit geïnvesteerd, maar het zat allemaal vast in ‘passieve’ investeringen.

Wat (antwoord – pagina 14) het Comité uitlegde, betekent dat ‘er geen mogelijkheid is om te desinvesteren van een specifiek bedrijf binnen het bedrijf‘. Of in gewoon Engels, het East Sussex Pension Fund kan niet kiezen of die 16k al dan niet in Elbit blijft.

Hoewel het fonds passieve aandelen aanhoudt, kon het East Sussex Pension Fund er niet voor kiezen om van Elbit te desinvesteren. De 16k is sindsdien mogelijk opnieuw toegewezen door een derde partij – hij had net zo goed kunnen verdubbelen.

Dit PSC-verhaal is nepnieuws – lege propaganda. De schriftelijke reactie maakt zelfs duidelijk dat East Sussex Pension geen ‘ethisch fonds’ is en dat de primaire juridische functie ervan is om pensioenen uit te betalen aan de begunstigden van het fonds wanneer ze verschuldigd zijn (geld verdienen om pensioenen te betalen). Wat in feite de PSC vertelt waar hij het moet plakken.

De absurde leugens van de antisemieten
De hele situatie is absurd. De PSC is een ranzige organisatie vol antisemieten. Ze lanceren een campagne en vragen hun volgers een gemeentelijk pensioenfonds te overspoelen met klachtenbrieven. U kunt de brieven hier lezen (vanaf pagina zeven).

De meeste brieven staan ​​ook vol met leugens – wat geen verrassing is, gezien wie ze schrijft. Een van de mensen die bijvoorbeeld aan het pensioenfonds schreef, was David Roger.

Op Facebook verwijst hij naar Hamas als ‘een volkomen legitiem verzetsleger’ – en Roger publiceert vaak ranzige complottheorieën – zoals deze (‘Humansarefree’ is een giftige antisemitische samenzweringswebsite – zie een voorbeeld van antisemitisme):

Zijn tijdlijn staat vol met Mossad, 9/11 en Rothschild’s ’bankier’ onzin. Dit betekent dat het pensioenfonds wordt lastiggevallen door antisemieten die willen dat het fonds geld verliest – allemaal om de Joodse staat te boycotten. Waarom luistert het fonds in de eerste plaats naar anti-joodse racisten?

Bijna net zo verontrustend als het nepnieuwsverhaal is een opmerking in de notulen van de vergadering die suggereert dat wethouder Fox het eens was met de antisemieten en in de discussie verschillende keren had verwezen naar ‘gestolen land’. Gerard Fox is een conservatief raadslid en hem zou gevraagd moeten worden of hij deze dwalende, schandelijke woorden werkelijk heeft gebruikt.

Als onderdeel van dit onderzoek heb ik zowel de verslaggever als de hoofdredacteur van Pension Age een e-mail gestuurd met de vraag waarom ze zich bezighielden met het verspreiden van valse anti-Israëlische propaganda. Het strekt tot hun eer, Francesca Fabrizi, de hoofdredacteur, reageerde door het artikel te verwijderen om het verder te onderzoeken.

Op het moment van schrijven is het artikel niet opnieuw gepubliceerd. Fabrizi moet enkele serieuze vragen stellen aan haar verslaggever uit Brighton. Waar heeft hij dit geschifte nepnieuwsverhaal vandaan gehaald?

Lees hier verder het artikel van David Collier


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Collier “Lies and more lies. PSC and the viral BDS fake news circus” van 14 februari 2021 op de site van Beyond the Great Divide

Een gedachte over “Anti-Israël activisme is een eindeloze stroom hatelijke leugens en verzinsels

 1. Palestinian lies kill…………..vooral palestijnse Arabieren.
  BDS kills………………………….vooral palestijnse Arabieren.
  UNWRA kills…………………….vooral palestijnse Arabieren.
  Western ‘help’ kills…………..vooral palestijnse Arabieren.
  Hate kills………………………….vooral palestijnse Arabieren.
  Stupidity kills……………………vooral palestijnse Arabieren.
  Media support kills…………..vooral palestijnse Arabieren.
  Bias kills…………………………..vooral palestijnse Arabieren.
  Israel hate kills…………………vooral palestijnse Arabieren.

  Als ik een ‘palestijn’ was zou ik het kosten/baten plaatje van al die hulp, bias & haat tóch nog eens narekenen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.