Universiteit van Florida gooit drie resoluties van de boycot-Israël groep BDS in de prullenmand

Plaatje hierboven: De gekende islamistische kreet “Allahu Akhbar“, die in het Midden-Oosten een eufemisme is voor ‘Kill the Jews’, wordt veel gehoord in de gangen van de antisemitische boycot-Israël  beweging BDS, wellicht bedoeld om hun Israël ‘kritiek’ wat op te vrolijken … [beeldbron: Deutsche Welle/DW]

Drie Boycot Desinvestering en Sancties (BDS) resoluties werden eerder deze week verslagen aan de Florida State University (FSU) na een gezamenlijke inspanning van pro-Israëlische organisaties, waaronder StandWithUS, de Joodse Studenten Unie, Noles for Israel, CUFI en Mishelanu, volgens een persbericht van de eerste.

De resoluties zijn ingediend door de voorzitter van de Studenten Senaat, Ahmad Daraldik van de FSU, die naar verluidt bekend stond om het afleggen van antisemitische uitspraken, die leidden tot zijn verwijdering en later herplaatsing als senator.

Volgens StandWithUS vielen twee van de resoluties de IHRA-definitie over antisemitisme aan, terwijl de derde resolutie opriep tot desinvestering van bedrijven die zaken doen in Israël. De resoluties werden in de commissie verworpen voordat ze de studenten Senaatsvloer bereikten.

De resolutie over de anti-IHRA-definitie mislukte met een 0 voor, 7 tegen en 3 onthoudingen. Talia Lerner,  Senior Southern Campus Coordinator voor StandWithUs, reageerde opgetogen en zei:

Ik ben zo trots op Joodse en pro-Israëlische studenten aan de Florida State University voor hun onvermoeibare werk. Ze rustten niet voordat ze ervoor zorgden dat hun gemeenschap vertegenwoordigd, gesteund en beschermd was. Ze vertelden hun verhalen dapper en leverden uitstekend werk door hun leeftijdsgenoten voor te lichten over Israël, het Joodse volk en antisemitisme.

Uit de IHRA definitie:


Bronnen:

♦ naar een artikelThree BDS resolutions defeated at Florida State University” van 12 februari 2021 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelStandWithUs Congratulates FSU Students for Defeating Hateful pro-BDS, anti-IHRA Resolutions” van 8 februari 2021 op de site van Stand With Us

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.