Holocaustmonument in Jerevan, Armenië beklad met rode verf

Het Holocaustmonument ‘To Live and Not Forget’ in de Armeense stad Yerevan werd ontheiligd met verf die over de Hebreeuwse geschriften was gespoten.

Het monument is gebouwd ter ere van zowel de slachtoffers van de Holocaust als de Armeense genocide en bestaat uit twee hoofdpijlers, met ‘To Live and Not Forget: To the Memory of the Victims of the Genocides of the Armenian and Jewish Peoples’ geschreven in het Armeens op de rechterpilaar en Hebreeuws op de linkerpilaar.

De woordvoerder van burgemeester Hayk Marutyan van Jerevan, Hakob Karapetyan, veroordeelde de ontheiliging krachtig en merkte op dat dergelijke incidenten moeten worden uitgesloten in Jerevan ‘waar vertegenwoordigers van verschillende naties naast elkaar leven als Yerevantsis.’

Toen Karapetyan nerd gevraagd naar acties om soortgelijke incidenten in de toekomst uit te sluiten, gezien het feit dat dit al de tweede keer is dat dit specifieke monument het doelwit is van vandalen in de afgelopen maanden, antwoordde hij:

De ontheiliging van een gedenkteken is buitengewoon onaanvaardbaar, vooral het soort gedenktekens die betrekking hebben op de minderheden die in de stad wonen. Ik denk dat dit probleem moet worden opgelost door samenwerking met de wetshandhavingsinstanties.

Vicevoorzitter van het parlement Alen Simonyan van het regerende My Step-blok veroordeelde krachtig de ontheiliging van de Holocaust en de Armeense genocide in het centrum van Jerevan, zo meldde de website van Armenian Press:

We veroordelen met klem de ontheiliging van de herdenking van de genociden van de Joodse en Armeense volkeren in het Yerevan Circular Park. Deze manifestatie van vandalisme is niets anders dan een misdaad tegen universele waarden, en het moet naar behoren worden onderzocht, en degenen die deze misdaad hebben gepleegd, moeten ter verantwoording worden geroepen om herhaling van dergelijke incidenten in de toekomst uit te sluiten en te voorkomen.

Plaatje hierboven: Yerevan, Armernië. Vice-voorzitter Alen Simonyan legt bloemen neer bij het monument op 27 januari 2021 – Holocaust Remembrance Day [beeldbron: Armen Press]


Bronnen:

♦ naar een artikelHolocaust memorial in Yerevan, Armenia vandalized” van 12 februari 2021 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelDesecration of Holocaust memorial condemned in Armenia: “Foreign trace” suspected” van 12 februari 2021 op de site van Armen Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.