Israël dreigt anti-vaxxers met zware repressie als ze blijven weigeren zich te laten vaccineren

Plaatje hierboven: In een wanhopig nieuw dieptepunt om aandacht te trekken, eigenen anti-vaxxers zich nu de gele Davidster toe, die Joden tijdens de Holocaust moesten dragen, om hun verzet tegen de vaccinatiecampagne te promoten [beeldbron: Patheos]

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid is naar verluidt van plan om Israëliërs die weigeren te vaccineren tegen het coronavirus aan te pakken en zware sancties op te leggen aan bedrijven die niet-gevaccineerde klanten accepteren en aan personen die een document vervalsen waarin staat dat ze zijn ingeënt.

Volgens een nieuwsbericht van Channel 12 donderdagavond wil minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein wijdverspreide vaccinatie aanmoedigen door voordelen te bieden aan degenen die de injectie nemen, en ook door de opties te beperken van degenen die dat niet doen:

Wie zich niet laat vaccineren, gaat alleen naar supermarkten of apotheken, terwijl de gevaccineerden naar stadions en sportscholen gaan.

De waarschuwingen komen omdat virusinfecties donderdag zijn gedaald tot het laagste percentage sinds eind december en het aantal ernstig zieke patiënten in Israëlische ziekenhuizen voor het eerst onder de 1.000 is gedaald sinds begin januari, maar ook omdat de vaccinatiegraad van de provincie begint te vertragen.

Edelstein zei woensdag dat hij overweegt wetgeving voor te stellen die werkgevers in staat zou stellen te voorkomen dat werknemers die niet tegen het coronavirus zijn gevaccineerd, naar het werk komen, en waarschuwde dat de regel ook zou gelden voor degenen in het onderwijssysteem. Hij zei dat onderwijsmedewerkers die het vaccin weigeren, mogelijk elke 48 uur moeten betalen voor een virustest als ze willen blijven lesgeven.

Premier Benjamin Netanyahu werd donderdag geciteerd tegen de ministers: “Wie niet vaccineert, brengt ons allemaal in gevaar, omdat ze het gezondheidssysteem kunnen doen instorten.” De kwestie van aarzeling en scepsis over vaccins is een groeiende zorg, aangezien de wereldleidende inentingscampagne van Israël de afgelopen weken is vertraagd. Ambtenaren ondernemen stappen om mensen aan te moedigen vaccins te krijgen, onder meer door het bestrijden van online verkeerde informatie en het plannen van prikkels.

Eerder op donderdag waarschuwde plaatsvervangend procureur-generaal Raz Nizri de lokale autoriteiten echter dat ze niet-gevaccineerde leraren, personeel en studenten de toegang tot onderwijsinstellingen niet mogen verbieden, ongeacht of het een particuliere of een aan de staat gelieerde instelling is. In een brief aan de juridische adviseurs van de gemeenten, zei Nizri:

Volgens de huidige juridische situatie is het lokale raden niet toegestaan ​​de wet in handen te nemen en onafhankelijk regels vast te stellen om de toegang van onderwijsmedewerkers tot onderwijsinstellingen te beperken.

Channel 12 meldde woensdag dat ambtenaren de toegang tot sportscholen, hotels, restaurants en culturele en sportevenementen willen beperken voor degenen die weigeren te worden gevaccineerd, terwijl de geïnoculeerde mensen vrijelijk naar binnen kunnen. Omdat het juridisch problematisch is om degenen die de foto’s niet willen maken volledig te verbannen, zal er een pad beschikbaar zijn voor degenen met nieuwe negatieve coronavirus-testresultaten van de afgelopen 48 uur.

Maar gezondheidsfunctionarissen hopen manieren te vinden om het testen moeilijker te maken – waardoor meer mensen worden aangemoedigd om voor het vaccin te gaan – inclusief het in rekening brengen van tests, het beperken van hun aantal en het verminderen van testlocaties, aldus het rapport.

Tot dusver hebben 3.734.894 mensen op zijn minst de eerste injectie gehad van het Pfizer / BioNTech-vaccin met twee doses dat Israël gebruikt, en 2.376.138 hebben ook de tweede gehad – bijna een kwart van de gehele bevolking. Maar in de afgelopen vier dagen zijn slechts ongeveer 65.000 Israëli’s per dag ingeënt met hun eerste injecties, hoewel vaccinaties nu beschikbaar zijn voor alle Israëli’s van 16 jaar en ouder.

Plaatje hierboven: Een Israëlische soldaat laat zich testen op COVID-19 in Elad, Israël, op 2 februari 2021 [beeldbron: Hindustan Times]

Desalniettemin toonden gegevens die donderdag door het ministerie van Volksgezondheid zijn vrijgegeven, aan dat het aantal ernstige COVID-19-patiënten in Israël voor het eerst sinds 10 januari onder de 1.000 is gedaald, wat het effect onderstreept dat de vaccins schijnbaar beginnen te hebben op ernstige ziekten.

Het ministerie zei dat 5.635 gevallen woensdag werden geïdentificeerd, waarbij 7,5% van de tests een positief resultaat retourneerden, en nog eens 3.258 tegen donderdagmiddag. Het totale aantal gevallen sinds het begin van de pandemie bedroeg 714.056, waaronder 65.730 actieve gevallen. Het betreft 992 ernstige gevallen, waaronder 384 in kritieke toestand en 313 over ventilatoren.

Het dodental bedroeg 5.272. Donderdagochtend ging ongeveer 20 procent van de Israëlische leerlingen terug naar school in gebieden met een laag tot gemiddeld besmettingsniveau van het coronavirus. Hoewel sommige lockdown-beperkingen aan het begin van de maand werden teruggedraaid, blijft een groot deel van het onderwijssysteem gesloten, evenals de meeste niet-essentiële bedrijven.


Bronnen:

♦ naar een artikelVaccine refusers will be kept to ‘supermarkets, pharmacies’ when Israel opens up” van 11 februari 2021 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Israël dreigt anti-vaxxers met zware repressie als ze blijven weigeren zich te laten vaccineren

  1. Dat het deze kant op gaat in Israël betreur ik. Een verplichte vaccinatie vind ik verwerpelijk omdat de huidige vaccins nog niet bewezen veilig zijn. Zelf weiger ik de huidige op mRNA gebaseerde vaccins te nemen, want de fabrikanten zijn vrijgesteld van aansprakelijkheid als er iets fout gaat.
    Vorig jaar wilde ik Israël bezoeken, voor de vijfde keer, maar dat ging natuurlijk niet door. De vraag is nu dus of ik überhaupt nog wel naar Israël kan reizen.
    Maar ondanks alles blijf ik wel solidair met Israël, dat zal nooit veranderen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.