Regering Biden onderhandelt reeds met de Palestijnen en negeert Israël compleet

Hoewel Biden al bijna vier weken zijn ambtstermijn heeft aangevat en reeds contact heeft gehad met de grote mogendheden, weigert hij vooralsnog de premier van Israël te contacteren, een signaal dat kan tellen en dat geen goed teken is voor de Joodse staat.

Zoals bekend worden er op 23 maart 2021 in Israël parlementsverkiezingen gehouden om de leden van de 24ste Knesset te kiezen. Misschien dat Biden hiervan eerst de uitslag afwacht en hoopt op een andere premier dan Netanyahu die zich wat onderdaniger opstelt jegens de VS?

Nochtans worden er ook in de Palestijnse Autoriteit algemene verkiezingen gehouden: parlementsverkiezingen op 22 mei 2021, presidentsverkiezingen op 31 juli en de verkiezingen voor de Palestijnse Nationale Raad (het parlement) op 31 augustus 2021 volgens een decreet van Mahmoud Abbas van 15 januari 2021.

Toch worden er al – achter de rug van Israël om – volop gesprekken gevoerd met met de Palestijnse Autoriteit, tenminste toch met Ramallah want Gaza wordt steevast genegeerd. Hoewel Hamas de voorlopig laatste parlementsverkiezingen (25 januari 2006) had gewonnen in al de Palestijnse gebieden en Hamasleider Ismail Haniyeh premier van de PA was.

Die contacten met de VS werden bevestigd door de premier van de Palestijnse Autoriteit, Dr. Mohammad Shtayyeh (plaatje bovenaan). Hij vertelde dat hij contact heeft gehad met de regering-Biden en dat hij verschillende vertrouwenwekkende maatregelen heeft gekregen.

Hij maakte sprak daarover in een interview met France 24 Arabic TV (Frankrijk) dat werd uitgezonden op 7 februari 2021. Dr. Shtayyeh zei dat hij aan de telefoon had gesproken met Hady Amr, plaatsvervangend adjunct-secretaris voor Israëlische en Palestijnse zaken.

Hij zei dat Amr hem verzekerde dat de regering-Biden haar hulp aan de Palestijnen zal hernieuwen, het PLO-kantoor in Washington D.C. zal heropenen en een Amerikaans consulaat zal vestigen in Oost-Jeruzalem. Hij voegde eraan toe dat het ook zijn hulp aan de UNRWA zal hernieuwen.

Dr. Shtayyeh zei dat de PA de nieuwe regering verzocht om alle besluiten van Trump in te trekken, inclusief de overdracht van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem, maar begrijpt dat de Amerikaanse regering in plaats daarvan een consulaat zou kunnen openen in Oost-Jeruzalem dat zich op de Palestijnen zou richten.

Interviewer: “Heeft u een communicatiekanaal geopend met de nieuwe regering van Biden?”

Dr. Mohammad Shtayyeh:

Ja, er is een telefoontje geweest tussen mij en de heer Hady Amr – plaatsvervangend adjunct-secretaris voor Israëlische en Palestijnse zaken. De heer Amr bevestigde opnieuw wat deze regering tijdens de verkiezingscampagne verklaarde: ze zal de hulp herstellen, het zal het PLO-kantoor in Washington heropenen en het zal een Amerikaans consulaat openen in Oost-Jeruzalem. Dit is een belangrijke politieke boodschap.

De PA premier voegde eraan toe:

Bovendien is de regering van plan de hulp aan UNRWA en de hulp aan het Palestijnse volk te herstellen. Deze kwesties vallen wat ons betreft onder de definitie van vertrouwenwekkende maatregelen tussen deze administratie en ons. We hebben deze regering verzocht om alle beslissingen die door de regering-Trump zijn genomen terug te draaien, inclusief de beslissing [om de] Amerikaanse ambassade [naar Jeruzalem] te verplaatsen. We weten echter dat de nieuwe regering misschien niet deze kant op gaat en in plaats daarvan een alternatieve optie kiest, namelijk het openen van een Amerikaans consulaat in Oost-Jeruzalem om rechtstreeks met de Palestijnen om te gaan. Ik geloof dat het een [duidelijke] politieke boodschap uitzendt.

Video: Palestinian PM: Biden Administration Assured Me that It Will Restore Aid, UNRWA, PLO Office in D.C.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Palestinian PM Mohammad Shtayyeh: Biden Administration Assured Me That It Will Restore Aid, UNRWA, PLO Office In D.C., Open Consulate In East Jerusalem” van 7 februari 2021 op de site van

Een gedachte over “Regering Biden onderhandelt reeds met de Palestijnen en negeert Israël compleet

  1. Terug naar de oude mislukte politiek door een oude nu al mislukte regering.

    Geld geven aan de UNWRA of heropening van de palestijnse “ambassade” zal niets veranderen aan de palestijnse mentaliteit en alléén ten goede komen aan de leiders die 4 jaar lang op een houtje moesten bijten en van hun eigen reserves moesten leven.

    Dit word nu gelukkig rechtgezet en de off shore bankrekeningen bijgevuld.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.