Antisemitische flyer in Duitse tram geeft Joden de schuld van de COVID-pandemie

Antisemitische flyers werden woensdag gevonden in een tram in Keulen, Duitsland, die Joden de schuld gaven van de aanhoudende pandemie. Op de zwart-witfolder staat: “Hebben we echt een coronaprobleem? Of hebben we een Joods probleem?”

Met een davidster op de achtergrond naast de namen van drie prominente Duitse politici – bondskanselier Angela Merkel, minister van Volksgezondheid Jens Spahn, minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas – en viroloog Christian Drosten. Geen van hen is Joods, maar de flyer beweert van wel. “‘Hoe meer Joden in de politiek en de media, hoe erger de dingen zijn!’ staat er.

Verschillende Duitse protesten tegen de beperkingen van het coronavirus bevatten antisemitische retoriek en vergelijkingen van de beperkingen met wat joden hebben meegemaakt in de Holocaust.

De folders zijn gevonden door Omas Gegen Rechts (Grootmoeders tegen Rechts), een door de burger geleid democratisch initiatief dat door de Centrale Raad van Joden in Duitsland wordt erkend vanwege zijn activisme. “Ze maken een luide en duidelijke verklaring tegen groeiend antisemitisme en racisme en tegen vrouwenhaat”, zei de voorzitter van de raad, Dr. Josef Schuster, in november over de groep.

De organisatie is in 2018 opgericht naar het voorbeeld van een Oostenrijkse organisatie met dezelfde naam. Ongeveer 100 regionale groepen in het hele land nemen deel aan demonstraties tegen antisemitisme en racisme en bevorderen tegelijkertijd de mensenrechten. De Duitse incarnatie werd opgericht als reactie op het groeiende rechts-populisme en extremisme. De Omas-groep zei in een Instagram-bericht dat het een klacht bij de politie had ingediend.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Joe Bauer “Anti-Semitic flyer in German tram blames Jews for the COVID pandemic” van 11 februari 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Antisemitische flyer in Duitse tram geeft Joden de schuld van de COVID-pandemie

  1. We kunnen nog duizenden van dit soort berichtjes publiceren maar zolang Joden niet keihard terugslaan gaat er natuurlijk niets veranderen.

    De gemiddelde Jodenhater kent het principe…..”Wij slaan Joden agressief in mekaar, publiceren haat pamfletten in openbare ruimtes of schrijven ‘genuanceerde’ artikelen via de media tegen de ontoelaatbare acties van Israeli’s ……….en de Joden protesteren of dienen een aanklacht in…..LOL!

    Met terugslaan bedoel ik natuurlijk niet het laffe & domme agressieve gedrag wat we van de gemiddelde hater zien maar via ‘clevere antwoorden/acties daar waar het pijn doet…..en dat is niet zo moeilijk daar de meeste Jodenhaters volgepompt rondlopen met complexen en ze dus makkelijk op het dak te krijgen zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.