Israëlische Mossad orkestreerde liquidatie van Iran’s ‘Vader van de Atoombom’ Mohsen Fakhrizadeh

Onder verwijzing naar inlichtingenbronnen meldde The Jewish Chronicle woensdag dat Mohsen Fakhrizadeh, de nucleaire wetenschapper die in november in de buurt van Teheran werd geliquideerd, werd gedood door een machinegeweer van één ton dat in stukken Iran werd binnengesmokkeld door de Israëlische inlichtingendienst Mossad.

Fakhrizadeh, 59, werd lang door het Westen ervan verdacht een geheim kernbomprogramma te hebben bedacht. Het 20-plus spionageteam, bestaande uit zowel Israëlische als Iraanse staatsburgers, voerde de high-tech hit uit na acht maanden nauwgezet toezicht, onthulden inlichtingenbronnen.

Het wapen, dat op afstand werd bediend door agenten op de grond terwijl ze het doel observeerden, was zo zwaar omdat het een bom bevatte die alle bewijsmateriaal na de liquidatie vernietigde. Sinds de dood van Fakhrizadeh is er veel speculatie over zijn doders, zonder dat er een inlichtingendienst is die de verantwoordelijkheid voor de dood opeist.

Deze ontwikkeling komt toen het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), de nucleaire waakhond van de Verenigde Naties, woensdag aankondigde dat Iran is begonnen met de productie van uraniummetaal, wat duidelijk in strijd is met de nucleaire deal van 2015.

Het IAEA zei dat het ‘3,6 gram uraniummetaal heeft geverifieerd in de fabriek voor brandstofplaten in Isfahan in Iran.’ Er zijn zeer weinig niet-militaire toepassingen voor de productie van uraniummetaal. Het bewijs van deze laatste schending komt nu Teheran probeert de druk op de regering van de Amerikaanse president Joe Biden op te voeren.

Het beoogt ofwel een terugkeer naar de Iran Deal van 2015 en / of de opheffing van de straffen die Biden’s voorganger, Donald Trump, heeft opgelegd als straf voor eerdere schendingen, evenals het ballistische rakettenprogramma van de Islamitische Republiek. De regering-Biden heeft gezegd dat het de sancties niet zou opheffen totdat Iran de uraniumverrijking heeft stopgezet.

Samson Remote Controlled Weapon System

Het Samson Remote Controlled Weapon System voor 30 mm autocannon is ontworpen om te worden gemonteerd op licht gepantserde militaire voertuigen met hoge mobiliteit en te worden bediend door een schutter of voertuigcommandant die onder het dek opereert.

Het biedt optionele SPIKE geleide raket, rookgranaatwerper en ingebouwde trainer. De RCWS 30 is een product van Rafael Advanced Defense Systems, Israël.

Promotiefilmpje van Elbit Systems, Haifa, Israël


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jake Wallis Simons “Truth behind killing of Iran nuclear scientist Mohsen Fakhrizadeh revealed” van 10 februari 2021 op de site van The Jewish Chronicle

♦ naar een artikelReport: Mossad Used Remote-Controlled Gun to Kill Top Iranian Scientist” van 11 februari 2021 op de site van Honest Reporting

2 gedachtes over “Israëlische Mossad orkestreerde liquidatie van Iran’s ‘Vader van de Atoombom’ Mohsen Fakhrizadeh

  1. Ik vrees dat Israël nog veel vaker in aktie moet komen, het heeft geen andere keus. Ik zou ook niet rustig met mijn armen over elkaar blijven afwachten, als iemand verderop in de straat gezworen heeft om mij en mijn hele gezin uit te moorden. Ik zou alles in het werk stellen om te voorkomen dat hij het moordwapen in handen krijgt. Zo simpel is het.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.