Clericus Chikane van de Wereldraad van Kerken verklaart de oorlog aan Israël en zijn aanhangers

Plaatje hierboven: Van links naar rechts Johan Naude, Shaka Sisulu en Obakeng Chikane, zoon van Rev. Frank Chikane, is in de sporen van zijn vader gestapt op een persconferentie om (in maart 2015) de 11e internationale Israëlische Apartheid Week-campagne te lanceren op Liliesleaf Farm in Rivonia, Z-Afrika [beeldbron: Sunday Times]

Tijdens een Zoom-oproep op zaterdag 6 februari 2021, waaraan werd deelgenomen door Rev. Frank Chikane, moderator van de Commissie van de Kerken voor Internationale Aangelegenheden (CCIA) van de Wereldraad van Kerken (WCC), verklaarde hij de oorlog aan Israël en zijn aanhangers.

Hij lanceerde een extreem vijandige en opruiende aanval op de legitimiteit van de Joodse staat en uitte een impliciete bedreiging tegen degenen die haar steunen. Pro-Israëlactivist Brabosh.com begint al te sidderen en te beven. 🙂

In een toespraak tot een internetpubliek van meer dan 300 christelijke activisten, portretteerde Chikane Israëli’s als demonen en zei dat de wereld het bloed zal zoeken van de mensen die Israël steunen in zijn strijd tegen de Palestijnen.

“We moeten beginnen met te zeggen tegen degenen die Israël steunen om de Palestijnen te brutaliseren dat het bloed van het volk van Palestina bij hen zal worden gezocht omdat ze samenwerken door dit systeem te laten voortduren”, zei hij.

Chikane, een christelijke predikant uit Zuid-Afrika, verklaarde ook dat hij ervan overtuigd is dat de Palestijnen “te maken hebben met dezelfde demonen waarmee we in Zuid-Afrika te maken hebben gehad, behalve dat in hun geval de demonen vele andere demonen hebben uitgenodigd om hun strijd veel moeilijker te voeren.”

De pastoor en de WCC-functionaris verklaarden ook dat “het bijna is alsof de hele wereld tegen de Palestijnen is en het kan niemand wat kan schelen. Elke dag worden er mensen vermoord.” Chikane zei dat hij in zijn rol bij de CCIA “dagelijks rapporten krijgt over wat er in Palestina gebeurt en ik heb in gedachten gezegd: ‘Daarom zou ik nooit God willen zijn, omdat God dit elke dag ziet., elke minuut, elk uur, en de vraag is: hoe kan de wereld dit bekijken en niets doen? “

Chikane, die geen woord van kritiek uitte tegen de Palestijnen, maakte volkomen duidelijk dat hij toegewijd is aan het gebruiken van zijn standpunt van Invloed binnen de Wereldraad van Kerken om de Joodse staat af te schilderen als een bijzondere bron van geweld en zonde in het Heilige Land. “Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de wereld de wreedheid van wat er in Palestina gebeurt, begrijpt en het zal stoppen,” zei hij.

De oproep waarin Chikane deze opmerkingen maakte, werd georganiseerd door christelijke organisaties die het verklaarde doel van ‘vredestichting’ in het Heilige Land delen, maar een goed gedocumenteerde geschiedenis hebben waarin ze Israël uitkiezen voor veroordeling, terwijl ze impliciet de Palestijnse haat, opruiing en geweld tegen Israël steunen en zelfs promoten.

Deze organisaties omvatten het Sabeel Ecumenical Liberation Theology Center, Christ at the Checkpoint, Kairos Palestina, en de Holy Land Christian Ecumenical Foundation. Kumi Now, een door Sabeel gesteunde activistische organisatie, was ook co-sponsor van het evenement.

De lijst met deelnemers aan de Zoom-oproep bevatte de namen van zeer invloedrijke anti-Israëlische activisten zoals Naim Ateek, oprichter van Sabeel, en anti-zionistische auteurs Gary Burge en Don Wagner. De naam van Brian Grieves, die tijdens zijn tijd als stafmedewerker in de Episcopale Kerk regelmatig tegen Israël inzette, kwam ook voor op de deelnemerslijst. Dat deed Tom Getman ook, een voormalig staflid bij de evangelische non-profit World Vision, die ooit een publiek van Amerikaanse christenen vroeg om de Palestijnen te helpen “door het zionisme in Amerikaanse kerken uit te bannen”.

De Zoom-oproep begon met een vertoning van een 27 minuten durende film, The People’s Patriarch, een profiel van Michel Sabbah die van 1987 tot 2008 de Latijnse patriarch van Jeruzalem was en van 1999 tot 2008 president van Pax Christi – een katholieke vredesorganisatie. 2007.

De openingsvertelling van de film, waarin Sabbah meedogenloos tegen Israël indruist en Yasser Arafat prijst, verklaart dat “Gaza wordt gewurgd door vuur en belegering”, dat “de Westelijke Jordaanoever verscheurd wordt door nederzettingen en muren”, en dat Palestina “op een ongekende manier voor onze ogen wordt geliquideerd.”

“We moeten naar Europa gaan”, zei Chikane na de film. “Vooral tegen onze christelijke broeders en zusters, om tegen hen te zeggen: ‘U weet dat de zonden uit het verleden die tegen de Joden zijn begaan, niet mogen worden gebruikt als een weg en reden om meer zonden tegen de Palestijnen te laten begaan.”

Gerald McDermott, een theoloog, geleerde en auteur die onlangs met pensioen ging van de Beeson Divinity School, was het sterk oneens met de uitspraken van Chikane en verklaarde dat de WCC-ambtenaar “geen voeling had met de situatie ter plaatse”:

Waarom hekelt hij de schendingen van de Palestijnse mensenrechten in Gaza [door Palestijnse leiders] niet?. Als hij echt om Palestijnen geeft, zou hij de wereld vertellen over Palestijnen in Syrië en de meeste Arabische landen waar Palestijnen het staatsburgerschap wordt ontzegd. Waarom dringt hij er bij de VN niet op aan om iets te doen aan de Palestijnen die worden vastgehouden in gevangenissen die door Assad worden gecontroleerd? Of over de 91% Palestijnen in Syrië die in absolute armoede leven? Wanneer Chikane en anderen mensenrechtenmisdrijven tegen Palestijnen door Arabische landen negeren en absurde beschuldigingen uiten over de zogenaamde apartheid in Israël, suggereren ze dat ze zich minder zorgen maken over Palestijnen en meer bezorgd zijn over het maken van politiek hooi.

Chikane’s opmerkingen maken deel uit van een lange reeks anti-zionistische retoriek die door de jaren heen van WCC-functionarissen is gekomen. Een activist die het Heilige Land bezocht als vrijwilliger bij een vredesorganisatie van de Wereldraad van Kerken, keerde terug naar Zuid-Afrika om zijn medechristenen te vertellen dat “de tijd is gekomen om te zeggen dat de slachtoffers van de Holocaust nu de daders zijn geworden”.

En in 2005 steunde het Centraal Comité van de Wereldraad van Kerken de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) -campagne tegen Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dexter Van Zile “Church Official Declares War on Israel and Its Supporters” van 10 februari 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Clericus Chikane van de Wereldraad van Kerken verklaart de oorlog aan Israël en zijn aanhangers

 1. Deze kerken en hun leiders die de’ liefde’ voor de medemens, in naam van de Joodse Jehushuah die, had hij de Christelijke Inquisitie & Holocaust overleefd en vandaag in Zion geleefden én Zuid Afrika, het land dat ondanks een totale waterschaarste haar bevolking aan Covid laat verzuipen.

  Je kan ze toch écht niet meer serieus nemen. Laten ze zichzelf vooral blijven wentelen in hun haat tegen dat Joodse land van de Joodse Zionist Jehoshuah……..Israeli’s slapen er geen minuut minder om.

  Zionisme….het Joodse thuisland voor Joden.
  Jehushuah was daar allang thuis dus de ültieme Zionist!

  LOL…..oeps, een tegenvaller!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.