De geschiedenis herhaalt zich: Palestijnen zijn het meest antisemitische volk ter wereld

Plaatje hierboven: Berlijn, 25 april 2018. Massale protesten tegen opkomend islamitisch antisemitisme in Duitsland. De tekst op het bord leest: “Bescherm Joden. Stop islamisering!”  [beeldbron: Handelsblatt]

Voor de meeste mensen zijn Holocaust-herdenkingsevenementen, zoals die onlangs plaatsvonden ter gelegenheid van de Internationale Holocaustherdenkingsdag, cruciaal om zowel de slachtoffers te herdenken als om ervoor te zorgen dat de gruwel van het nazisme nooit meer de kop kan opsteken.

In de Palestijnse Autoriteit (PA) is de herdenking van de Holocaust een heel ander verhaal. Deze week kregen Palestijnen die afstemden op de officiële PA-tv te horen dat de Joden de Holocaust over zichzelf hadden gebracht – dat het Europa’s manier was om de Joden te straffen voor hun ‘samenzweringen en slechtheid’.

De claim werd gedaan op het programma ‘From the Israeli Archive’, dat momenteel delen van een Israëlische documentaireserie uit 1981 uitzendt, ‘Pillar of Fire’, waarbij de oorspronkelijke vertelling verkeerd wordt geïnterpreteerd – en zelfs verkeerd wordt vertaald, zodat het een Palestijns en zelfs antisemitisch perspectief kreeg.

De bovenstaande verklaring was de inleiding van de gastheer op een deel uit een aflevering over de jaren dertig en de opkomst van het nazisme. De PA herinnert zich de Holocaust niet als een waarschuwing tegen antisemitisme, maar bewapent deze tegen de nakomelingen van de overlevenden en het Joodse volk in het algemeen en gebruikt de genocide om antisemitisme te promoten.

Helaas is dit laatste voorbeeld verre van het eerste. PA-leider Mahmoud Abbas heeft zelf tegen de Palestijnen gezegd dat de Europeanen eeuwenlang ‘elke 10 tot 15 jaar’ bloedbaden tegen Joden hebben gepleegd, met als hoogtepunt de Holocaust, als reactie op Joods gedrag. “De haat tegen de Joden is niet te wijten aan hun religie, maar veeleer aan hun sociale rol die verband hield met woeker en banken, enzovoort,”‘ zei Abbas.

‘Het project van Satan’
De Fatah-beweging van Abbas heeft ook een korte documentaire over de Joodse geschiedenis in Europa geproduceerd en gepubliceerd, waarin dezelfde bewering wordt beweerd dat Joden zichzelf Europese haat hebben aangedaan. Het stelt joden voor als een kwaadaardige en bedreigende kracht in Europa waartegen Europeanen zich moesten verdedigen.

De Joden, legt Fatah uit, “leidden het project om de mensheid tot slaaf te maken” en sloten zich aan bij de nazi’s om Joden te verbranden “om rijkdom te vergaren.” De Joden hebben zelf “getto’s opgericht om zich te scheiden van andere mensen uit arrogantie en afkeer jegens niet-Joden”. Het was in de getto’s, zo stelt de documentaire verder, “dat de joden plannen maakten tegen de niet-joden, wat leidde tot Europees antisemitisme: ‘[joden] werden gehaat vanwege hun racisme en hun smerige gedrag.”

Behalve dat Abbas zelf antisemitisme verspreidt, stelden sommige van zijn topleden Joden ook voor als een bron van kwaad waartegen de wereld zich moet verdedigen. Mahmoud al-Habbash, die door Abbas zijn persoonlijke adviseur voor de islam heeft aangesteld, heeft geleerd dat het Palestijnse conflict met Israël in wezen het historische conflict van de islam tegen de Joden is, omdat zij satans bondgenoot zijn en kwaad en leugen verspreiden. Dat Israël, omdat het een Joodse staat is, “het project van Satan” is.

Imad Hamato, hoogleraar Koranstudies aan de Universiteit van Palestina in Gaza, een andere door Abbas aangestelde persoon, heeft geleerd dat Joden verantwoordelijk zijn voor alle conflicten op aarde en zelfs onder de zee. “De mensheid zal nooit in vrede of fortuin of rust leven zolang zij [Joden] het land corrumperen. Als een vis in de zee vecht met een andere vis, weet ik zeker dat de Joden erachter zitten,” zei hij.

Voor de PA is het bestaan ​​van de joden een fundamentele bedreiging voor de mensheid – een bedreiging die de PA bij gelegenheid expliciet heeft verklaard, kan alleen worden gestopt door uitroeiing. Zoals een predikant op de officiële PA TV het uitlegde:

Deze kwaadaardige [joodse] genen en vervloekte kenmerken blijven in hen bestaan. Ze dragen ze over van generatie op generatie. Ze erven het van vader op zoon. De mensheid zal nooit met hen kunnen samenleven. Onze profeet [Mohammed] vertelde ons [dat] aan het einde der tijden de moslims de joden zullen bevechten: “De joden zullen zich verschuilen achter een steen of een boom, en de steen of een boom zal zeggen: ‘Moslim, dienaar van Allah, er is een Jood achter mij, kom en dood hem’ . Allah, tel ze en dood ze een voor een, en laat er niet één [over].’

Deze voortdurende demonisering van Joden door de PA heeft een aanzienlijke impact gehad op Palestijnen. Volgens een ADL Global 100-peiling gelooft 87 procent van de Palestijnen dat “mensen Joden haten vanwege de manier waarop Joden zich gedragen”. Uit de peiling bleek ook dat Palestijnen de meest antisemitische bevolking ter wereld zijn.

Nogmaals, zoals Palestinian Media Watch jarenlang heeft gedocumenteerd, vergiftigt het aanzetten van de PA tot haat en terreur de geest van de Palestijnse bevolking en blijft het de drijvende kracht achter Palestijnse haat en terreur.

Bijgevolg zijn de oproepen van de internationale gemeenschap om een ​​einde te maken aan de plaag van antisemitisme bij de herdenking van de Internationale Holocaustherdenkingsdag zielig, aangezien veel van diezelfde landen doorgaan met het financieren van een Palestijnse Autoriteit die actief het vuur van de Jodenhaat aanwakkert.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “PMW op-ed:Once Again, the Palestinians Desecrate Holocaust Memory” van 29 januari 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “De geschiedenis herhaalt zich: Palestijnen zijn het meest antisemitische volk ter wereld

  1. People hate Israel because of Jews!

    Dat is de énige motivatie van ALLE Israel haters, van individu, politicus, journalist, organisatie of land en wie Israel/Joden nu precies meer haat doet er verder niet toe…….het is geen wedstrijd.

    M.a.w. het probleem ligt bij de haters (brandende afgunst & ultieme domheid) en heeft niets met Joden te maken want behalve het herhalen van de de oeroude mantra’s (rijke Joden, wereld heerschappij, kinder eters/schenders/moordenaars etc.etc.etc.) hebben ze niets te melden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.