Swastika’s en antisemitische graffiti geklad op Joods instituut in California, VS

Afgelopen sabbat (6/7 februari 2021) werden hakenkruizen en antisemitische graffiti op en voor het Alpha Epsilon Pi Joodse broederschapshuis aan de California Polytechnic State University (Cal Poly) in San Luis Obispo gespoten, volgens een bericht van de school.

Dat was overigens niet de eerste keer dat dit gebeurde. Op zondag 5 oktober 2014 vroeg in de ochtend werd Alpha Epsilon Pi het doelwit van “grove, aanstootgevende graffiti, inclusief hakenkruizen”, die op het huis werden gespoten, volgens een persbericht van de universiteit van 5 oktober (plaatje bovenaan).

De broederschap plaatste later het volgende op haar Instagram-account:

Vorige week, op 27 januari, eerden we de nagedachtenis van de 6 miljoen Joden die omkwamen en anderen die door de Holocaust waren getroffen. Helaas is antisemitisme in 2021 nog steeds de belangrijkste oorzaak van haatmisdrijven in de Verenigde Staten. Vanmorgen pleegde een hatelijke groep mensen een antisemitische haatmisdaad op onze kapittelzaal. We werden wakker met meerdere hakenkruizen en antisemitische uitspraken die op en voor ons huis waren gespoten. Dit was gericht op ons, als de Joodse broederschap, en we zouden de wereld willen laten weten dat we dit gedrag niet tolereren of goedkeuren. Onze afdeling en de hele Joodse gemeenschap in San Luis Obispo staan ​​trots samen tegen degenen die ongeschoold zijn en hatelijke daden aanmoedigen. We zijn er trots op de Joodse broederschap op deze campus te zijn, en op dit moment vragen we uw steun bij het verspreiden van het bewustzijn over het toenemende antisemitisme door middel van onderwijs en discussie. AEPi en de Joodse gemeenschap hebben een open deur voor iedereen die meer wil weten over onze cultuur en overtuigingen. Het is onze missie om van Cal Poly een veilige plek te maken voor iedereen. Shabbat Shalom – Vrede en liefde

Universiteitsvoorzitter Jeffrey Armstrong zei dat het incident aan de politie was gemeld, en interim-politiechef van San Luis Obispo, Jeff Smith, zei dat zijn eenheid tegen haatmisdrijven onderzoek deed. Maar Smith vertelde de San Luis Obispo Tribune zondag dat ze geen aanwijzingen hadden in de zaak.

De Alpha Epsilon Pi-leden hebben deze week de aanstootgevende graffiti opgeruimd, maar volgens de universiteit “zullen de emotionele littekens veel langer duren”.

Video: Cal Poly Jewish fraternity vandalized
with swastikas, anti-Semitic phrases


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Swastikas, Anti-Semitic Graffiti Smeared on California Jewish Fraternity House” van 10 februari 2021 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Tracy Lehr en Patricia Martellotti “Cal Poly Jewish fraternity vandalized with swastikas, anti-Semitic phrases” van 6 februari 2021 op de site van New Channel Fox

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.