IDF-stafchef: Wij zijn ‘bijna elke week’ actief in vijandelijk gebied

De stafchef van de Israëlische strijdkrachten (IDF) Aviv Kochavi (plaatje hierboven) zei maandag dat Israël ‘bijna elke week’ opereert in vijandelijk gebied, meldde de Israëlische nieuwssite N12.

Tijdens een ceremonie ter gelegenheid van de 24ste verjaardag van een IDF-helikopterongeval waarbij 73 soldaten omkwamen, zei Kochavi:

In het afgelopen jaar hebben we bijna elke week diep in vijandelijk gebied geopereerd om wapens te vernietigen die waren gericht op of bedoeld waren voor een aanval op de Staat Israël en zijn burgers.

Kochavi stelde vast dat het afgelopen jaar een extreem laag dodental onder Israëlische soldaten en burgers heeft gekend, evenals ‘stilte aan de grenzen’, stelde Kochavi:

Dit is het resultaat van hard werken in alle takken dat doorgaat ‘360 graden rondom ons 24/7.  We hebben infiltraties in het noorden en zuiden voorkomen, raketbeschietingen gedwarsboomd, vele tunnels langs de grens met Gaza blootgelegd, terroristische aanslagen in Judea en Samaria op dagelijkse en wekelijkse basis kunnen voorkomen.

Een eindejaarsrapport van de IDF dat in december 2020 werd uitgebracht, onthulde een toename van terroristische activiteit op de Westelijke Jordaanoever vanaf 2019, hoewel op een lager niveau dan in voorgaande jaren. Het beweerde ook dat 93% van de raketten die vorig jaar vanuit de Gazastrook op bevolkte gebieden werden afgevuurd, werd onderschept.

Minister van Defensie Benny Gantz sprak ook tijdens de ceremonie op maandag en benadrukte dat ‘de IDF opereert en zal blijven opereren aan de grens en ver daarbuiten.’ Hij beloofde dat het leger zal blijven vechten tegen de Iraanse agressie en de Libanese proxy van Iran, de terreurgroep Hezbollah. De verschansing van de terreurgroep in burgergebieden, zei Gantz, ‘brengt het land en de burgers van de Libanese staat in gevaar’. ‘Als er een front wordt geopend in het noorden, is het de Libanese staat die de zwaarste prijs betaalt voor de wapens die in burgerconcentraties zijn verspreid’, zei hij.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “IDF Chief of Staff: We Are Operating in Enemy Territory ‘Almost Every Week’” van 8 februari 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.