De VAE heeft de hulp aan Palestijnen massaal afgebouwd na normalisatie met Israël

De Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein hebben de financiering voor het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen aanzienlijk teruggeschroefd na hun normalisatie met Israël, in mogelijke ‘wraak’ voor de bittere veroordeling van het akkoord door de Palestijnen, meldde Channel 12-nieuws vrijdag.

Onder verwijzing naar het Center for Near East Policy Research, een Israëlische ngo, zei het netwerk dat hoewel de VAE het United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) in 2018 $ 53 miljoen en $ 51 miljoen in 2019 stuurde, het het agentschap slechts $ 1 miljoen in 2020 heeft bijgedragen aan het agentschap. UNRWA bevestigde de gegevens aan Channel 12.

Het rapport zei dat ook Bahrein de fondsen had bezuinigd, maar gaf geen cijfers. De vorig najaar ondertekende normalisatieovereenkomsten maakten de Palestijnen woedend, die hen veroordeelden als een ‘mes in de rug’ en een ‘verraad’ van de Palestijnse zaak.

De Palestijnse ambassadeurs in de Emiraten en Bahrein werden teruggeroepen in respectievelijk augustus en september, in de onmiddellijke nasleep van de aankondiging van de Golfstaten dat ze de banden met Israël normaliseerden, om ze vervolgens in november stilletjes terug te sturen.

Onder voormalig president Donald Trump stopten de Verenigde Staten ook hun steun aan UNRWA, waardoor het een verwacht jaarlijks tekort van $ 200 miljoen zou hebben.

Biden snelt Abbas ter hulp
In januari zei Washington’s interim VN-gezant, Richard Mills, dat president Joe Biden van plan is “Amerikaanse hulpprogramma’s te herstellen die economische ontwikkeling en humanitaire hulp voor het Palestijnse volk ondersteunen”, zonder de UNRWA te noemen.

Do you need more money old chap?
Here it comes again!


Bronnen:

♦ naar een artikel UAE massively cut aid to Palestinians after normalization with Israel” van 5 februari 2021 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “De VAE heeft de hulp aan Palestijnen massaal afgebouwd na normalisatie met Israël

  1. Maar gelukkig voor Abbas ……..******America is back!
    De safe in Zwitserland e.a. kan weer bijgevuld worden!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.