Mogelijke opvolger van Abbas ontketent antisemitische tirade door Israël gelijk te stellen aan de nazi’s

Op 31 juli 2021 organiseert Mahmoud Abbas, de 85-jarige president van de Palestijnse Autoriteit, nieuwe presidentsverkiezingen. Het zouden de eerste zijn sinds 9 januari 2005, als ze al zullen plaatsvinden. Abbas zal het daarin moeten opnemen tegen onder meer Hamasleider Ismail Haniyeh en vele anderen.

Een van de mogelijke opvolgers van de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, ging op zijn Facebook-pagina antisemitisch tekeer en stelde Israël gelijk aan de nazi’s en premier Benjamin Netanyahu aan Hitler.

Jibril Rajoub, een lange tijd een topfunctionaris van de PA die, naast andere kantoren, momenteel secretaris is van het Fatah Central Committee, beweerde dat de Trump-regering “meewerkte aan het pad van de fascistische rechtervleugel die wordt geleid door Netanyahu, het lelijke gezicht van Mussolini en Hitler”, aldus een vertaling van Palestinian Media Watch.

Rajoub zei op 20 januari 2021 op de openbare Palestijnse omroep PA TV: [

Na de verkiezing van Trump] [werkte] de Amerikaanse regering mee aan het pad van de fascistische rechtervleugel die wordt geleid door Netanyahu, het lelijke gezicht van Mussolini en Hitler. [De Israëli’s] hebben de kwestie van de Holocaust uitgebuit. Ze Werden in Europa afgeslacht. Het was een verachtelijk bloedbad, en we zijn er allemaal tegen en accepteren het niet, maar wij hebben het niet gedaan! Noch wij als Arabieren, noch wij als moslims. Wat er in Palestina gebeurt, is een tweede holocaust. Wij zijn 14 miljoen mensen die geografisch, historisch, menselijk, religieus en cultureel worden geëlimineerd en gewist. De slachting – natuurlijk, in de 21e eeuw [de bezetting] kan niet doen wat er in de jaren veertig werd gedaan, maar wat is het verschil? Het zijn de criminelen. Zij zijn de moordenaars. Zij zijn de nederigen. Ze doen wat hen is overkomen met de Palestijnen.

Dit is niet de eerste keer dat Rajoub dergelijke beweringen doet, die als antisemitisch worden beschouwd volgens de definitie van de International Holocaust Remembrance Alliance, overgenomen door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en regeringen elders.

Afgelopen oktober beweerde Rajoub op Facebook dat Israël ‘het fascistische en racistische regime’ is en schreeuwde: ‘Mussolini was een kleuterschool vergeleken met Netanyahu en de rechtervleugel die heerst in Israël – een kleuterschool!’

In september 2019 verklaarde Rajoub: “Netanyahu bewijst dat hij een voortzetting is van het fascisme en het nazisme. Goebbels en Mussolini zijn de spirituele vaders van de racistische fascistische cultuur die Netanyahu implementeert tegen het Palestijnse volk.”

In feite heeft de Palestijnse nationale beweging zelf een lange geschiedenis van samenwerking met het nazisme, met als meest bekende leider Hajj Amin al-Husseini uit het begin van de 20e eeuw, die een goede bondgenoot van Hitler was en de uitroeiing van de Europese Joden aanmoedigde.


Bronnen:

♦ naar een artikelPossible Abbas Successor Unleashes Antisemitic Rant Equating Israel to the Nazis” van 7 februari 2021 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Itamar Marcus “Who said Palestinians are victims of “a second holocaust” and Netanyahu is “the ugly face of Mussolini and Hitler”?” van 7 februari 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Mogelijke opvolger van Abbas ontketent antisemitische tirade door Israël gelijk te stellen aan de nazi’s

  1. Jibril Rajoub, een gefrustreerde schreeuwerik die gaat blozen als hij de waarheid spreekt. Als ‘minister van sport heeft hij zich buitensporig ingespannen om Israel buiten alle grote sport evenementen te houden en onderweg iedere (internationale) sporter te beledigen/bedreigen die tegen zijn decreet protesteerde, waardoor hij i.p.v. Israel werd gestraft door uitsluiting.

    M.a.w, de man is een wandelend, gefrustreerd kruitvat…….want ook president gaat hij niet worden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.