PA liegt routinematig over titels van EU-diplomaten om de indruk te wekken dat ze ‘Palestina’ erkennen

Plaatje hierboven: Ramallah, 4 februari 2021. Namens president Abbas kent premier Muhammad Shtayyeh de Deense “Vertegenwoordiger in Palestina” Natalia Feinberg de Orde van de Ster van Jeruzalem toe [beeldbron: Wafa]

Deze week berichtte het officiële Palestijnse persbureau Wafa dat de Palestijnse premier Mohamed Shtayyeh een onderscheiding voor ‘Orde van de Ster van Jeruzalem’ heeft uitgereikt aan “de vertegenwoordiger van Denemarken in Palestina, Nathalia Feinberg”.

Aankondigingen van de Engelse Palestijnse regering verwijzen ook naar Nathalia Feinberg als de ‘Vertegenwoordiger van Denemarken in Palestina’ als haar titel, net als de PLO. Dat is echter niét haar titel.

Feinbergs officiële titel is Danish Representative in Ramallah (Deense vertegenwoordiger in Ramallah). Geen vermelding van ‘Palestina’ in haar titel. De PA liegt letterlijk over haar titel, zodat het lijkt alsof Denemarken ‘Palestina’ als natie erkent. En dit is een consistent patroon.

Officiële Palestijnse media verwijzen naar Sven Kühn von Burgsdorff als de ‘Vertegenwoordiger van de Europese Unie in Palestina’ terwijl zijn eigenlijke titel Head of the EU Office to West Bank and Gaza Strip (Voorzitter van het EU Kantoor aan de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, UNRWA) is. Niks ‘Palestina’.

Palestijnse media verwijzen naar de “Duitse vertegenwoordiger in Palestina, ambassadeur Christian Klaghas”, alsof hij een ambassadeur is bij een Duitse ambassade. Maar Christian Klaghas is in feite Head of Delegation, Delegation to West Bank and Gaza Strip, UNRWA (Voorzitter van de Delegatie aan de Westelijke Jordaanoever en Gazastrook, UNRWA) voor de Bondsrepubliek Duitsland. In Ramallah is geen Duitse ambassade en hij is dus ook geen ambassadeur en al zeker niet in ‘Palestina’.

Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een persbericht uitgegeven waarin de ‘Tsjechische ambassadeur in Palestina, Petr Stary’ wordt genoemd. Zijn titel is eigenlijk Representative of the Czech Representative Office in Ramallah (Vertegenwoordiger van het Tsjechische kantoor in Ramallah.)

De chef van de vertegenwoordiging van de missie van Hongarije in Ramallah wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken van de PA de Hungarian Ambassador genoemd. Dit is consistent. Palestijnen noemen gezanten ‘ambassadeurs’ en hun titels, inclusief het woord ‘Palestina’ voor landen die geen Palestijnse staat erkennen.

Diplomaten zijn sterk afgestemd op de specifieke betekenis van woorden. Het is onmogelijk dat ze niet weten hoe de Palestijnse Autoriteit liegt over hun titels en de titels van hun missies, wat in normale omstandigheden als een belediging zou worden beschouwd.

Maar zoals met zoveel andere dingen, is er een Palestijnse uitzondering waarbij de normale regels van staatsmanschap, diplomatie en etiquette gewoon niet van toepassing zijn.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “PA routinely lies about titles of European diplomats and missions to make it appear that they recognize “Palestine” van 5 februari 2021 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “PA liegt routinematig over titels van EU-diplomaten om de indruk te wekken dat ze ‘Palestina’ erkennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.