Piers Corbyn gearresteerd wegens folders waarin vaccinprogramma wordt vergeleken met Auschwitz

Plaatje hierboven: In de folder wordt het werk toegeschreven aan Alexander Heaton, die werd beschuldigd van het overtreden van de Covid-beperkingen naast Corbyn tijdens protesten in mei 2020

De broer van de voormalige leider van de Britse Labour-partij Jeremy Corbyn, die in peilingen door de meerderheid van de Britse joden als antisemitisch werd beschouwd, is gearresteerd voor het bagatelliseren van de Holocaust.

The Guardian meldde donderdag dat Piers Corbyn, 73, woensdag samen met een andere man in Southwark was gearresteerd voor het verspreiden van folders waarin het coronavirusvaccin werd vergeleken met het nazikamp KZ Auschwitz, wegens “kwaadaardige communicatie en openbare overlast”.

De folders die de mannen deelden, toonden een tekening van de poorten van Auschwitz met de beruchte slogan ‘Arbeit macht frei’ – ‘werk maakt je vrij’ – veranderd in ‘Vaccins zijn een veilige weg naar vrijheid.’

De folders waren al bekend bij de autoriteiten. Eerder deze week werden ze door een Londense gemeenteraad aan de kaak gesteld als een poging om inwoners, met name minderheden, te ontmoedigen zich te laten vaccineren.

Corbyn vertelde Sky News dat de folders ondanks de Holocaustbeelden niet aanstootgevend waren en zei:

De bewering dat vaccins de weg naar vrijheid zijn, is onjuist, net als de nazi-bewering dat werk de weg naar vrijheid is. Het is niet beledigend bedoeld. Wat er in de Holocaust gebeurde was verschrikkelijk en beledigend – daar gaat deze vraag niet echt over.

In een gesprek met de Jewish Chronicle voerde Corbyn een bizarre verdediging in waarin hij de twijfelachtige term ‘jodin’ gebruikte om te ontkennen dat hij antisemitisch was:

Ik was 22 jaar getrouwd met een jodin en het is duidelijk dat de voorouders van haar moeder vlak voor de oorlog de Baltische staten ontvluchtten vanwege Hitler of de nazi’s in het algemeen. Ik heb de afgelopen 30 jaar met vooraanstaande joodse wetenschappers in de wereld gewerk. Ik heb ook joodse mensen in dienst genomen in mijn bedrijf Weather Action, van wie er één een uitstekende werker was. Het idee dat we op enigerlei wijze antisemitisch zijn, is volkomen absurd.


Bronnen:

♦ naar een artikel van James Hockaday “Piers Corbyn arrested over leaflets comparing vaccine programme to Auschwitz” van 4 februari 2021 op de site van Metro UK

♦ naar een artikel van Mathilde Frot “Piers Corbyn arrested but denies antisemitism, saying he was married to ‘Jewess’” van 4 februari 2021 op de site van The Jewish Chronicle (JC)

♦ naar een artikel van Jemma Carr “Covid conspiracy theorist Piers Corbyn is slammed for ‘disgraceful’ leaflet comparing vaccination programme to Auschwitz” van 1 februari 2021 op de site van The Daily Mail

2 gedachtes over “Piers Corbyn gearresteerd wegens folders waarin vaccinprogramma wordt vergeleken met Auschwitz

  1. Losers gebruiken altijd iets van Israël en Joden om in de spotlight te komen. Op eigen kracht kunnen ze het niet. Daarom zijn het losers.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.