PA gaat 35000 bomen planten ter ere van gesneuvelde Palestijnse terroristen en massamoordenaars

De Palestijnse Autoriteit plant bomen ter ere van 35.000 sjahieds (“martelaren”), waaronder ook zelfmoorddaders.

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft een project in het leven geroepen om alle Arabieren te eren die sinds 1917, toen het Britse leger het land Israël van het Ottomaanse Rijk bevrijdde, als zogenaamde sjahieds, als martelaren in de strijd tegen de ongelovigen, gestorven zijn. De PA is van plan om 35.000 olijfbomen in de PA-gebieden aan te planten, waarbij elke boom naar een “martelaar” genoemd dient te worden.

“Palestinian Media Watch” (PMW), die de ophitsing tot het terrorisme door de PA controleert, stelde vast dat dit project “het grootste systematische project van de PA ter verering van terroristische moordenaars” is dat ze nu gedocumenteerd heeft. PMW verklaarde dat de PA alle terroristen die bij aanvallen op Israëli´s gedood worden als “martelaren” definieert.

De bevordering van de terreur is door de Israëlische verordening voor veiligheidsbepalingen verboden en de PMW heeft de verantwoordelijke Israëlische autoriteiten over dit “PA-terreurbevorderingsprogramma” geïnformeerd.

De secretaris van het centraal comité van Fatah, Jibril Rajoub, die ook voorzitter van de Hoogste Raad voor Jeugd en Sport van de PLO is, startte het project met de titel “Levendig en verzorgd” in naam van de PA-voorzitter Mahmoud Abbas. Hij zei tegenover PA TV dat “deze martelaren het heiligste zijn wat we hebben.”

Volgens een bericht van het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit Al-Hayat Al-Jadida, verklaarde Rajoub dat het doel van het project zou zijn “de martelaren vereeuwigen”. Ook dient er een monument opgericht en marmeren gedenkplaat met hun namen aangebracht te worden.

Haji Ismail Jaber, lid van het centraal comité van Fatah en Abbas´s adviseur voor districtsaangelegenheden, prees het initiatief eveneens en zei dat dit de martelaren vereert, die het waardevolst zijn wat de Palestijnen hebben. Bovendien drukte hij zijn bereidheid uit om via de districtsgouverneurs alle noodzakelijke hulp te bieden om het succes van het project te garanderen.

Het initiatief werd ook begroet door familieleden van gedode terroristen. PMW verklaarde dat dit …

[..] de interpretatie van de islam door de PA weerspiegelt, dat alle Palestijnse terroristen die Israël aanvallen, alle moordenaars van Israëlische burgers – inclusief zelfmoorddaders – een religieuze verplichting zouden vervullen door Israëli´s en Joden te doden of proberen hen te doden. Wanneer de terrorist bij de daad sterft, krijgt hij of zij de hoogst mogelijke status in de islam: hij wordt een sjahied – een martelaar die voor Allah gestorven is – en wordt met eeuwig licht beloond, waarbij alle behoeftes door Allah zelf ´verzorgd´ worden”, voegde PMW er aan toe.

Meerdere instellingen van de PA nemen deel aan het initiatief. De PA richt zich met haar boodschap expliciet tot de Palestijnse jeugd, omdat een van de plekken waar de bomen geplant zullen worden, schoolpleinen zijn. Inmiddels werden padvindersgroepen, leerlingen en jeugdclubs uitgenodigd om mee te doen.

De directeur-generaal voor jeugdaangelegenheden bij de Hoogste Raad voor Jeugd en Sport van de PLO, Muhammad Sbeihat, verklaarde dat het er “niet om gaat om stekjes te poten, maar ook dat ze voor onze kinderen, onze studenten, onze jonge mannen en vrouwen zichtbaar worden.”

De directeur van PMW, Itamar Marcus, becommentarieerde dat …

Deze focus onderstreept de politiek van de PA om terroristen als voorbeelden voor de Palestijnse jeugd te stimuleren en er bij hen op aan te dringen als martelaren voor Palestina te sterven. De PA laat haar meest creatieve kant zien als het er om gaat moordenaars te vereren. Ze hebben jarenlang scholen, straten en sportevenementen naar terroristen genoemd, daar hebben ze nu bomen aan toegevoegd. Een vredesproces zal pas dan echt beginnen wanneer de PA besluit om de energie en de creativiteit die zij aan de stimulering van de terreur besteedt, om te leiden naar de stimulering van de vrede.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus & Nan Jacques Zilberdik “PA plants trees to honor 35,000 “Martyrs” – including all suicide bombers” van 2 februari 2021 en een artikel PA teaches youth that “Martyrs” are “sanctified” – among them terrorist murderers” van 28 december 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelBäume für Terroristen; Palästinensische Autonomiebehörde pflanzt Bäume zu Ehren von 35.000 Schahids (Märtyrern), darunter auch Selbstmordattentäter” van 2 februari 2021 op de site van Israel Heute in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.