Syrië beweert dat Israël stellingen heeft aangevallen in het zuiden van het land

Het Syrische staatspersbureau SANA beweerde woensdagavond dat het Israëlische leger een aantal aanvallen in het zuiden van het land had gelanceerd. Vroege rapporten opperen dat de tijdens de aanvallen posities van Hezbollah zijn geraakt waarbij verscheidene dodelijke slachtoffers zijn gevallen

De vermeende aanval zou gericht zijn op doelen in het gouvernement van Quneitra. Andere vroege rapporten suggereerden ook dat luchtverdedigingssystemen ook boven Damascus actief waren. Volgens al-Arabiya waren de aanvallen gericht op de faciliteiten van Hezbollah en vielen er doden.

De nieuwsuitzending maakte ook melding van een zwaar bombardement op doelen in de buurt van de internationale luchthaven in Damascus. Eerder op de dag meldde de IDF een luchtafweerraketaanval op een Israëlische drone die opereerde in het Libanese luchtruim en zei dat hij niet was geraakt, terwijl lokale rapporten beweerden dat hij was neergehaald.

Quneitra is een belangrijk knooppunt voor de activiteiten van door Iran gesteunde milities, die hebben gewerkt aan het opzetten van een infrastructuur voor het lanceren van aanvallen op Israël vanuit het gebied. Israël krijgt de schuld van meerdere aanvallen in het zuiden van Syrië, evenals in het gebied van Damascus, maar heeft die zelden erkend.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Syria claims Israel attacked in southern part of the country” van 3 februari 2021 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelSyrian air defenses activated to counter alleged Israeli strike, state media report” en een artikelAnti-air missiles launched at IDF drone over Lebanon, military says” van 3 februari 2021 op de site van i24News

♦ naar een artikelIsraeli strikes | Posts of Lebanese Hezbollah among military positions come under Israeli attacks in Al-Quneitra countryside” en een artikelIsraeli attacks | Missiles hit military position of regime forces and Iranian-baked militias in Al-Quneitra” van 3 februari 2021 op de site van The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.