Congreslid dringt er bij Israël op aan Palestijnen te blijven vaccineren en betreurt de ‘ongelijkheid’

Het congreslid van de Democratische Partij Jamaal Bowman uit New York schreef dinsdag een brief aan de waarnemend consul-generaal van Israël in de stad, waarin hij de regering van laatstgenoemde bekritiseerde omdat ze niet meer deed om Palestijnen te vaccineren en de discrepantie vergeleek met raciale ongelijkheid in de VS.

Bowman prees de inspanningen van Israël om zijn eigen burgers in recordtempo te vaccineren en zei dat hij ‘bemoedigd’ was door berichten dat Israël had ingestemd met het overmaken van 5.000 doses om het Palestijnse medische personeel in de frontlinie te immuniseren.

Eerder verwijderde Jamaal Bowman een tweet van 24 januari 2021 waarin hij uithaalde naar premier Netanyahu:

Netanyahu moet ervoor te zorgen dat zowel Israëli’s als Palestijnen toegang hebben tot het Covid-vaccin. Deze wreedheid is een nieuwe herinnering aan waarom de bezetting moet eindigen.

Tot dusverre hebben 2000 mensen hun weg gevonden naar de Palestijnse Autoriteit, die begonnen is met het inenten van gezondheidswerkers. Maar Bowman zei dat het aan Israël was om ervoor te zorgen dat de miljoenen andere Palestijnen die op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza wonen, ook worden gevaccineerd.

Overigens maakt niemand zich zorgen om de honderdduizenden Palestijnen die al decennialang worden gegijzeld in vluchtelingen kampen in Libanon en Syrië. Enkel Jordanië heeft zijn Palestijnen min of meer geïntegreerd en worden mee opgenomen in de lokale vaccinatie campagne. Maar Libanon weigert halsstarrig zijn Palestijnen te vaccineren. Waar blijft hier de internationale verontwaardiging?

Bovendien is COVAX (van de WHO) van plan om hooguit amper 20% van de bevolking van de arme landen te vaccineren. Dat is onvoldoende om de epidemie uit te roeien. Gans het Afrikaanse continent en grote delen van Zuid-Amerika hebben amper toegang tot vaccins. Maar de landen op die continenten krijgen maar een factie van de aandacht die de Palestijnen hebben die door de internationale politiek worden opgevoerd als “slachtoffers'” van Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jacob Magid “Congressman urges Israel to continue vaccinating Palestinians, laments disparity” en een artikel van Aaron Boxerman “Palestinians start shots for medical staff with first vaccines, sent by Israel” van 3 februari 2021 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Ron Kampeas “Jamaal Bowman removes tweet criticizing Israel’s vaccine policy” van 29 januari 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency

♦ naar een artikel van Dominique Dewitte “Waarom de westerse vaccinatiestrategie gedoemd is te mislukken” van 2 februari 2021 op de site van Business AM

Een gedachte over “Congreslid dringt er bij Israël op aan Palestijnen te blijven vaccineren en betreurt de ‘ongelijkheid’

 1. Mr. Bowman heeft ergens een klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

  De weigering van Israel om palestijnen te vaccineren deden hem denken aan de ‘raciale ongelijkheid in de VS.

  Wow!

  Voor Mr. Bowman’s informatie…..palestijnen zijn géén Israelische burgers (anders had men hen Israeli genoemd) en waren ze gevaccineerd.

  Palestijnen moeten zich voor hun prik dus wenden naar Abbas, ‘hun president die dagelijks met ‘hun welbevinden bezig is.

  Abbas die palestijnen verbied om Israelische producten te kopen moet deze vaccins dan ook consequent weigeren en zijn financiele ‘hulp’ contributies aan vaccins besteden i.p.v. wapen & eigen bankrekening.

  Racisme t.o. anders gekleurde burgers in Amerika is een Amerikaans probleem en heeft niets met ‘palestijnen’ te maken al willen ignorante idioten die overal bij slepen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.