Israëlisch model Yael Shelbia maakt ‘historische’ spetters op de omslag van het VAE-tijdschrift

Yael Shelbia, een Israëlisch model dat in 2020 werd gerangschikt als ’s werelds mooiste gezicht’, werd de eerste Israëliër die maandag op de cover van een tijdschrift van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) verscheen.

Tn een Instagram-bericht schreef Shelbia:

Ik ben zo blij om deel uit te maken van deze historische cover. Bedankt @lofficielarabia & @laishamag Samen staan ​​we sterker.

In het februari-nummer van L’Officiel Arabia staat het in Tel Aviv geboren model met de kop ‘Peace of History’, een knipoog naar de normalisatieovereenkomsten die in september 2020 tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten zijn ondertekend.

In een interview met The Algemeiner in december 2020 naar haar foto Shoot for the cover spread, Shelbia zei dat het februarinummer een teken was van vooruitgang:

Als Joodse, religieuze IDF-soldaat en model ben ik zo vereerd dat ik de eerste ben die deelneemt aan zo’n historische omslag. Ik hoop dat in de in de nabije toekomst we het voorrecht zullen hebben om de vrede in het Midden-Oosten uit te breiden.

Boba Stanic, de hoofdredacteur van het tijdschrift, zei tegen Gulf News van de VAE:

Ik ben er trots op dat we de eersten in de regio zijn die niet alleen een cover met een Israëlisch model presenteren, maar bovendien een stevige onderschrijving geven. Van de talenten van een land dat voorheen ontoegankelijk was voor de VAE.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli Model Yael Shelbia Makes ‘Historic’ Splash on UAE Magazine Cover” van 1 februari 2021 op de site van The Algemeiner

♦ een artikel op deze blogHet 19-jarige Israëlische topmodel Yael Shelbia uitgeroepen tot mooiste gezicht van 2020” van 3 januari 2021 en een artikelIsraëlische topmodellen ‘normaliseren’ in de Arabische landen” van 31 december 2020