Gush Etzion: Palestijnse mesaanval verijdeld; terrorist geneutraliseerd

Veiligheidstroepen hebben zondagochtend een terreuraanslag bij het knooppunt Gush Etzion verijdeld. De eerste berichten geven aan dat de terrorist een mes trok en naar het kruispunt begon te rennen, maar snel werd geneutraliseerd door aldaar gelegerde soldaten.

De IDF-woordvoerder zei:

Er is een rapport ontvangen van een poging tot steekpartij op de Gush Etzion Junction onder de Etzion Regional Brigade. De terrorist werd ter plaatse geneutraliseerd. Details worden onderzocht.

Uit een eerste onderzoek van de IDF blijkt dat …

[..] een aanvaller gewapend met drie messen aan een stok bij de kruising arriveerde en probeerde IDF-jagers neer te steken die in het gebied opereerden. Een IDF-soldaat reageerde door te schieten en hem te neutraliseren. Er vielen geen slachtoffers bij onze troepen.

Korporaal E., een soldaat van het Nachshon-bataljon van de Kfir Brigade die de aanvaller neutraliseerde, vertelde:

Ik stond op de noordelijke liftpositie, bij Gush Etzion Junction, om de burgers die daar waren te beschermen. Ik zag een verdachte over de weg lopen die snel naar mij toe begon te komen en naar de burgers die daar waren, ik herkende dat hij een mes had getrokken, ik schoot en neutraliseerde de terrorist. Ik ben hier ongeveer een maand in operationele dienst bij mijn bataljonsvrienden. We blijven de hele tijd alert om dit soort gevallen te voorkomen. We zullen de inwoners van Gush Etzion blijven beschermen en het huis beschermen.


Bronnen:

♦ naar een artikelSoldier who eliminated terrorist: ‘I saw he had a knife, I shot and neutralized him’” en een artikel “Attempted terror attack at Gush Etzion Junction thwarted” van 31 januari 2021 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “PA fake news in real-time: 12 hours after terror attack, PA presents ‎terrorist as murder victim” van 29 januari 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.