Iran verandert Gaza in één gigantische opslagplaats voor wapens en raketten

Zoals velen in de internationale gemeenschap steeds meer hun bezorgdheid uiten over de economische en humanitaire crisis in de door Hamas gecontroleerde Gazastrook, lijken de Palestijnse terreurgroepen daar steeds minder bezorgd over het verbeteren van de levensomstandigheden van hun mensen.

Deze groepen, met name Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), doen niets om vaccins tegen COVID-19 veilig te stellen voor de twee miljoen Palestijnen die onder hun heerschappij in de Gazastrook leven. In plaats daarvan blijven Hamas en PIJ doen waar ze bewezen hebben dat ze experts zijn in het doen: zich voorbereiden op een oorlog tegen Israël en het leven van onschuldige burgers in gevaar brengen, zowel Israëli’s als Palestijnen.

Ter voorbereiding op oorlog vervaardigen en smokkelen de twee door Iran gesteunde groepen verschillende soorten wapens, waaronder raketten en explosieven, die ze willen gebruiken bij hun aanvallen op Israël. In plaats van medicijnen en vaccins op te slaan, zijn Hamas en PIJ bezig met het opslaan van raketten en explosieven.

De wapens worden opgeslagen in de huizen van Palestijnen en openbare instellingen in de Gazastrook, waaronder scholen, ziekenhuizen en moskeeën. Hamas en PIJ slaan geen wapens op in hun kantoren en installaties omdat ze bang zijn het doelwit te worden van Israël. Door wapens op te slaan onder lokale burgers, tonen Hamas en PIJ hun totale minachting voor de levens van hun mensen, die zowel als kanonnenvoer als als menselijk schild worden gebruikt in een jihad (heilige oorlog) tegen Israël.

Het is veelbetekenend dat internationale mensenrechtenorganisaties en ‘pro-Palestijnse’ belangengroepen over de hele wereld – door de gevaarlijke acties van Hamas en PIJ te negeren, niet alleen tegen Israël, maar ook tegen Palestijnen – ook minachting tonen voor de veiligheid en levens van de Palestijnen.

Bij gebrek aan internationale aandacht hebben Hamas en PIJ de Gazastrook veranderd in één groot pakhuis voor het opslaan van allerlei soorten wapens. De Palestijnse terreurgroepen die klagen over een verlammende economische crisis in de Gazastrook lijken op de een of andere manier altijd genoeg geld te vinden om wapens te kopen, te smokkelen of te produceren.

De stemmen van de internationale mensenrechtenorganisaties en ‘pro-Palestijnse’ activisten over de hele wereld worden ook niet gehoord wanneer Palestijnen het slachtoffer worden van de roekeloze praktijken van Palestijnse terreurgroepen.

Neem bijvoorbeeld de explosie die Bet Hanoun, een Palestijnse stad in de noordelijke Gazastrook, op de ochtend van 23 januari 2021 deed schudden. Volgens het door Hamas gecontroleerde Ministerie van Openbare Werken en Huisvesting vond de explosie plaats in een huis waarbij twee huizen volledig verwoest werden en 100 andere beschadigd.

Volgens het Al-Mezan Center for Human Rights, een Palestijnse organisatie, raakten minstens 47 Palestijnen, waaronder negen kinderen en 15 vrouwen, gewond bij de explosie. De explosie, die Palestijnen een ‘ongeluk’ noemen, werd veroorzaakt door wapens die waren opgeslagen in een huis van een lid van PIJ van de familie Alkafarna in Beit Hanoun.

Dergelijke ‘ongelukken’ zijn niet ongewoon in de Gazastrook. In 2009 raakte een raket afgevuurd door Palestijnse terreurgroepen op Israël een huis in de stad Bet Lahiya in de Gazastrook, waarbij twee Palestijnse meisjes van vijf en twaalf jaar om het leven kwamen. Bovendien hebben Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen regelmatig de oorlogswetten overtreden, door raketten af ​​te vuren vanuit bevolkte gebieden.

Op 2 januari raakten nog eens drie kinderen en een vrouw gewond bij een ander ‘ongeluk’ in de wijk Shajjaiyeh in Gazastad. De explosie werd blijkbaar veroorzaakt door wapens die door Palestijnse terreurgroepen in een huis waren opgeslagen. In april 2020 kwam een ​​Palestijnse man om het leven en raakten drie anderen gewond bij weer een ‘ongeluk’ in de wijk Sheikh Radwan in Gazastad. Wederom werd de explosie blijkbaar veroorzaakt door wapens van Hamas en PIJ.

Vier maanden later kwamen vier PIJ-militieleden om het leven toen een raket die ze hanteerden per ongeluk explodeerde ten oosten van Gazastad. De militieleden waren klaarblijkelijk aan het voorbereiden om de raket op Israël af te vuren vanuit een woonwijk in de Gazastrook.

De meeste inwoners van de Gazastrook zijn te bang om kritiek te uiten op de Palestijnse terreurgroepen omdat ze wapens hebben opgeslagen in woonwijken. Na de Bet Hanoun-explosie veroordeelden verschillende Palestijnen Hamas en PIJ echter omdat ze de levens van onschuldige burgers in gevaar brachten.

Volgens de Egyptische krant Al-Masry Al-Youm: ‘Gebruikers en burgers van sociale media hebben scherpe kritiek geuit op de Islamitische Jihad vanwege het roekeloze gedrag en het gebrek aan bezorgdheid over de veiligheid van onschuldige burgers, vanwege het verbergen en opslaan van explosief materiaal In de huizen van burgers, wat in het verleden veel slachtoffers heeft gemaakt. ‘

De krant citeerde een niet-geïdentificeerde getuige die zei dat de Bet Hanoun-explosie plaatsvond in een huis van een familie die bekend staat om zijn nauwe relaties met Hamas en PIJ.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Iran Turns Gaza Into Storehouse for Weapons” van 29 januari 2021 op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Iran verandert Gaza in één gigantische opslagplaats voor wapens en raketten

  1. Géén geld voor vaccins, wél voor wapens en met Old Joe & zijn Obiden regering aan het roer …..’you ain’t seen nothing yet!!

    Iran word binnenkort door hen weer herdoopt tot een beschavings land, de sancties worden opgeheven en de miljarden $$$$ voor terreur financiering stromen weer binnen…..want Amerika wil graag weer energie afhankelijk worden.

    Europa kan ook niet wachten om weer zaken te doen met de Ayatolla’s maar natuurlijk NIET met Putin en producten uit “”de bezette gebieden” moeten ook geboycot worden want die zijn levens bedreigend!

    Met Opa Joe in Washington ziet de wereld er opeens een stuk veiliger uit………niet!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.