Van farao tot ruimtelasers: Joden de schuld geven is de oorspronkelijke complottheorie

Gisteren volgde op de sociale media de onthulling dat in 2018 de vertegenwoordiger voor de Republikeinse Partij van Georgia, Marjorie Taylor Greene, een theorie had bedacht dat bosbranden in Californië mogelijk waren aangestoken door het openbare nutsbedrijf PG&E.

Dat bedrijf zou samenwerken met de familie Rothschild, dat met behulp van een satelliet de zonnestralen op een bepaald punt op de aarde richtte wat de branden zou veroorzaken met het doel ruimte vrij te maken voor een hogesnelheidstrein project dat de gouverneur wilde.

Het aanroepen van de Rothschilds is natuurlijk een van de favoriete stokpaardjes van antisemieten, die die bankiersfamilie gebruiken als een proxy voor vermeende Joodse controle over de wereld.

Dit is overigens niet de enige antisemitische samenzweringstheorie die Taylor Greene heeft omarmd. In 2018 deelde ze ook een video waarin ze de ‘Grote Vervanging’-theorie claimde, waarbij ze een Holocaust-ontkenner citeerde dat “Zionistische supremacisten plannen hebben gemaakt om immigratie en rassenvermenging te bevorderen” om blanke Europeanen te vervangen door moslimimmigranten.

Ze heeft ook beweerd dat er op 9/11 geen vliegtuig in het Pentagon is neergestort. Hoewel ze de Joden niet de schuld gaf van deze theorie, wijzen veel samenzweringstheorieën over 9/11 uiteindelijk terug op de Joden als de daders. Er zijn minstens zes antisemitische samenzweringstheorieën over 9/11, van de Mossad tot ‘Israëlische kunststudenten’ tot ‘4000 Joden die op 9/11 thuis moesten blijven’.

Samenzweringstheoretici en antisemitisme gaan hand in hand. Niet elke complottheorie roept Joden op, maar Joden komen in deze theorieën heel vaak voor. Het begon niet met de grote theorie van de ‘Protocollen van de Wijzen van Zion’ die in het geheim aan de touwtjes van de wereld trekken.

Het begon niet met de bloedlastering of de beschuldiging dat Joden de bronnen vergiftigen die de Zwarte Dood in de 14e eeuw veroorzaakten. Joden hebben vanaf het allereerste moment dat ze een volk werden, de schuld gekregen van complottheorieën.

Kijk tenslotte naar Exodus 1: 8-11:

Daarna stond een nieuwe koning op over Egypte, die Jozef niet gekend had; Die zeide tot zijn volk: Ziet, het volk der kinderen Israëls is veel, ja, machtiger dan wij. Komt aan, laat ons wijselijk tegen hetzelve handelen, opdat het niet vermenigvuldige, en het geschiede, als er enige krijg voorvalt, dat het zich ook niet vervoege tot onze vijanden, en tegen ons strijde, en uit het land optrekke.

Joden hebben Egypte van hongersnood gered. Het waren modelburgers. Maar Farao creëerde een complottheorie dat ze een vijfde colonne waren om Egypte te vernietigen. Dit is letterlijk het eerste dat de Bijbel zegt over het Joodse volk. Het is niet de enige complottheorie in de Hebreeuwse Schrift waarbij Joden betrokken zijn:

Esther 3: 8: Haman zei toen tegen koning Ahasveros: “Er is een bepaald volk, verspreid en verspreid onder de andere volken in alle provincies van uw rijk, wiens wetten verschillen van die van andere mensen en die de wetten van de koning niet gehoorzamen; En het is niet in het belang van Uwe Majesteit om ze te tolereren.

Helaas zal geen enkele vorm van onderwijs dit soort antisemitisme uitroeien. Het enige wat we kunnen doen is het onthullen en de mensen die erachter zitten blootstellen. Net als Farao en Haman zullen de haters niet veranderen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “From Pharaoh to space lasers: Blaming Jews is the original conspiracy theory” van 29 januari 2021 op de site van EoZ

Een gedachte over “Van farao tot ruimtelasers: Joden de schuld geven is de oorspronkelijke complottheorie

  1. Het les van geschiedenis is dat ze steeds terugkeert en dat mensen er nooit van leren.

    Mensen blijven maar dezelfde mantra’s herhalen, dezelfde fouten maken en dezelfde beloftes verbreken.

    De échte les van geschiedenis is echter dat Jodenhaat, zo oud als de planeet, de haters stééds heeft/zal overleven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.