Iran dreigt Haifa en Tel Aviv met de grond gelijk te maken als Israël in actie wil komen

De woordvoerder van het Iraanse leger Brigade Generaal Abolfazl Shekarchi verwierp woensdag de opmerkingen die een dag eerder waren gemaakt door de stafchef van de Israëlische strijdkrachten, luitenant-generaal Aviv Kochavi, als ‘psychologische oorlogsvoering’, waarbij hij waarschuwde dat de “kleinste fout” van Israël de Islamitische Republiek zou leiden naar “het platleggen van Haifa en Tel Aviv.”

Generaal Shekarchi vertelde het semi-officiële Tasnim News Agency van Iran:

Als we de kleinste fout opmerken van het zionistische regime jegens het regime van de Islamitische Republiek, zullen we beide raketbases aanvallen, die volgens hen bedoeld zijn om Iran aanvallen, en in de kortste tijd zullen Haifa en Tel Aviv met de grond gelijk worden gemaakt.

De Iraanse president Hassan Rouhani dreef de spot meet de uitspraken van de stafchef van het Israëlische leger en dreigde te reageren op aanslagen. In een verklaring die woensdagochtend door het kantoor van Rouhani werd vrijgegeven, noemde de Iraanse president IDF-stafchef Aviv Kochavi’s plannen om Iran te confronteren met zijn nucleaire programma ‘waardeloos’.

De stafchef van Rouhani voegde eraan toe dat Teheran ‘niet zal aarzelen om onze nationale veiligheid te verdedigen bij elke dreiging.’ De chef van het bureau van de Iraanse president merkte de verandering in de Amerikaanse regeringen op, en liet doorschemeren dat het nieuwe Biden Witte Huis misschien minder geneigd is om Israëlische acties tegen Iran te steunen dan de vorige regering.

De regering van Biden is onafhankelijk. Israël moet begrijpen dat het presidentschap van Trump voorbij is en dat Israël de beslissingen van Washington niet neemt. Israël heeft niet de mogelijkheid om Iran aan te vallen, en het heeft ook geen plan om dat te doen. Dit is gewoon psychologische oorlogsvoering.

Israël
De stafchef van de Israëlische strijdkrachten, Aviv Kochavi, zei op dinsdag j.l. dat hij opdracht heeft gegeven tot de voorbereiding van plannen om de nucleaire sites van Iran aan te vallen om te voorkomen dat de Islamitische Republiek een nucleair wapen verkrijgt.

In zijn toespraak presenteerde Kochavi een nieuwe en compromisloze aanpak – nee tegen enige nucleaire deal met Iran, hetzij in het oorspronkelijke formaat, hetzij in een verbeterde, en ja tegen noodplannen die Israël in staat zouden stellen om aan te vallen, indien nodig. “Indien nodig zal Israël alleen handelen [met of zonder de hulp van de VS]”, zei Kochavi.

In een toespraak voor het Institute for National Security Studies (INSS) zei luitenant-generaal Kochavi:

Iran kan besluiten dat het wil doorgaan naar een bom, ofwel heimelijk ofwel op een provocerende manier. In het licht van deze basisanalyse heb ik de IDF opdracht gegeven om naast de bestaande plannen een aantal operationele plannen op te stellen. We bestuderen deze plannen, en we zullen ze het komende jaar ontwikkelen. De overheid zal natuurlijk beslissen of ze gebruikt moeten worden. Maar deze plannen moeten op tafel liggen, bestaan ​​en voor worden opgeleid.

Gevraagd naar de opmerkingen van de stafchef Aviv Kochavi dinsdag, meldde Channel 13 van Israël dat premier Netanyahu zei dat ..

[..] elk land dat dreigt met de vernietiging van Israël, niet het wapen zal krijgen om het te doen. Dit komt tot uiting in stappen die ik niet zal beschrijven en in mijn instructies aan alle veiligheidsfunctionarissen dat een terugkeer naar de bestaande deal een vergissing is. Iran zal het geld dat ze ontvangen gebruiken voor een wrede veroveringscampagne en veel terrorisme. We moeten niet terugkeren naar deze deal en ik hoop dat het niet zal gebeuren.

Verenigde Staten
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken hield woensdag vast aan zijn standpunt dat Teheran de nucleaire deal met Iran moet hervatten voordat Washington, dat het pact onder de voormalige president Donald Trump verliet, dat zou doen.

Met zijn eerste openbare opmerkingen over Iran als de belangrijkste Amerikaanse diplomaat, herhaalde Blinken het beleid van president Joe Biden “dat als Iran weer volledig voldoet aan zijn verplichtingen onder het JCPOA, de Verenigde Staten hetzelfde zouden doen.”

Ook Duitsland haalde scherp uit naar het “roekeloze gedrag” van Iran:


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael’s military head has ordered plans for possible hit on Iranian nuclear sites” van 26 januari 2021 en een artikelIranian general: ‘We will level Tel Aviv if Israel makes slightest mistake’” van 28 januari 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Yoav Limor “IDF chief’s message to Biden: If necessary, Israel will act alone” van 27 januari 2021 en een artikelIDF crafting new options to counter Iranian threat” van 14 januari 2021 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel van David Rosenberg “‘Israel needs to understand that Trump isn’t president anymore’” van 27 januari 2021 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Iran dreigt Haifa en Tel Aviv met de grond gelijk te maken als Israël in actie wil komen

  1. Met de Obiden regering op zijn plaats en de linkse kritiekloze admiratie van de media & EU achter hem is deze regering bezig met een ‘sorry offensief naar alle foute spelers door Trump in het gareel gehouden en het straffen van hen die achter de politiek van Trump stonden….., hetzelfde wat gebeurt met pro Trump Republikeinse beleidsmakers & burgers in de VS.

    De toekomst ziet er levensgevaarlijk uit door dit incompetente stelletje egotrippers die met een pennenstreek juiste politieke beslissingen wegvagen…..alléén omdat ze van Trump kwamen en zij deze man zijn succes niet gunnen en zijn wijsheden niet erkennen.

    Domheid & wraak waren nog nooit goede raadgevers.
    Jammer dat wij daar allemaal de prijs voor gaan betalen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.