Ruim 20% van de vrouwen in Gaza en de PA worden mishandeld door hun Palestijnse mannen

Een alomvattend onderzoek uitgevoerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek in de Palestijnse Autoriteit (PA) bracht moeilijke gegevens aan het licht over de kenmerken van geweld in de samenleving van de Palestijnse Autoriteit (PA / Gaza) in 2019.

Het recent gepubliceerde onderzoek werd uitgevoerd door een aantal experts en geeft een samenvatting van de gegevens die in 2019 zijn verzameld en die patronen en prevalentie van geweld aangeven.

Geweld tegen kinderen
Het onderzoek vraagt ​​veel aandacht voor het fenomeen geweld tegen kinderen en jongeren van 12 tot 17 jaar omdat 24% van alle kinderen op straat het slachtoffer is van verbaal geweld buiten het gezin. Ongeveer 36% van alle jongens die dit meldden en 11% van alle meisjes meldden dit fenomeen.

In de door de PA gecontroleerde gebieden meldde 24% van de jongens verbaal geweld op straat en in Gaza meldde 52% van de jongens dit. Het percentage meisjes dat dergelijk geweld meldt in de straten van de Gazastrook is 10% en in de PA-gebieden gaf 12% van hen aan dergelijk geweld te hebben meegemaakt.

Wat betreft de mate van geweld van alle soorten op scholen, toont de enquête aan dat 25% van de kinderen en jongeren aan dit fenomeen is blootgesteld. 34% van de schoolkinderen in de Gazastrook maakte melding van geweld op scholen, evenals 19% van de leerlingen van de Palestijnse Autoriteit. De enquête segmenteert de gegevens en stelt dat 36% van alle jongens op scholen geweld van welke aard dan ook heeft meegemaakt en 15% van alle meisjes op scholen.

In de door de PA gecontroleerde gebieden is het aandeel meisjes dat op scholen geweld van welke aard dan ook meldde 13%, terwijl dat in de Gazastrook 17% is. Ongeveer 51% van de jongens in de Gazastrook meldde geweld op scholen, terwijl in de door de PA gecontroleerde gebieden een kwart van alle kinderen en jongeren aangaf.

Verwijzend naar fysiek geweld op scholen, toont de enquête aan dat 17% van de jongeren en kinderen op scholen in het algemeen fysiek geweld heeft ervaren. Uit de segmentatie van de gegevens blijkt dat 26% van de jongens en 7% van de meisjes op scholen fysiek geweld heeft ondergaan.

In de door PA-gecontroleerde gebieden in Judea & Samaria is het percentage van dit fenomeen in het algemeen 10%. Van de jongens meldde 15% en van de meisjes 6% het fenomeen van fysiek geweld op scholen. In de Gazastrook geven de gegevens aan dat 26% van de leerlingen fysiek geweld heeft meegemaakt op scholen, waarvan 41% jongens en 10% meisjes.

Het fenomeen van psychisch geweld op scholen werd ook onderzocht in het onderzoek en toonde aan dat 15% van alle jongeren en kinderen psychisch geweld ervoer. Bij jongens is het percentage van het fenomeen 18% en bij meisjes 12%. Ook hier zijn de gegevens in de Gazastrook hoger dan die in de Palestijnse Autoriteit.

Huiselijk geweld tegen vrouwen
De enquête onderzocht patronen van geweld tegen vrouwen door hun echtgenoten en ontdekte dat 29% van alle Arabische vrouwen het slachtoffer waren van allerlei soorten geweld door hun echtgenoten. In de Gazastrook is het aandeel van deze vrouwen 38% en in de door de PA gecontroleerde gebieden in Judea & Samaria 24% van alle vrouwen.

Wat betreft lichamelijk geweld: het percentage gehuwde vrouwen dat door hun man wordt geslagen, is 18%. In de Gazastrook kenmerkt dit fenomeen 26% van de gehuwde vrouwen, en in de door de PA gecontroleerde gebieden heeft 12% van de vrouwen te maken gehad met fysiek geweld.

Het onderzoek ging ook in op het gevoelige fenomeen van seksueel geweld door mannen tegen hun vrouw en ontdekte dat 9% van alle vrouwen seksueel geweld door echtgenoten ervoer. In de Gazastrook meldde 11% van hen dit, en in de PA gaf 8% van de vrouwen aan het slachtoffer te zijn geweest van seksueel geweld.

Het onderzoek toonde ook aan dat het percentage verbaal geweld door echtgenoten tegen vrouwen 57% is en dat 52% van alle vrouwen die in de PA zijn getrouwd en 64% van alle vrouwen die in de Gazastrook zijn getrouwd, het slachtoffer zijn van verbaal geweld.

Geweld in de openbare ruimte
De enquête behandelt de reeks kenmerken van geweld in de PA / Gaza-Arabische samenleving en laat zien dat 6% van de jongeren tussen 18 en 29 jaar het slachtoffer was van verbaal geweld in uitgaansgelegenheden en winkelcentra. In de door de PA gecontroleerde gebieden is het percentage van dit fenomeen 4% en in de Gazastrook 10%.

Net als de jongeren werd 5% van alle jonge vrouwen het slachtoffer van geweld in de publieke sfeer, zowel in de PA, waar dit fenomeen 4% bedraagt, als in de Gazastrook, waar het percentage 6% is. Uit het onderzoek blijkt ook dat 3% van alle gehuwde vrouwen tussen 18 en 64 jaar in de PA te maken kreeg met verbaal geweld in uitgaansgelegenheden en commerciële plaatsen in de openbare ruimte.

4% van de tieners en kinderen tussen de 12 en 17 jaar is het slachtoffer van fysiek en verbaal geweld in winkelcentra in de openbare ruimte. Hiervan bevindt 7% zich in de Gazastrook en slechts 2% in de Palestijnse Autoriteit.

De enquête onderzocht ook patronen van verbaal geweld op straat en ontdekte dat 4% van alle gehuwde vrouwen tussen de 18 en 64 jaar te maken had met verbaal geweld, evenals 12% van de mannen. In de Gazastrook was 18% van de mannen het slachtoffer van straatgeweld, terwijl in de PA 8% van alle mannen het slachtoffer was van dit soort geweld.

Verwijzend naar de jongerengroep van 18 tot 29 jaar, toont de enquête aan dat 21% van hen verbaal geweld op straat ervoer en ook hier leidt de Gazastrook met 28% van de jongeren die het aangaven, vergeleken met 16% van de jongeren in de door de PA gecontroleerde gebieden in Judea & Samaria.

Een onderzoek naar het fenomeen geweld in PA / Gaza hogescholen en universiteiten toont aan dat 4% van alle jongeren van 18 tot 29 jaar het slachtoffer was van verbaal geweld op hogescholen en universiteiten. Met betrekking tot verbaal geweld op de werkvloer stelt de enquête dat 2% van alle gehuwde vrouwen het slachtoffer is van dergelijk geweld op de werkvloer, evenals 8% van de mannen.

Voor gehuwde mannen tussen de 18 en 64 jaar is het percentage van degenen die psychisch geweld op de werkplek hebben meegemaakt 6% in de PA, terwijl dit in de Gazastrook 12% is. Onder jongeren meldde 10% verbaal geweld op de werkplek. 8% van hen in de PA en 13% in de Gazastrook.

De Israëlische Gal Gadot, aka Superwoman, gaat binnenkort komaf maken met die al die verdomde Palestijnse vrouwenhaters …


Bronnen:

♦ naar een artikel van Baruch Yedid / TPS “1 in 5 PA/Gaza Arab Women are Beaten by Their Husbands, Survey of Violence Finds” van 27 januari 2021 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Ruim 20% van de vrouwen in Gaza en de PA worden mishandeld door hun Palestijnse mannen

  1. En dit is natuurlijk allemaal de schuld van Israel.

    Nog even wachten en ze vallen gegarandeerd weer over elkaar heen….de UN, HRW, Amnesty & BBC gifspuit Stephen Sackur etc.etc.etc.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.