Het grote bedrog: over mensen die de Holocaust ontkennen zonder deze te ontkennen

Na de slang in de hof van Eden leerde de mens op verleidelijke en mooie manieren het kwaad te doen. Vanaf dat moment was de verboden vrucht geen partij voor een zilverachtige tong. Op de vleugels van fijne gevoelens verleiden verdorven oorzaken de menselijke geest; Blikkerige mantra’s trekken massaal utopisten aan; Wishful thinking vlakt feiten op de grond af; Nagespeelde leugens gaan door voor waarheid. En wie doet het failliet? Eerlijke Holocaustontkenners, een uitstervend ras, buiten de moslimwereld.

Adel Bin Ahmad is een eerlijke ontkenner. Bin Ahmad, predikant bij de moskee van Jeddah, is niet iemand die bladdert:

De Joden verspreiden overal de leugen van de Holocaust en beweren dat Hitler zes miljoen Joden heeft vermoord in gaskamers. Hoewel het pure onwaarheid is, hebben ze het tot een deel van hun geschiedenis gemaakt.

Ruw en over-the-top voor gevoelige mensen, eerlijke ontkenners stuiten op verbijstering. Het gif van eerlijke ontkenners is te scherp voor westerse smaakpapillen. De Mullahs en Ayatollahs in Iran zijn eerlijke ontkenners die voor de verfijnde smaak zorgen. Ze weten dat Amerikaanse en Europese progressieven willen geloven dat gematigden Iran regeren, dus geven de Mullahs hun wat ze willen.

Krediet waar krediet verschuldigd is. Ze doen het overtuigend. Een ayatollah die de Holocaust Remembrance Day nooit zal vieren, spreekt met pakkende finesse. Opperste leider Ali Khamenei is vanwege een zekere subtiliteit een gevaarlijkere ontkenner dan de hete geestelijke uit Jeddah.

‘Merk op dat niemand in Europa over de Holocaust durft te spreken, ook al is het niet duidelijk wat de realiteit ervan is, of het zelfs een realiteit heeft, of hoe het kan zijn gebeurd.’ Zilverachtige tong en zo, Khamenei is aan het eind van de dag een eerlijke ontkenner die goed is voor een beleefd lachje.

De Engelsman David Ward, MP is een goed voorbeeld van een ontkenner die een beroep doet op subtiele wijze.

Ik ben bedroefd dat de Joden, die tijdens de Holocaust ongelofelijk veel vervolgingen hebben ondergaan, binnen een paar jaar na de bevrijding uit de vernietigingskampen de Palestijnen wreedheden kunnen toebrengen op dagelijkse wijze op de Westelijke Jordaanoever en Gaza. Het lijden van de Joden hebben hun opvattingen over hoe anderen behandeld moeten worden niet veranderd.

Kijk hoe hij erin slaagt de Holocaust te ontkennen zonder het te ontkennen door het upgraden van Israëlische daden tot ‘wreedheden’ en ‘grove misbruiken’, terwijl de nazi-genocide wordt gedegradeerd tot ‘vervolging’ en ‘behandeling’. Veel mensen in de wereld worden beslist ongelooflijk vervolgd of verschrikkelijk behandeld. Toch leven velen om het verhaal te vertellen. Hun benarde situatie is werelden verwijderd van de methodische uitroeiing van zes miljoen, zonder de pasgeborene te sparen.

Merk ook op hoe de Ward-Wilkie-types het slachtofferschap verschuiven: Joden ondergaan geen gruweldaden, ze begaan ze. We worden ertoe gebracht om niet al te slecht over de nazi’s te denken.

De nazi’s behandelden joden ‘verschrikkelijk’, als burgers van de derde klasse; Ze ontzegden hun rechten en kansen, beroofden Joden van de basis, zetten hen gevangen zonder proces, maakten lange dagen voor hen tegen een laag loon, lieten Joden aan avondklok en controleposten onderwerpen, gaven ze een krappe kamer en gaven ze slecht voedsel, sloten op of schakelden de onruststokers uit.

Ontberingen inderdaad. Maar geen aanwijzing voor de elementen die de Holocaust tot een op zichzelf staande genocide hebben gemaakt: werkende mensen tot de dood; Mensen uitroeien door fabrieksmethoden, bevolking stad voor stad, getto voor getto; Joden afslachten in vlagen van woede.

Het woordspel door de slimme ontkenner is opzettelijk. Ik weet het omdat ik het professor Wilkie heb gevraagd. Hij kon zijn eigenaardige combinatie van Holocaust-slachtoffers en mishandelde Palestijnen niet uitleggen – een keurige goochelarij. En hoe vakkundig trommelen deze goed gecamoufleerde ontkenners steun op!

Ze laten de Holocaust leeglopen tot een massale misdaad, terwijl ze het Palestijnse lijden opblazen tot een massale misdaad, zodat de twee gelijkwaardig zijn. We worden ertoe gebracht te denken dat wat de nazi’s de Joden hebben aangedaan, Israël de aanzet gaf om de Palestijnen door een soortgelijke hel te laten gaan. De oude cyclus van geweld weer. Is dit mogelijk? Joden die de rollen omdraaien, Joden die nazi’s worden?

De romanschrijver Howard Jacobson legt de truc uit:

Wat denken we dat we aan het doen zijn als we de Israëli’s nazi’s bellen en Gaza vergelijken met het getto van Warschau? We willen Joden in hun gekwelde geschiedenis verwonden en hen straffen met hun eigen verdriet. Het is alsof… Joodse acties van vandaag bewijzen dat Joden het gisteren naar zich toe hadden laten komen. Joden uitschelden met hun eigen geschiedenis, hen onterven van medelijden is de nieuwste vorm van ontkenning van de Holocaust, subtieler dan de David Irving-versie met zijn klinkende aantallen lichamen en gekibbel over de capaciteit van de gaskamer en de grootte van de schoorsteen.

Welke van de twee is gevaarlijker: de slimme ontkenner of de dwaze? We gaan het zien. Amerika en Europa zwemmen in progressieven. Het zijn academici en de maffia, beroemdheden en kampioenen van verandering (Linda Sarsour), groepen met een wrok (Me Too, Women against Trump, LGBT, Antifa, BLM). In het Amerikaanse Congres zelf wordt ‘Nazi’ als confetti verspreid.

Trump en aanhangers zijn nazi’s omdat ze niet willen dat golven van ‘asielzoekers’ de grens verpletteren, of voor opstand door het Capitool binnen te vallen. Het ergste van alles is misschien wel wanneer Israëli’s ‘Nazi’ naar Israëli’s gooien. Natuurlijk niet voor het plegen van genocide.

De Israëlische Holocaust-down-grader is niet zo gek. Haaretz-columnist Adira Haas is een goed model. Niemand, zegt ze, heeft het recht om lijden te rangschikken en te beoordelen. Of de vernietigingskampen of de grens met Gaza botsen, lijden is lijden. Heil Holocaustontkenning met een twist van moraaltheorie.

Welke methode ook werd gebruikt, mensen die de Holocaust ontkennen zonder deze te ontkennen, zijn effectief geweest. De progressieve media, CNN en de NYT niet minder, hebben de ontkenning van de Holocaust overgenomen. Observeer hier iets meer dan sluw. Joden zijn niet het directe voorwerp van haat. Israëli’s behandelen de Palestijnen slecht.

Deze achterdeur nodigt ons uit om binnen te komen. We komen in de verleiding, omdat Israëli’s Israël-haters een goede reden geven. Als ze Israël visceraal zouden haten, zouden ze niet verlicht zijn en zouden slechts een paar sukkels worden aangetrokken. Maar wanneer haters Israël omslachtig aanvallen, via sympathie voor Palestijnse slachtoffers, wordt sympathie gewekt en mensen getrokken. Wanneer haat wordt bekleed om er verlicht uit te zien, heeft afkeer voor Israël een gloed.

Degenen die de Holocaust ontkennen zonder deze te ontkennen, hebben er goed over nagedacht. Door te beweren dat Israëli’s de nazi’s van onze tijd zijn, polijsten ze Hitlers staat van dienst terwijl ze die van Israël aantasten. Er komt een punt waarop de twee elkaar ontmoeten, waar het gelijk is, en ontkenners kunnen zeggen dat Jood = nazi. Wat eerst allemaal lichte onzin leek, lijkt nu een duister doel.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Steve Apfel “How people deny the Holocaust without denying it” van 27 januari 2021 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Het grote bedrog: over mensen die de Holocaust ontkennen zonder deze te ontkennen

  1. Een eerlijke, slimme, dwaze of oprechte Holocaust ontkenner is dezelfde onzin als oude nazi’s & nieuwe nazi’s.

    Een ontkenner is een ontkenner en een nazi een nazi.

    Zij bestaan & gedijen door het podium hen gegeven door de MEDIA & politiek die deze trends opvolgen voor eigen gewin.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.