Bij de VN krijgt Israël de schuld voor een familie die werd gedood door Syrisch geschut

Het Iraanse persagentschap Mehr News meldde:

De bezetting van Arabische landen door het zionistische regime is een duidelijke schending van de mensenrechten, zei de Syrische gezant bij de VN, eraan toevoegend dat dergelijke zionistische agressies een bedreiging vormen voor de stabiliteit en veiligheid van de regio. Vice-minister van Buitenlandse Zaken, Bashar al-Jaafari, bevestigde dat ondanks het verstrijken van meer dan vijf decennia van de zionistische bezetting van de Arabische landen, het nog steeds bestaat tot op de dag van vandaag, een duidelijke indicatie van het falen van de VN-Veiligheidsraad bij het nemen van zijn verantwoordelijkheid en een einde maken aan de bezetting die een bedreiging vormt voor de stabiliteit en veiligheid van de regio, meldde SANA.

Minister Bashar al-Jaafari zei verder volgens Mehr News:

De afgelopen dagen zijn getuige geweest van een toenemend aantal zionistische aanvallen op Syrië, de meest recente was afgelopen vrijdag, toen de zionistische entiteit een nieuwe agressie pleegde in de buurt van de stad Hama en het leven eiste van een familie van twee ouders, twee kinderen en vier verwondingen uit dezelfde familie, naast de vernietiging van een aantal huizen van onschuldige burgers. 

Echter, het waren niet Israëlische wapens die de familie doodden maar Syrische:

Activisten van het Syrian Observatory (OCHR) hebben gemeld dat Israëlische straaljagers die boven Libanon vlogen minstens vijf posities van door Iran gesteunde milities en de Libanese Hezbollah nabij de stad Hama en de middensector van Syrië hebben getroffen. De luchtaanvallen hebben al deze posities vernietigd. Aan de andere kant troffen granaatscherven van raketten afgevuurd door de luchtverdediging van het regime in een poging om de Israëlische luchtaanvallen te onderscheppen de woonwijk Kazu in het noordwestelijke deel van de stad Hama, waarbij een gezin van vier, een vrouw, haar echtgenoot omkwam. En twee kinderen, en ernstig gewond een oude man, een vrouw en twee andere kinderen.

Israël is voorzichtiger met Syrische levens dan het Syrische regime zelves. Dit is niet verwonderlijk.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “At UN, Israel blamed for a family killed by Syrian fire” van 27 januari 2021 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikelNew Israeli attack | Airstrikes hit Iranian positions nearby Hama, while shrapnel of regime air-defence missiles kills an entire family” van 22 januari 2021 op de site van Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)

Een gedachte over “Bij de VN krijgt Israël de schuld voor een familie die werd gedood door Syrisch geschut

  1. LOL….heerlijk, deze humanitaire verontwaardiging van Syrie over het verlies van mensenlevens.

    Dit soort berichten zegt natuurlijk alles over de VN die een platform blijven bieden aan dit soort uitschot in chique maatpakken……en ons dan nog vragen hen serieus te nemen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.