Voormalig NYT redacteur Bari Weiss: ‘Joodse levens tellen niet meer mee’

Auteur en voormalig redacteur van de New York Times Bari Weiss zei op vrijdag 22 januari ’20  in een uitgebreid interview met voormalig Fox News en NBC-presentator Megyn Kelly:

Op dit moment bevinden Joden zich in een zeer precaire en vreemde positie. Joden tellen niet mee, Als iemand tegen een andere redacteur van de New York Times zegt: ‘Schrijf je weer over de Zwarten? Schrijf je weer over de transgenders? Schrijf je weer over de homo’s?’ – bedenk dan eens hoe dat in je oren klinkt; Het is walgelijk. En toch denken sommige mensen dat het acceptabel is om zo over joden te spreken.

De voormalige hoofdredacteur van de opiniesectie nam in juli 2020 ontslag bij The New York Times en publiceerde een open brief waarin collega’s werden bekritiseerd vanwege ‘intimiderend’ gedrag. “Ze hebben me een nazi en een racist genoemd; Ik heb geleerd om opmerkingen over hoe ik ‘weer over de Joden schrijf’, weg te poetsen”, schreef ze in de brief.

Kelly, de voormalige nieuwslezer die in 2020 de podcast The Megyn Kelly Show lanceerde, vroeg Weiss vrijdag waarom antisemitisme recentelijk prominenter was geworden. Verwijzend naar het bloedbad in de Tree of Life synagoge op 27 oktober 2018 in haar geboortestad Pittsburgh, schreef Bari Weiss in 2019 in haar boek ‘How to Fight Anti-Semitism‘:

In de antisemitische samenzweringstheorie komen Joden of de Joodse staat op voor alles wat een bepaalde cultuur of beschaving definieert als de meest walgelijke of walgelijke eigenschappen. Dat is hoe de Joden zoveel dingen tegelijk kunnen zijn, onder ideologieën als het nazisme en het communisme. Je hebt de beschuldiging die van extreemrechts komt – van mensen zoals de moordenaar die twee jaar geleden mijn synagoge in Pittsburgh binnenstormde, en zei dat ‘alle Joden moeten sterven’, en hij heeft elf van mijn buren vermoord.

Voor dit soort antisemieten, legde Weiss uit, zijn Joden ‘nep-blanke mensen’ – de overtuiging die de beruchte gezangen van “Joden zullen ons niet vervangen’ motiveerde ze tijdens de blanke suprematiebijeenkomst in Charlottesville, Virginia in 2017, aka Unite the Right rally: :

Helemaal links is het een soort spiegelbeeld. Wat extreem-links zegt is: Joden beweren een minderheid te zijn, ze zeggen dat ze onderdrukt worden, maar wacht eens even, ze zijn blank, ze kunnen voor blanken doorgaan, ze grenzen aan blank. Meer nog dan dat ze Israël steunen, het ‘laatste overgebleven bastion van blank kolonialisme’ in het Midden-Oosten.

Weiss, over wat ze het extreem-linkse ras van antisemitisme noemt, zei:

Dus in feite zijn ze [de Joden] niet alleen geen minderheid en worden ze niet onderdrukt – ze zijn dienstmaagden voor blanke suprematie. Als je op die manier naar de wereld kijkt, is onze onderdrukking – de fysieke aanvallen die bijna elke dag plaatsvinden tegen zichtbare joden in wijken van Brooklyn zoals Crown Heights en Boro Park – niet belangrijk.


Bronnen:

♦ naar een artikel‘Jews Don’t Count:’ Former New York Times Editor Bari Weiss Breaks Down Antisemitism on Left and Right in Megyn Kelly Interview” van 22 januari 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Voormalig NYT redacteur Bari Weiss: ‘Joodse levens tellen niet meer mee’

 1. Wanner 60/70% van de US Joden zichzelf niet als Jood zien maar als Amerikaan en daarom graag meehuilt met de wolven om dit (voor zichzelf) te bewijzen, moet je niet verbaasd zijn dat anderen hen ook minachten.

  Jews for Palestine, BLM & BDS.

  Genoeg van dit soort idioten te vinden die eraan meedoen i.n.v. ‘mensenrechten’, maar vooral om aan Jodenhaters te bewijzen dat ze geen ‘dual loyalty hebben.

  Kippensoep m. matzeballen, NY Jiddish accent/woorden en de Chanuka kandelaar naast de Kerstboom maken van hen geen Joden.

  Hun palestinisme boven Judaisme toont hun ignorantie.

  Het obsessief blijven steunen van politieke partijen & organisaties, universiteiten & scholen die hen minachten en/of uitkotsen toont hun verwarring.

  Hun eigen gevormde ‘Jewish Values’ bestaan vooral uit een aan elkaar gebreid bewijs van onkunde van de échte Jewish values , de Joodse geschiedenis & rijke erfenis.

  Gelukkig waaien de winden van Jodenhaat over het land, van links/rechts, anti Israel en alles ertussen in om deze groep Joden die totaal de weg kwijt is, realisme bij te brengen….samen met Jewish Values.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.