Abbas’ Fatah factie: ‘Onze weg naar Jeruzalem gaat door het bloed van martelaren’

Ahmad As’ad, de plaatsvervangend gouverneur van het Gouvernement van Tubas in het noorden van Samaria (Palestijnse Autoriteit), zei in een openbare toespraak dat Fatah* zal blijven vechten tegen Israël en dat het de normalisatie van de betrekkingen met Israël verwerpt.

*Al Fatah is de politieke (terreur-) beweging die werd opgericht door Yasser Arafat en sinds 2009 wordt voorgezeten door Mahmoud Abbas, de ‘president’ van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) en van de Palestijnse Autoriteit (PA).

De toespraak werd uitgezonden op de Palestijnse openbare omroep (Palestina TV) op 1 januari 2021. Hij zei dat normalisatie met Israël nietig is, net zoals de islamitische uitspraak het mut’a (plezier) huwelijk afwijst.

Asa’d zei: ‘We zijn trots en vereerd’ om bij Fatah te horen, de ‘zee van het bloed van martelaren’, waarvan tweederde van de leden van het Centraal Comité is gemarteld. Hij zei: ‘Ons pad naar Jeruzalem is duidelijk’, en het gaat door het bloed van martelaren.

Ahmad As’ad over zijn al-Fatah ‘martelaren’ (terroristen):

De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie is een zee van martelarenbloed. We zijn trots en vereerd om tot deze [Fatah] beweging te behoren, waarvan tweederde van het Centraal Comité de marteldood stierf ter wille van Palestina en Jeruzalem, naast hun strijdmakkers, de [andere] facties van de PLO. Fatah vuurde de eerste kogel af en vervolgde zijn weg met Abu Jihad, de eerste steen [geworpen] op de Eerste Intifada, en daarna de Tweede Intifada. De oorlog met de bezetting woedt nog steeds. Wij zijn mensen die hun gevangenen niet achterlaten op het slagveld.

Ahmad As’ad over normalisatie met Israël:

De normalisatie [van de betrekkingen met Israël], de poging om zich tegen [de Palestijnse zaak] te keren, de annexatie, evenals de verklaring dat Jeruzalem de hoofdstad is van de bezettende staat – we erkennen dit allemaal niet. Het bloed van onze martelaren is en zal nooit voor niets vergoten worden. We zullen de strijd voortzetten. We geven niet zoveel om de haast [van sommige Arabische landen] om [de betrekkingen met Israël] te normaliseren. Het is als het mut’a (plezierhuwelijk*) – ongeldig, volgens alle islamitische jurisprudentie.

[*] De mut’a is een huwelijk dat voor een bepaalde periode is overeengekomen tussen de echtgenoten. Dit huwelijk kan alleen onder bepaalde voorwaarden plaatsvinden. Deze pre-islamitische instelling wordt nog steeds erkend door sommige soennitische en sjiitische minderheden. Het is ook bekend als de sigheh (in het Perzisch) in Iran, een overwegend sjiitisch land.

Ahmad As’ad over het ‘bloed van de martelaren’:

Onze mensen hebben hun pad met bloed afgelegd. Ons pad is duidelijk. Er kan geen verwarring over bestaan. Ons pad is duidelijk. Het gaat door het bloed van martelaren. Onze weg naar Jeruzalem is duidelijk en er is geen verwarring over. Het gaat door het graf van de martelaar Yasser Arafat, de stichter en leraar van deze beweging, die de speerpunt was en zal blijven in het Arabisch-Israëlische conflict.


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian Authority Deputy Governor Of Tubas Ahmad As’ad: Our Path To Jerusalem Passes Through The Blood Of Martyrs; Normalization With Israel Is Void” van 20 januari 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.