Moderne Islamistische inquisiteurs van Israël zijn soms erg keurige heren in maatpak

De “spontane uitbarsting van volkswoede”, die Dr. Goebbels ongeveer 73 jaar geleden in scene zette, is in islamitische landen een nog altijd graag gepraktiseerde manifestatie. Ook enkele dagen geleden was er weer sprake van bepaalde gebeurtenissen, die “wellicht (!) door het regime georkestreerd waren”, zoals Spiegel Online weet te berichten.

Bij gebrek aan een joodse minderheid, die zich zou kunnen laten treiteren, verdrijven of doodslaan, is men van Noord-Afrika tot Indonesië aangewezen op Amerikaanse en Israëlische vlaggen. Deze worden niet zelden door de demonstranten eigenhandig gemaakt, voordat men ze voor draaiende camera´s met wilde gelaatstrekken en onder luid gebrul verscheurt, op de grond vertrapt en uiteindelijk in brand steekt.

Normaal gesproken worden de “demonstranten” gerekruteerd uit de lage sociale klassen, zij zijn in zekere zin de vleesgeworden Arabische straat, die altijd al inzet op parolen als “Dood aan Amerika!”, “Dood aan de Engelsen!” en “Dood aan de Joden!”. Lange gewaden, lange baarden, vermoedelijk korte penis – mannen zoals op de foto hierboven, die in Pakistan het traditionele vlaggenritueel vieren.

Dat is echter maar één kant van de medaille. Wie zegt, dat gematigde islamisten alleen maar zulke zijn, die geen munitie meer hebben? Differentiatie is nodig, per slot van rekening zijn niet alle Pakistani barbaren, die zich vergapen aan archaïsche praktijken.

Er bestaan ook waardige heren in Islamabad, die nog weten hoe het hoort. Gentlemen, die een kostuum en een stropdas dragen en bekend zijn met de westerse omgangsvormen. Aan hen zouden de islamitische primitievelingen een voorbeeld moeten nemen. Ja, zo ziet geciviliseerd protest eruit, mijne heren! (plaatje bovenaan).

Plaatje hierboven: Nationale Vlagverbranding in Karachi, Pakistan. Let op de Israëlische vlag links, die in plaats van de gekende zespuntige Davidster, hier wordt afgebeeld als een vijfpuntige ster. Het pentagram was oorspronkelijk een heidens, voor-christelijk symbool en sinds de Middeleeuwen het teken van Satan (de duivel).

Niet dat die idiote baardmannen op het plaatje het verschil zouden kennen. Er leven niet eens Joden in Pakistan, hoe zouden ze het weten? Maar Joden haten kunnen ze als de beste, ook al hebben ze er nog nooit één in levende lijve ontmoet!


Bronnen:

♦ naar een artikel van Claudio Casula “Geht doch!” op de site van Spirit of Entebbe van 29 november 2011 in een vertaling van E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.