Miljoen moslim Pakistanen betogen tegen normalisatie met Israël

Foto’s en videobeelden circuleerden op donderdag 21 januari ’20 op de sociale media van een zogenaamde ‘Miljoen Mensen Mars’ tegen Israël in de Pakistaanse stad Karachi. Een uitzinnige menigte zwaaiden met de gekende zwart-witte gestreepte vlaggen van de JUI-F-partij [beeldbron: Samaa]

De massale bijeenkomst werd georganiseerd door Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F), een rechtse islamistische partij aan het hoofd van de politieke oppositie van het land, tegen de mogelijkheid dat Pakistan de betrekkingen met Israël normaliseert.

JUI-F-leider Maulana Saleemullah Alwazi zei op een afzonderlijke bijeenkomst op maandag, volgens The News International, een Pakistaanse krant:

Israël is betrokken bij de genocide op moslims in Palestina en we zouden nooit toestaan ​​dat de federale regering er diplomatieke betrekkingen mee aangaat.

Plaatje hierboven: De Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Mahmoud Qureshi heeft de wens uitgesproken om de betrekkingen met Israël te normaliseren. Een uitspraak die niet van gisteren is maar reeds dateert van 16 februari 2019! [beeldbron: Rabwah Times]

In december ontkenden Pakistaanse functionarissen de geruchten dat het land op weg was naar een dergelijke deal, na normalisatieovereenkomsten tussen de Joodse staat en landen als Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten.

Op beelden van de mars van donderdag waren tienduizenden demonstranten te zien, gehuld in de zwart-witte strepen van de JUI-F-partij, die zich in de jaren tachtig losmaakte van haar moederpartij Jamiat Ulema-e-Islam.

Partijleider Fazal-ur-Rehman – wiens naam de afgescheiden factie zijn ‘F’ -aanhangsel gaf – sprak het protest toe en werd onlangs benoemd tot hoofd van een coalitie die zich verzette tegen de regering van premier Imran Khan.

In een januari-interview, zei premier Khan volgens het Turkse persbureau Anadolu:

De situatie in Kasjmir is precies dezelfde situatie in Palestina. Als we de overname van Palestina door Israël erkennen, dan moeten we ook erkennen wat India heeft gedaan in Kasjmir, dus verliezen we volledig onze morele status.


Bronnen:

♦ naar een artikelAnti-Israel ‘Million Man March’ Held in Karachi by Islamist Pakistani Party” van 21 januari 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Miljoen moslim Pakistanen betogen tegen normalisatie met Israël

 1. Miljoenen Moslim Pakistanen protesteren tegen normalisatie met Israel.

  Velen in dit zootje ongeregeld kunnen amper lezen maar protesteren………dát kunnen ze!

  Ik begin me steeds meer te amuseren met dit nieuwe segment van de entertainment industrie……..’domheid gecultiveert tot een kunstvorm.

  Terwijl zij zich (in hun legitieme boosheid natuurlijk) engageren om zich tot SCV/Super Corona Verspreider te ontwikkelen, kunnen wij dit show spektakel vanuit onze huiskamer zonder gevaar meebeleven.

  Heerlijk, het bied een onuitputtelijke stroom van vermaak want idioten sterven niet uit…..zij vermeerderen zich!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.