Wanneer mensen kritiek uiten op Zionisten, bedoelen ze de Joden

Wanneer mensen kritiek uiten op Zionisten, bedoelen ze de Joden
[“When people criticize Zionists, they mean Jews; Dr. Martin Luther King]

Franklin H. Litell, verklaarde in The Crucifixion of the Jews:

Theoretisch kan men rooms-katholieken tolereren en dag en nacht werken aan de vernietiging van het pausdom. Theoretisch kan men tolerant zijn ten opzichte van Methodisten en Baptisten en hen verbieden om openlijk hun literatuur te verspreiden. Concreet en specifiek zijn dergelijke onderscheidingen echter zonder verschil. Niemand kan een vijand van het zionisme zijn en tegenwoordig een vriend van het Joodse volk zijn.

Zolang men het bestaansrecht van Israël als joodse staat steunt, zelfs als men ernstige kritiek heeft op bepaalde Israëlische beleidsmaatregelen, is men geen antizionist. Een antizionist vandaag is iemand die het bestaansrecht van Israël als joodse staat ontkent. De vraag is dan: kan iemand pogingen om de joodse staat te vernietigen steunen en niet als een vijand van de joden, een antisemiet, worden beschouwd?

Antizionisten antwoorden ja, met het argument dat terwijl antisemieten worden gemotiveerd door oppositie tegen alle Joden, antizionisten alleen worden gemotiveerd door oppositie tegen de Joodse staat en tegen de Joden als volk of natie.

(1) We erkennen dat iemand theoretisch antizionistisch kan zijn en nog steeds het bestaan ​​van Israël als een Joodse staat kan steunen, aangezien de vernietiging ervan moreel niet verdedigd kon worden. Dergelijke opvattingen zijn uiterst zeldzaam en academisch, en worden in dit hoofdstuk niet besproken. We zijn bezorgd over het antizionisme zoals het in bijna alle gevallen wordt beoefend en begrepen: verzet tegen het bestaan ​​van Israël als een Joodse staat.

(2) We gebruiken ‘antisemiet’ en ‘vijand van de joden’ door elkaar, aangezien de term ‘antisemiet’ slechts een beleefde vervanging is voor anti-jood. De term “antisemitisme” werd in 1879 bedacht door Wilhelm Marr, een antisemitische woordvoerder in Duitsland, om de toen groeiende politieke beweging tegen Duitse joden te beschrijven. De term is echter volledig een verkeerde benaming, aangezien hij niets met Semieten te maken heeft. Dit verklaart ook waarom we antisemiet als één woord schrijven. We hebben de benadering overgenomen van James Parkes, de vooraanstaande christelijke historicus van antisemitisme, om zo antisemitisme te schrijven, om niet het misverstand over te brengen dat er een Semitische entiteit is waartegen het antisemitisme zich verzet.

(3) De Joden zijn altijd zowel een natie als een religie gewees, maar om hun ontkenning van het recht van de joden op Israël te legitimeren, ontkennen antizionisten dat de joden een natie of een volk zijn, en beweren ze dat ze alleen lid zijn van een religie. Een typisch voorbeeld van een dergelijke ontkenning van het Joodse volk is deze verklaring uit het handvest van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie: “Het jodendom is, in zijn karakter als religie, geen nationaliteit met een onafhankelijk bestaan. Evenzo zijn de joden niet één volk. ” (Artikel 20 van het Palestina National Covenant).

Volgens antizionisten kan iemand die opzettelijk de joodse staat (een antizionist) wil schaden of vernietigen, niet worden vergeleken met iemand die opzettelijk de joden wil schaden (een antisemiet). Of, om het argument van de antizionisten nog eens te onderstrepen, een erkende vijand van het vaderland van de joden en van elke jood die zich ermee identificeert, is geen vijand van de joden.

Voor sommige antizionisten kunnen deze verschillen tussen antizionisme en antisemitisme enige betekenis hebben. Voor joden zijn deze verschillen echter volledig academisch. Hoewel sommige antizionisten oprecht geloven dat ze niet gemotiveerd worden door jodenhaat, zijn de gevolgen van antizionisme en antisemitisme voor het joodse volk dezelfde.

Antizionisme
Antizionisme verschilt van andere uitingen van antisemitisme alleen in welk aspect van de Joodse identiteit het verkiest te haten. Die middeleeuwse christenen die joden levend verbrandden, beweerden ook (en misschien wel oprecht) dat ze niet tegen alle joden waren, alleen tegen die joden die erop stonden hun joodse religieuze overtuigingen en praktijken te behouden.

Antizionisten maken dezelfde bewering, maar verschillen alleen waarin het joodse geloof hen motiveert om zich tegen joden te verzetten. Terwijl ze de moord op Joden in Israël steunen of er daadwerkelijk aan deelnemen en pogingen doen om de Joodse staat te vernietigen, ontkennen antizionisten, zoals die middeleeuwse antisemieten, dat ze alle Joden verachten; ze verachten alleen die Joden die erop staan ​​hun Joodse nationale overtuigingen en vaderland te behouden. En net zoals er een paar middeleeuwse joden waren die hun trouw aan de joodse religie opgaven en de haat van christelijke antisemieten werden bespaard,

In feite waren Adolf Hitler en de nazi’s de enige antisemieten in de geschiedenis die toegaven alle Joden te haten, ongeacht hun religieuze of nationale overtuiging. Alle andere antisemieten, zoals de antizionisten, hebben beweerd alleen die Joden te haten die bepaalde Joodse geloofsovertuigingen hadden. Tenzij de nazi’s als de enige antisemieten in de geschiedenis moeten worden beschouwd, zijn antizionisten net zo antisemitisch als elk ander type antisemiet. Alleen hun motivatie kan verschillen. Net als alle andere antisemieten zijn antizionisten in oorlog met bijna elke jood (bijna elke jood heeft enig besef van de joodse nationale identiteit en steunt het bestaansrecht van Israël).

Anti-zionisme en antisemitisme in theorie
Kan iemand ontkennen dat Italianen een natie zijn, werken om Italië te vernietigen, en al die tijd beweren dat hij geen vijand van het Italiaanse volk is omdat hij niet alle Italianen haat? De vraag is duidelijk absurd. Als u de Italiaanse nationaliteit en alle Italiaanse rechten op hun vaderland ontkent, en probeert Italië te vernietigen, hoe oprecht u ook beweert van sommige Italianen te houden, bent u een vijand van het Italiaanse volk.

Hetzelfde geldt voor degenen die de Joodse natie en het recht van de Joden op hun staat ontkennen, en die de vernietiging van Israël bepleiten. Zulke mensen zijn vijanden van het Joodse volk; en de term voor hun houding is antisemitisme, zelfs als ze omarmd worden door mensen die oprecht van sommige Joden houden.

Een antizionist zou waarschijnlijk antwoorden dat de analogie tussen Italië en Israël ongeldig is, omdat “Italiaans” betekenis heeft als nationaliteit, terwijl “Joods” alleen betekenis heeft als religie. En aangezien het judaïsme “slechts een religie” is en het zionisme een nationale beweging is, kan men tegen het zionisme zijn zonder een vijand van de joden of het judaïsme te zijn.

Naast de reeds aangedragen redenen is dit argument op vier punten onjuist.

♦ Ten eerste gaat het uit van de buitengewone veronderstelling dat niet-joden joden kunnen vertellen wat het betekent om joods te zijn. Zoals de prominente joodse theoloog Rabbi Emmanuel Rackman schreef: “Ik ben een jood en een zionist. Voor mij zijn de twee verplichtingen één. Bovendien beschouw ik dit als de positie van het historische jodendom. . . . Ik moet [niet-joden] krachtig vragen om mijn religieuze overtuigingen te respecteren zoals ik ze zie en niet zoals zij ze zien.” (uit The American Zionist, maart 1971)

Gedurende hun lange geschiedenis hebben Joden beweerd dat de Joodse natie, samen met God en Thora, de basis is van het Judaïsme. In de woorden van een oude Joodse tekst: “God, Thora en Israël zijn één.” De zelfdefinitie van de Joden als een natie met een thuisland in Israël is niet alleen een nieuw politiek geloof van de hedendaagse Joden, maar de essentie van het Judaïsme sinds voordat de Bijbel zelf werd geschreven.

[De eerste van Gods instructies aan Abraham, de eerste Jood, is dat hij zich gaat vestigen in het land dat nu bekend staat als Israël (Genesis 12: 1). Moslims, de leidende antizionisten van vandaag, aanvaarden de Joodse Bijbel, maar beweren dat de Joden de Joodse Bijbel verdraaien, aangezien Abraham echt een moslim was.]

♦ Ten tweede is de bewering dat antizionisten geen vijanden van de joden zijn, ondanks hun pleidooi voor beleid dat zou leiden tot de massamoord op joden, om het zo genereus mogelijk te zeggen, onoprecht. Als het antizionisme erin zou slagen Israël te vernietigen, zouden bijna alle drie miljoen Israëlische Joden plus een onnoemelijk aantal niet-Israëlische Joden omkomen in hun poging om Israël te behouden.

Zowel de Israëli’s als hun Arabische vijanden weten dit. Ondanks sommige westers georiënteerde propaganda hebben de Arabieren herhaaldelijk opgeroepen tot de vernietiging van de Joden in Israël tijdens een toekomstige oorlog met Israël. De Israëli’s van hun kant zouden tot het laatst vechten, zowel om Israël in leven te houden als omdat ze reden hebben om aan te nemen dat de dood het lot is dat de voorkeur heeft om door de Arabieren te worden veroverd.

In de woorden van de Israëlische linkse schrijver Amos Kenan:

Shukairy [de leider van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie vóór Yasser Arafat] zei altijd dat de Joden in zee moesten worden gedreven. Na de nederlaag van 1967 werd het duidelijk dat een dergelijke slogan geen goede public relations voor de Arabische zaak was. Dus vandaag worden alleen de zionisten in zee geworpen. Het enige probleem is dat wanneer de Arabieren alle zionisten de zee in hebben geduwd, er geen Jood meer in Israël zal zijn. Want geen enkele Jood in Israël zal instemmen met minder dan politieke en nationale soevereiniteit.

Gezien het feit dat als het antizionisme zijn doel zou realiseren, er weer een joodse holocaust zou plaatsvinden, worden pogingen om onderscheid te maken tussen antizionisme en antisemitisme de meeste joden als demagogisch beschouwd.

♦ Ten derde was het vóór de oprichting van de staat Israël in 1948 mogelijk om zich tegen de zionistische beweging te verzetten en geen vijand van de Joden te zijn, net zoals men vóór 1776 de Amerikaanse staat had kunnen verzetten zonder een vijand van de Amerikanen te zijn. Maar als de Verenigde Staten eenmaal waren opgericht, zou iedereen die voor vernietiging ervan pleit natuurlijk als een vijand van de Amerikanen worden beschouwd. Dus ook, zodra Israël was opgericht, wordt iedereen die de vernietiging ervan bepleit, als een vijand van de Joden beschouwd.

♦ Ten vierde zou het voor anti-zionisten moeilijk zijn om een ​​bevestigend identificerende Jood te vinden die hen niet als dodelijke vijanden zou zien. Studies en opiniepeilingen hebben aangetoond dat 99 procent van het Amerikaanse jodendom zich identificeert met het recht van joden op de joodse staat.

Voor religieuze joden, zoals we hebben gezien, maken Israël en de joodse natie deel uit van hun religieuze overtuiging. Een antizionist is daarom een ​​vijand van religieuze joden. Wat seculiere joden betreft, antizionisten verzetten zich tegen het ene aspect van het judaïsme dat zij hartstochtelijk belijden: Israël. De enige joden die antizionisme als iets anders konden zien dan een uiting van antisemitisme, bevestigen noch de joodse natie noch de joodse religie.

[Er is een marginale groep van enkele honderden ultraorthodoxe joden in Israël, bekend als de neturei karta, die bekende vijanden zijn van Israël en van het zionisme. In eerste instantie zou je kunnen denken dat hun standpunten in overeenstemming zijn met antizionisten. Maar dit is niet zo. Deze Joden geloven dat de Joden een natie zijn (Am Yisra’el) en dat er een Joodse staat zou moeten zijn.

Ze staan ​​er echter op dat deze staat niet zou ontstaan ​​voordat de Messias hem persoonlijk heeft gevestigd, en aangezien dit niet het geval was met Israël (en bovendien, aangezien de leiders van de staat zich niet houden aan de religieuze praktijken van de Neturei Karta ), erkennen ze de huidige staat Israël niet. De Neturei Karta zijn even representatief voor joden als de sekten die slangen hanteren van christenen.]

Anti-Zionisme en antisemitisme in de praktijk
Hoewel ze voortdurend ontkennen dat ze antisemieten zijn, maken antizionisten in hun geschriften en toespraken zelden onderscheid tussen zionisten en joden.

[Als men antizionisten op hun woord wil geloven, zijn een handvol neonazi’s de enige overgebleven antisemieten in de wereld. Het is duidelijk dat wat er onder de vijanden van de joden is gebeurd, slechts een verschuiving van retoriek is. De Holocaust heeft termen als antisemiet onbruikbaar gemaakt, althans voorlopig. Degenen die vóór Hitler zichzelf antisemieten zouden hebben genoemd en door anderen werden genoemd, gebruiken nu de term antizionistisch. Voor de Joden ruikt een antisemiet met een andere naam hetzelfde.]

Om hun antisemitisme te verbergen, gebruiken vijanden van de Joden bijna altijd de term “Zionist” als ze Jood bedoelen. Deze vervanging wordt vaak belachelijk. Op 21 oktober 1973 verklaarde Yakov Malik, de Sovjetambassadeur bij de Verenigde Naties: “De zionisten hebben de theorie van het uitverkoren volk naar voren gebracht, een absurde ideologie.”

Deze verklaring is een perfect voorbeeld van antisemitisme dat zich voordoet als antizionisme. Een aanval op de joodse uitverkiezing is dat niet, een aanval op het zionisme: uitverkorenheid speelt geen rol in het zionisme. Het is een fundamentele leerstelling van het jodendom.

Malik’s aanval was in overeenstemming met Sovjet-, Arabische en linkse tegenstanders van de Joden die hun aanvallen op Joden en het judaïsme vermommen als aanvallen op het zionisme. In het Museum van Religie en Atheïsme in Leningrad wordt in een tentoonstelling over het zionisme en Israël het volgende aangemerkt als “anti-Sovjet-zionistisch” materiaal: Joodse gebedssjaals, te fillin (phylacteries), en Pascha haggadahs, * alle religieuze voorwerpen die Joden duizenden jaren hebben gebruikt.

Een soortgelijk en kenmerkend gebruik van antizionisme om antisemitisme te verhullen werd gemaakt in de Black Panther, de krant van de laat-radicale zwarte organisatie. Het artikel besprak de processen van Panther-leider Huey Newton en van de “Chicago Eight” en concludeerde:

Het was een zionistische rechter, rechter Freedman, die Huey P. Newton veroordeelde tot vijftien jaar gevangenisstraf. Het was een zionistische rechter, rechter Hoffman, die de andere zionisten vrijlating liet gaan, maar Bobby Scale in de gevangenis heeft gehouden. De andere zionisten in het proces van Conspiracy 8 waren bereid en offerden Bobby Seale op. Opnieuw veroordelen we het zionisme als een racist leer.

Tot de mannen die als zionisten worden bestempeld, behoren Jerry Rubin, Abbie Hoffman en William Kuntsler, mensen die het beste kunnen worden omschreven als niet-joodse joden. De Black Panther viel hen aan omdat ze Joden zijn (door geboorte),

[Terwijl het antisemitisme van links zich over het algemeen voordoet onder het mom van antizionisme, erkennen de anti-joodse geschriften van fascistisch rechts gewoonlijk hun vijandigheid jegens de joden, door het zionisme correct te zien als een manifestatie van het judaïsme. Gerald LK Smith, de belangrijkste verspreider van antisemitische geschriften in de Verenigde Staten in de afgelopen vier decennia, schreef in de Gerald LK Smith Nieuwsbrief van 19 april 1973: “De vijanden van Christus zijn vastbesloten de wereld te veroveren – niet via de Verenigde Naties. , niet door wat mensen een wereldregering noemen, maar door de manipulerende, financiële en militaire macht van het wereldzionisme.”]

In de Arabische wereld hebben ‘antizionisten’ de laster van antisemitisme overgenomen en verspreiden ze nu onder het mom van antizionisme.

De overleden president van Egypte en de leidende politieke figuur in de Arabische wereld, Gamal Abdel Nasser, citeerde herhaaldelijk de Protocols of the Elders of Zion (een vervalsing die beweert een document te zijn van de internationale Joodse samenzwering om de wereld over te nemen, en een steunpilaar van nazi-propaganda) om zijn beschuldiging te documenteren dat driehonderd zionisten de wereld regeren.

Koning Faisal, leider van Saoedi-Arabië tot aan zijn dood in 1975, maakte herhaaldelijk zijn beschuldiging bekend dat Joden niet-Joden doden en hun bloed drinken.

De Arabische schrijver Saluk Dasuki publiceerde America-A Zionist Colony, een boek dat zowel in de Arabische wereld als in de Sovjet-Unie op grote schaal werd verspreid. In een zeldzaam vertoon van openhartigheid merkte Dasuki op dat “Joden, of ze hun religie hebben behouden, of dat ze andere religies hebben aangenomen, zijn in de Verenigde Staten bekend onder de verzamelnaam Zionists.”

Op basis van statistieken in Dasuki’s werk publiceerden de Sovjets een artikel in het tijdschrift van de Young Communist League, waarin werd beweerd dat in de Verenigde Staten 70 procent van de advocaten, 69 procent van de natuurkundigen, 43 procent van de industriëlen en 80 procent van de eigenaren van uitgeverijen waren zionisten.

De Sovjets publiceerden een artikel in het tijdschrift van de Young Communist League waarin werd beweerd dat in de Verenigde Staten 70 procent van de advocaten, 69 procent van de natuurkundigen, 43 procent van de industriëlen en 80 procent van de eigenaren van uitgeverijen zionisten waren.

Morele leiders van verschillende religies hebben herhaaldelijk gewaarschuwd dat antizionisme in de praktijk antisemitisme is. Wijlen Dr. Martin Luther King zei, toen hij een zwarte student op Harvard hoorde die een tirade tegen zionisten lanceerde: “Als mensen zionisten bekritiseren, bedoelen ze Joden. Je hebt het over antisemitisme.”

In dezelfde geest zei de president van de United Church of Christ, Dr. Robert Moss, op de antizionistische resolutie die in 1975 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd aangenomen: term zionisme. De sponsors van deze resolutie bedoelen daarmee zowel Joden en Judaïsme als de staat Israël.

Conclusie
Ontkennen dat antizionisme antisemitisch is op grond dat sommige antizionisten niet alle Joden haten, is analoog aan het ontkennen van het anti-zwarte racisme van de Ku Klux Klan op grond van het feit dat sommige KKK-leden niet alle zwarten haten.

Degenen die geloven dat ze de joodse natie kunnen ontkennen en de eliminatie van de joodse staat kunnen bepleiten zonder antisemitisch te zijn, moeten dit doen uit opzettelijke onwetendheid over joden, jodendom, joodse geschiedenis, het Midden-Oosten en de Arabische en moslimwereld.

Wanneer antizionisten Joodse rechten op het land Israël ontkennen, zijn ze zich er dan niet van bewust dat in de afgelopen drieduizend jaar de enige onafhankelijke staten in het gebied dat bekend staat als Palestina of Israël Joods zijn geweest, en dat er nooit een onafhankelijke Arabische staat heeft bestaan. op die locatie?

Wanneer antizionisten werken om de Joodse staat te vernietigen, weten ze dan niet hoe de Joden leden in de tweeduizend jaar dat hun staat werd vernietigd? Zijn christelijke antizionisten zich niet bewust van de kruistochten, de pogroms, en de andere vormen van meedogenloze vervolging van joden onder de christenheid?

Zijn moslim-antizionisten zich niet bewust van de tweederangsstatus, degradatie en gewelddadige aanvallen waarmee de Joden in de Arabische wereld tot in de twintigste eeuw gepaard gingen? Zijn linkse antizionisten zich niet bewust van de systematische vernietiging van het joodse leven in de hele communistische wereld?

Weten antizionisten niet dat de meeste van de zes miljoen Joden die in de Holocaust zijn vermoord, gered zouden kunnen zijn als er een Joodse staat was geweest? en gewelddadige aanvallen die de Joden in de Arabische wereld tot in de twintigste eeuw vergezelden? Weten antizionisten bij het steunen van de vernietiging van Israël niet dat miljoenen Joden in Israël zouden worden gedood in zo’n vernietigingsoorlog?

Of in naam van de antizionisme of antisemitisme is voor joden totaal irrelevant. Dat de mensen die deze dingen willen doen zich vandaag de dag antizionisten noemen in plaats van antisemieten, is een interessant historisch feit.

Er kunnen enkele verschillen zijn in de aspecten van het joodse leven die antizionisten en antisemieten haten, maar deze verschillen zijn alleen van belang voor historici. Antizionisme en antisemitisme zouden er beide voor zorgen dat Joden dakloos worden, lijden en sterven. En dat is alles wat Joden over hen hoeven te weten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dennis Prager & Joseph Telushkin “The Nine Questions people ask about Judaism“; bladzijde 120 t/m 130 Question 6; Uitgeverij Schuster & Schuster, New York; 1981, 216 blz.; ISBN 0671425935

Een gedachte over “Wanneer mensen kritiek uiten op Zionisten, bedoelen ze de Joden

  1. MLK was een wijs & beschaafd persoon…..een Mensch!

    Jammer dat veel van zijn volgelingen zulke racistische idioten zijn!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.