Palestijnse Autoriteit verheerlijkt massamoordenaars en prijst terreurgeschiedenis van Fatah

Plaatje hierboven: Antisemitische cartoon die op 31 januari 2020 werd gepubliceerd op het officiële twitter account van Al Fatah, de politieke factie geleid door PA president Mahmoud Abbas. De tekst op de cartoon leest: “De vuist van de eeuw tegen de deal van de eeuw” [beeldbron: PMW]

De officiële Palestijnse tv zender zond, als onderdeel van de viering van de 56ste verjaardag van Fatah een korte video uit waarin de terreurgeschiedenis van Fatah werd geprezen.

Terwijl men Abbas hoort spreken over de “prestaties” van Fatah, worden foto’s getoond van terroristen en massamoordenaars die hebben deelgenomen aan de meest dodelijke terreuraanslagen tegen Israël of betrokken waren bij het plannen daarvan.

Bijvoorbeeld terrorist Abu Jihad die de moord op minstens 125 Joden plande of Dalal Mughrabi die de moord op 37 Israëlische burgers leidde, onder wie 12 kinderen, en niet te vergeten Salah Khalaf die aan het hoofd stond van de Black September terreurorganisatie die het bloedbad op de 11 Israëlische atleten uitvoerde op de Olympische Spelen van München in 1972.

In zijn boodschap waarin hij de geschiedenis van Fatah verheerlijkte, gebruikte Abbas het Palestijnse eufemisme voor terreur dat alle Palestijnen erkennen en prees de “Palestijnse strijd “. Hij zei ook dat het doel en de schepping van Fatah was “om het historische onrecht dat het ‘Palestijnse volk’ overkwam te verwijderen en de misdaden die ertegen waren gepleegd uit te wissen.”

De leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) vertellen hun volk herhaaldelijk dat de oprichting van Israël een “historisch onrecht” en een “misdaad” is. Bijvoorbeeld, op de honderdjarige verjaardag van de Balfour-verklaring, die het recht van het Joodse volk erkende om hun staat in het land Israël te herbouwen, hebben de PA, Fatah en Abbas herhaaldelijk hun ideologie uitgelegd, die fundamenteel het bestaansrecht van Israël ontkent, daarbij verwijzend naar de Balfour-verklaring en de creatie van Israël als “historisch onrecht” en “misdaad”.

Abbas: “We zullen een rechtszaak tegen u aanspannen bij de internationale rechtbanken en de rechtbanken in Groot-Brittannië … U hebt een misdaad begaan tegen het Palestijnse volk, en dat is de Balfour-belofte … Erger nog is de inhoud van de Balfour-belofte, waarin staat: een nationaal thuisland voor de joden … “ [Abbas op officiële PA TV News, 11 april 2017]

PA: “De Balfour-belofte (dwz de verklaring) en de resultaten ervan die de basis legden voor de misdaad van de eeuw in 1948 (dwz de staat van Israël) .” [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 17 januari 2017]

Fatah: “De meest onmenselijke terroristische misdaad die het Britse regime tegen Palestijnen pleegde, door een zionistische illegale staat uit te nodigen en te creëren .” [Officiële Fatah Facebook-pagina, 27 oktober 2017]

Na jarenlang te hebben geluisterd naar Abbas, de PA en Fatah die klaagden over het ultieme ‘ historische onrecht’ en ‘misdaad’ van de oprichting van de staat Israël, toen Mahmoud Abbas zijn volk in 2021 eraan herinnerde dat Fatah werd opgericht ”om verwijder het historische onrecht dat het overkwam en wis de misdaden uit”, begrijpt elke Palestijn dat hij het heeft over het elimineren van de staat Israël.

Het volgende zijn de woorden van Abbas in de korte PA TV-video (hierboven) die op 29 december 2020 werd uitgezonden op de Palestijnse openbare televisie (PA TV):

De prestaties van onze [Fatah] -beweging en onze revolutie gedurende meer dan 50 jaar van geven, strijd en opoffering – we kunnen ze niet tellen in een toespraak of een boek, want Fatah was en is nog steeds een van de meest prominente mijlpalen in de moderne tijd. Palestijnse geschiedenis. Een model van vastberadenheid, verzet, geduld, vitaliteit en vaste wil, niet alleen op nationaal niveau maar ook op mondiaal niveau. Fatah werd geboren uit de schoot van het lijden van onze mensen om het historische onrecht dat het overkwam te verwijderen en de misdaden die ertegen werden gepleegd uit te wissen . Hierdoor is het een voorbeeld en inspiratiebron geworden voor alle eerbare mensen in ons land en de vrije mensen in de wereld. Fatah … zal zegevieren.

Zoals Palestinian Media Watch heeft aangetoond, blijft Fatah’s focus voor 2021 terreur en “gewapende strijd” en de PA en Fatah zullen dit aspect van de Palestijnse geschiedenis onder de aandacht brengen en behouden voor de bevolking.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Joop SoesanPalestijnse Autoriteit verheerlijkt massamoordenaars en prijst terreurgeschiedenis van Fatah” van 19 januari 2021 op de site van Joods.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.