Campus universiteiten: het epicentrum van het wereldwijde antisemitisme

Plaatje hierboven: Studenten van het Academisch Defensie Comité van de organisatie USACBI protesteren. USACBI is een Amerikaanse campagne die zich focust op de boycot van Israëlische academici en culturele instellingen en roept op om zich aan te sluiten bij de internationale BDS beweging (Boycott, Divestment and Sanctions against Israel) [beeldbron: USACBI]

Het epicentrum van wereldwijde antisemitische activiteit is – verbazingwekkend genoeg – de academische wereld. Antizionistische, antisemitische academici verwekken meer antizionistische, antisemitische academici, die allemaal elkaars rug krabben en het met elkaar eens zijn.

Het is bijna onmogelijk om een ​​onderzoekspad over het onderwerp Israël te volgen, tenzij je een aantal jaren hebt begeleid door een islamist, een marxist of iemand die aanspraak maakt op Palestijnse afkomst. Als je potentieel laat zien als professionele anti-Israëlische propagandist, of ermee instemt om een ​​gebied te onderzoeken dat zij voor je studie kiezen, kunnen je vergoedingen allemaal worden gedekt.

Als je eenmaal gepromoveerd bent, word je lid van een club waarvan de leden elkaars boeken prijzen, elkaars beurzen ondertekenen – en de toegang blokkeren tot alles en iedereen die niet past in het anti-Israëlische profiel. Als groep probeer je actief afwijkende meningen het zwijgen op te leggen. Hé – je mag zelfs brieven aan de Guardian medeondertekenen.

Het is een zelf beschermende wereldwijde fabriek die activisten voortbrengt die gepromoveerd zijn en die allemaal Israël haten. Dit is geen academische wereld, het is door de belastingbetaler gefinancierd, door islamisten gesponsord, antisemitische propaganda. Deze propaganda is de centrale pijler waarop het westerse antisemitische antizionisme wordt gesteund.

In tegenstelling hiermee moeten we onze tijd stoppen met het blussen van branden en beginnen we te onderzoeken waarom deze branden blijven ontstaan ​​en waar de brandstof voor allemaal vandaan komt.

Joden op de campus – een soort ‘dhimmitude’
Joodse mensen op de campus kunnen tegenwoordig worden getolereerd, beschermd of misbruikt. Ze worden op geen enkel moment als gelijken behandeld. Het beste waarop ze kunnen hopen, is bescherming en tolerantie in een vijandige omgeving.

Het doet denken aan dhimmitude onder islamitische heerschappij. Op de campus heerst de wijsheid dat hun geloof in de joodse identiteit fundamenteel verkeerd is. De Woke-doctrine van ‘systemisch racisme’ stelt dat Joden ’wit’ zijn en dat ze schuldig zijn aan het vestigen van de ‘kolonistenkoloniale’ staat Israël.

Postkoloniaal, postmodernistisch, marxistisch denken domineert de universiteiten waar ze ‘mogen’ studeren, en ze zullen worden getolereerd op voorwaarde dat ze ‘zich’ gedragen. In deze hallen is zionisme een vies woord dat gelijkgesteld wordt met racisme. Joodse studenten kunnen met hun vlag zwaaien in geheime kamers, maar ze moeten het niet doen waar het kan provoceren.

Ze krijgen de bescherming dat ze het bij het verkeerde eind mogen hebben binnen een superieur denksysteem – of met andere woorden, ze zijn tweederangsstudenten. Als ze worden misbruikt, is dat veel minder ernstig dan een misdrijf tegen iemand uit de moslim-, BAME- of LGBTQ-gemeenschappen.

Als een academicus verantwoordelijk is voor het misbruik (zie Bristol, Leeds, Warwick), is het de academicus die wordt beschermd en de klagende joodse student die het slachtoffer wordt – zelfs als de student misbruik kan bewijzen.

Academici verzetten zich fel tegen de bescherming van Joodse studenten die de regering probeert te implementeren. Joodse studenten die voor hun meesters buigen, krijgen speciale gunsten en status. De beste analogie die ik kan vinden is Dhimmitude.

Het is zo erg geworden dat sommige universiteiten vrijwel Judenfrei zijn. Waarom zou een openlijk pro-Israëlische joodse student naar een universiteit willen gaan waar ze door andere studenten worden belasterd en door docenten het slachtoffer worden?

Wat een aanklacht tegen het niet aanpakken van het probleem dat Joodse studenten een universiteit kiezen, niet vanwege de cursusinhoud of de kwaliteit van het onderwijs, maar vanwege de mate van antisemitisme waarmee ze te maken zullen krijgen.

Lees hier verder het artikel van David Collier


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Collier “Academia – the epicentre of global antisemitism” van 18 januari 2021 op de site van Beyond the Great Divide

♦ een artikel op deze blogBelgische universiteiten organiseren academische en culturele boycot van Israël” van 19 mei 2015

Een gedachte over “Campus universiteiten: het epicentrum van het wereldwijde antisemitisme

 1. Wat begint met de Joden eindigt niet met de Joden.

  Eérst werden Zionisten geweerd.
  Toen werden Joden, zijnde hun beschermers geweerd.
  Toen werden Joodse sprekers & professoren geweerd.
  Toen werd Trump geweerd.
  Toen werden Trump aanhangers geweerd.
  Toen werden pro Trump sprekers & professoren geweerd.
  Nu worden Republikeinen geweerd.
  Nu worden Republikeinse aanhangers geweerd.
  Nu worden Republikeinse sprekers & professoren geweerd.

  Nu worden ………..vul zelf maar in.

  Links Amerika is totaal doorgeknald door hun verkregen macht en op weg naar een DDR heilstaat.

  Probleem is dat ze de geschiedenis niet kennen en daaom niet weten/begrijpen wat hen te wachten staat.

  Big Brother for real!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.