Israël keurt op de valreep de bouw goed van 780 huizen in Judea & Samaria

De Israëlische autoriteiten hebben zondag vergevorderde plannen gemaakt om nog eens 780 huizen te bouwen in Joodse gemeenschappen in Judea & Samaria, zei Peace Now, in een last-minute golf van goedkeuringen voordat de Israël gunstige regering van de Amerikaanse president Donald Trump later deze week het kantoor verlaat.

De linkse Israëlische NGO Peace Now zei dat meer dan 90% van de huizen diep in de gebieden in Judea & Samaria liggen, waar zoals bekend de Palestijnen hun toekomstige onafhankelijke staat wille oprichten, en meer dan 200 huizen bevonden zich in niet-geautoriseerde buitenposten die de regering heeft besloten te legaliseren.

Peace Now reageerde boos en schreef:

Door honderden nederzettingeneenheden te promoten, stelt premier Netanyahu opnieuw zijn persoonlijke politieke belangen boven die van het land. Deze nederzettingenactiviteit zal niet alleen de mogelijkheid van een conflict beëindigende oplossing met de Palestijnen op de lange termijn uithollen, maar op de korte termijn brengt het Israël onnodig op ramkoers met de komende Biden-regering.

Israël heeft tijdens de ambtstermijn van Trump de woningbouw in Joodse gemeenschappen voorbij de Groene Lijn opgevoerd. Volgens Peace Now heeft Israël de bouw van 12.159 Joodse huizen in 2020 goedgekeurd of vooruitgeschoven, het hoogste aantal in een jaar sinds het begon met het vastleggen van statistieken in 2012.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael OKs hundreds of settlement homes in last-minute push” van 17 januari 2021 op de site van Ynet News

♦ naar een artikel780 Settlement Housing Units Approved Ahead of US Presidential Transition” van 17 januari 2021 op de site van Peace Now

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.