Hamas vuurt weer enkele raketten af in de richting van Ashdod

Twee raketten werden deze maandagochtend vroeg afgevuurd vanuit Beit Hanoun in het noorden van de Gazastrook in de zee in het gebied van Ashdod, meldde de IDF-woordvoerder. Er is geen sirene geactiveerd. Er waren geen meldingen van lichamelijk letsel of schade.

De IDF zei in een verklaring dat ‘er twee lanceringen werden geïdentificeerd vanuit de noordelijke Gazastrook naar het kustgebied in de Ashdod-regio die geen sirene veroorzaakten’. IDF-straaljagers richtten zich in reactie op Hamas-locaties in de Gazastrook. Tunnelgraaflocaties behoorden tot de getroffen militaire doelen.

Op 13 januari 2021 werden enkele bulldozers van de IDF aan de grens met Gaza beschoten door een sluipschutter van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad. Als reactie daarop viel een IDF-tank een Hamas-positie aan.

Drie weken geleden, op kerstavond, hebben terroristen in Gaza een raket op Israël afgevuurd die niet het Israëlische grondgebied binnenkwam. Als resultaat van de lancering klonk een rode kleurensirene in Kibbutz Kerem Shalom, gelegen aan de grens met Gaza.

Enkele dagen eerder, op 22 november 2020, hebben Gaza-terroristen twee raketten afgevuurd op de stad Ashkelon, die werden onderschept door het Iron Dome-antiraketsysteem. Als reactie hierop vielen IDF-vliegtuigen en straaljagers doelen van Hamas in de Gazastrook aan.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Two rockets fired from Gaza towards the sea” van 18 januari 2021 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelTwo rockets launched at Israel from Gaza strip” van 18 januari 2021 op de site van The Jerusalem Post

♦ een artikel op deze blog Jaaroverzicht 2020 van de IDF in de strijd tegen de terreur en bescherming van burgers” van 7 januari 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.