Nieuw congreslid zegt dat Democraten eerder Abraham-akkoorden zouden geregeld hebben

Congreslid voor de Democratische Partij (Joe Biden) Mondaire Jones (midden) schreef op 3 november 2020 geschiedenis als een van de eerste twee openlijk homoseksuele zwarte mensen die voor het Congres werden gekozen door vier andere kandidaten te verslaan.

De 33-jarige Jones, werkte tijdens de regering-Obama bij het Amerikaanse ministerie van Justitie en werkte als advocaat in andere delen van de publieke sector. Mondaire Jones, de opvolger van Nita Lowey, zei in een interview van een half jaar geleden met JTA dat hij een “goede vriend van Israël  en van de Joodse gemeenschap zal zijn”:

Eén ding dat ik wil dat Joodse mensen weten, is dat ik een vriend van Israël zal zijn en dat mijn liefde voor de Joodse gemeenschap een langdurige affiniteit is. Ik ben geboren en getogen in Rockland County en ik voel me alsof ik deel uitmaak van de joodse familie.

En hij vervolgde:

Het onderwerp Israël is meestal iets dat progressieven verdeelt. Begrijp me nu niet verkeerd, ik wil gelijke behandeling onder de wet en humanitaire hulp voor Palestijnen, en mijn vurige steun voor een tweestatenoplossing is gunstig voor Joden en Palestijnen en voor de strategische belangen van de Verenigde Staten.

Mondaire Jones heeft een aantal bizarre ideeën over de Abraham-akkoorden, die de normalisering van enkele Arabische landen met Israël bezegelde. In dit interview met JNS van een paar dagen geleden zei Jones:

Ik steun de normalisatie van de betrekkingen tussen Israël en de omliggende Arabische naties. Ik denk dat we dit punt veel eerder hadden kunnen bereiken onder een andere president, zoals Hillary Clinton of Joe Biden, en ik denk dat het ondanks de inspanningen van Trump is dat we in dat opzicht vooruitgang hebben kunnen boeken.

Ik denk dat hij [Trump] meer heeft gedaan om de staat Israël te schaden dan welke president dan ook in de moderne geschiedenis. Zijn politieke benadering van de regio is geweest om de spanningen tussen Arabieren en Israëli’s aan te wakkeren.

De ondubbelzinnige waarschuwing van de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in 2016, met name dat “er geen aparte vrede zal komen met Arabische landen” is een goede illustratie van deze verkeerde interpretatie van de politieke kaart van het Midden-Oosten door Mondaire Jones en zijn kompanen..

De Democraat John Kerry, als toponderhandelaar in het vredesproces onder president Barack Obama, was een fervente tegenstander van normalisatie als die niet verbonden is met een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen. Kerry zei in december 2016:

Er zal geen aparte vrede zijn tussen Israël en de Arabische wereld. Ik wil dat heel duidelijk maken. Ik kan u vertellen dat, terwijl ik de afgelopen week heb gesproken met leiders van de Arabische gemeenschap, er geen vooruitgang en afzonderlijke vrede met de Arabische wereld zal zijn zonder het Palestijnse proces en de Palestijnse vrede. Iedereen moet dat begrijpen.

Jones is een fervent voorstander van het herstellen van de Iran-deal en hij zei ook:

Ik ben echt radeloos bij het zien van de moord op de belangrijkste nucleaire wetenschapper van Iran [Mohsen Fakhrizadeh], en ik hoop dat dit de voorwaarden die het toelaten niet heeft vernietigd. Voor ons om die overeenkomst opnieuw naadloos aan te gaan.

Deze man klinkt niet al te deskundig. In dit en andere interviews positioneert hij zichzelf als een vriend van Israël, maar het klinkt alsof zijn ‘vriendschap’ het soort is dat J-Street beweert te hebben – wat helemaal geen vriendschap is behalve in naam.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “New member of Congress says Democrats would have done Abraham Accords sooner” van 16 januari 2021 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Jackson Richman “Mondaire Jones of New York seeks to call out anti-Semitism ‘wherever it exists’” van 14 januari 2021 op de site van The Jewish Nes Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Shira Hanau “Mondaire Jones, Nita Lowey’s presumed successor, says he’ll be a friend to Israel” van 1 juli 2020 op de site van The Jewish Telegrahic Agency (JTA)

Een gedachte over “Nieuw congreslid zegt dat Democraten eerder Abraham-akkoorden zouden geregeld hebben

  1. Zie hier de grote denkers van het opgewarmde Obama III regime.
    Het laat zien wat we kunnen verwachten van het Biden team.

    Maar gelukkig worden ze kritiekloos gesteund door Media, Big Tech , Intelligentia & Wall street en kunnen ze dus hun gang gaan en Amerika democratisch & progressief naar de knoppen helpen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.