FAKE NEWS: Mensenrechtengroep zegt dat Israël een ‘apartheidsregime’ heeft

De door Europa gefinancierde anti-Israëlische ‘mensenrechten’ -organisatie B’Tselem, met weinig of geen binnenlandse steun, lijkt hun fondsenwervingscampagne voor 2021 te hebben gestart met de bewering dat Israël een ‘apartheidsregime’ is.

Ter verduidelijking: Apartheid is een regering wiens wetten individuen discrimineren vanwege ras. Zoals u wellicht weet, is de ‘Vredesindustrie’ een grote industrie, met miljarden dollars die worden geïnvesteerd in duizenden organisaties, van wereldwijde initiatieven tot grassroots.

B’Tselem bevindt zich midden in deze branche en wiens eigenbelang is om dit conflict te bestendigen en de wereld te misleiden om het geld te laten stromen en ‘relevant’ te blijven. Maar wat gebeurt er als we onder de oppervlakte kijken van hun onjuiste beweringen?

B’Tselem beweert in een nieuwe analyse getiteld: “Een regime van Joodse suprematie van de Jordaan tot de Middellandse Zee: dit is apartheid” dat “meer dan 14 miljoen mensen, ongeveer de helft van hen Joden en de andere helft Palestijnen, onder een enkele regime leven tussen de Jordaan en de Middellandse Zee”.

Twee vragen voor B’Tselem:

♦ Heeft Israël wettelijk gezag over alle mensen in de regio’s Judea, Samaria, de Jordaanvallei en Gaza?

Als dat zo is, moeten we opnieuw bekijken wat de overeenkomst van Olso-akkoorden tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit betekende toen het een Palestijnse Autoriteit had opgericht die belast was met beperkt zelfbestuur over hun eigen volk, los van het bestuur door de Israëlische autoriteiten.

Als ‘mensenrechten’-groepen zoals B’Tselem geloven dat de Israëlische autoriteiten verantwoordelijk zijn, laat hen dan de toepassing van de Israëlische wet in dit land promoten en oproepen tot de ontbinding van de Palestijnse Autoriteit en Hamas.

♦ Apartheid, zoals u Israël beschuldigt, is een systeem van geïnstitutionaliseerde rassenscheiding. Welke Israëlische wet voor Israëlische burgers scheidt en discrimineert en hoe ziet die er op het terrein uit?

Hoewel Israël geen segregatiewetten op basis van ras heeft, kunnen sommigen zelfs zeggen dat Arabische Israëli’s een voorkeursbehandeling krijgen als het gaat om toelating tot de universiteit, toelating tot de medische school en sociale programma’s om deze sector van de Israëlische samenleving een boost te geven.

Het volgende picturale essay vergelijkt de Zuid-Afrikaanse apartheid met de realiteit van het leven van Israëlische Arabieren in Israël (20% van de bevolking):

Zuid-Afrika 1948-1991

Israël 1948-2021

Zuid-Afrika 1948-1991

Israël 1948-2021

Zuid-Afrika 1948-1991

Israël 1948-2021

Zuid-Afrika 1948-1991

Israël 1948-2021

Zuid-Afrika 1948-1991

Israël 1948-2021


Bronnen:

♦ naar een artikel‘Human Rights’ Group Says Israel isn’t a Democracy, It’s An ‘Apartheid Regime’” van 13 januari 2021 op de site van Behind The News (BTN)

♦ een artikel op deze blogDe Israëlische ‘Apartheid’ mythe: media herkauwen antisemitische kwakkel” van 15 januari 2021

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “B’Tselem, for first time, labels Israel an apartheid state” van 12 januari 2021 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel “Profile: B’tselem” van 4 oktober 2020 op de site van NGO Monitor

2 gedachtes over “FAKE NEWS: Mensenrechtengroep zegt dat Israël een ‘apartheidsregime’ heeft

  1. Het door de EUropa gesteunde anti Israel NGO ‘B’tselem’.

    Meer hoeven we niet te weten.

    Deze 2 haatorganisaties zijn sowieso iets uit het vorige decennium.

    2020 is het begin van een nieuw Midden Oosten en bovenstaande organisaties kunnen besluiten zich hierbij aan te sluiten of door te gaan met hun haatspelletjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.