CNN’s Amanpour vindt dat Israël Palestijnen moét vaccineren zelfs als ze dat niet willen

Gisteren interviewde Christiane Amanpour, nieuwsanker van de linkse Amerikaanse zender van CNN, Gideon Saar, de nieuwe politieke rivaal van Benjamin Netanyahu, en vroeg hem naar de reactie van Israël op de pandemie.

Ze ging toen meteen in op de inmiddels beruchte kwakkel, met name “dat Israël volgens het internationaal recht verantwoordelijk is voor het verstrekken van vaccins aan Palestijnen”, niét dus.

Amanpour:

Zoals u weet, hebben de Verenigde Naties en veel mensenrechtengroeperingen, om nog maar te zwijgen van de Palestijnen zelf, bitter geklaagd dat ze niet fair behandeld worden als het om vaccinaties gaat. En de Palestijnse politieke leider, ook een arts, schreef dit in de New York Times: ‘Het besluit van de Israëlische regering om het vaccin alleen beschikbaar te stellen aan Israëlische burgers is niet alleen een morele onrechtvaardigheid, het is zelfvernietigend. Kudde-immuniteit zal niet worden bereikt voor Israëli’s zonder de Palestijnen te vaccineren.’

De Palestijnen zelf hebben niet ‘bitter geklaagd’ – wekenlang terwijl de kwakkel zich verspreidde, zwegen ze, en pas toen ze zagen dat er een groot propagandavoordeel was om Israël op te blazen omdat het niet deed wat ze nooit hadden gevraagd, sprongen ze op de kar.

Amanpour ging op die teneur verder en vroeg Saar:

Ik vraag me af of u premier was, u ervoor zou zorgen dat de Palestijnen op de bezette westelijke oever en in Gaza ook daadwerkelijk eerlijk werden behandeld bij deze vaccinaties. Het maakt deel uit van de Oslo-akkoorden. Het maakt deel uit van de Conventies van Genève voor een bezettingsmacht om in de medische behoeften van die burgers te voorzien.

De Oslo-akkoorden zeggen precies het tegenovergestelde van wat Amanpour beweert:

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden op het gebied van gezondheid op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook zullen worden overgedragen aan de Palestijnse kant, inclusief het ziekteverzekeringssysteem.

Volgens de Conventies van Genève moet de bezettende macht de lokale autoriteiten bijstaan, en de Palestijnen hebben voor het grootste deel niet om hulp gevraagd. Toen ze dat deden, gaf Israël hun vaccins.

Vorig jaar weigerde de Palestijnse Autoriteit al maanden elke samenwerking met Israël. Het was Palestijnse artsen verboden om met hun Israëlische collega’s samen te werken, omdat dat ‘normalisatie’ werd genoemd. Denkt iemand serieus dat Israël de Palestijnen gedwongen had moeten vaccineren als ze het vaccin gedurende die tijd hadden gehad?

Gideon Saar antwoordde haar nauwkeurig:

Christiane, zoals u weet na de akkoorden van Oslo en na onze terugtrekking uit de Gazastrook, staat de overgrote meerderheid van de Palestijnen onder Palestijnse controle. Het is de verantwoordelijkheid van de Palestijnse autoriteit en het Hamas-regime om voor hun inwoners te zorgen. We willen graag helpen, maar we zullen alleen kunnen helpen nadat we voor onze eigen burgers hebben gezorgd.

Amanpour (CNN): “Nou, ik denk dat dat een behoorlijk ernstige boodschap is aan de Palestijnen. Denkt u eigelijk ook niet, u weet toch ook, dat het een pandemie is?

Gideon Saar:

Ik vind het een goed bericht. Ik vind het een goede boodschap. Omdat ik zei dat we klaar zijn om te helpen. We staan ​​klaar om te helpen. Maar we zullen wel kunnen helpen nadat we voor onze eigen burgers hebben gezorgd. Ik denk dat de Palestijnse Autoriteit genoeg geld heeft om salarissen te betalen, aan terroristen, aan moordenaars, aan degenen die volgens de misdaden tegen Israël krijgen. Ze krijgen meer geld.

Amanpour (CNN): “Dit zijn verschillende problemen.

Gideon Saar: “Als ze daar geld voor over hebben, kunnen ze ook voor hun bewoners zorgen.

Amanpour (CNN): “Meneer Saar, dit zijn twee verschillende kwesties. Dit zijn twee heel verschillende kwesties. Dit is een wereldwijde pandemie.

Gideon Saar: “Nee.

Het zijn geen verschillende kwesties, want de Palestijnse Autoriteit heeft het geld en de middelen om haar eigen vaccins te krijgen. Als zodanig is het de verantwoordelijkheid van Israël om ervoor te zorgen dat er geen belemmeringen zijn voor dat gebeuren (en daar zijn Amnesty en andere NGO’s eigenlijk tegen!)

Amanpour liegt expliciet en wordt zenuwachtig als Saar zijn punt maakt.

In september 2017 plaatste The Jerusalem Post Gideon Saar als 5de op de lijst van ’50 meest invloedrijke Joden ‘en noemde hem de ‘erfgenaam van de Likud-troon’. In september 2018 stond hij op de 25ste plaats, samen met andere Likud-leden Yisrael Katz en Gilad Erdan.

In december 2020 kondigde Sa’ar aan dat hij de Likud zou verlaten en zijn eigen partij zou vormen, genaamd Tikva Hadasha (Nieuwe Hoop). Hij nam ontslag uit de Knesset op 9 december 2020, hoewel het pas twee dagen later in werking trad.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Christiane Amanpour adds to the vaccine libel” van 15 januari 2021 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “CNN’s Amanpour vindt dat Israël Palestijnen moét vaccineren zelfs als ze dat niet willen

  1. Ieder mens heeft recht op zijn eigen mening, niet op zijn eigen feiten.

    Gevaarlijk is dat de leugens & eigen feiten van Christiane Amanpour met haar zender CNN zoveel ignorante mensen beinvloeden…..wat natuurlijk ook de bedoeling is want nog Amanpour nog CNN zijn objectief of neutraal.

    Het is een linkse, pro palestijnse, anti Trump, anti Israel organisatie die er niet voor terugdeinst om ‘hun feiten de wereld in te gooien….tot ze gepakt worden en dan bieden ze ”excuses” aan, tot de volgende kwakkel weer de ronde doet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.