UNRWA erkent dat eigen lesmateriaal vol zit met anti-Israël racisme en opruiing

De United Nations Relief and Works Agency (UNRWA), die Palestijnse vluchtelingen bedient, gaf donderdag toe dat haar educatieve materialen aansporingen bevatten tot geweld en terreur alsmede haatzaaiende uitlatingen, die in strijd zijn met VN-voorschriften.

In een verklaring van UNRWA-commissaris-generaal Philippe Lazzarini een dag na de publicatie van een rapport van de groep IMPACT-se die de materialen onderzoekt, beweerde UNRWA dat haar onderwijscurriculum – dat wordt gebruikt om meer dan 500.000 kinderen te onderwijzen – “de VN-waarden benadrukt van neutraliteit, mensenrechten, tolerantie, gelijkheid en non-discriminatie met betrekking tot ras, geslacht, taal en religie“:

Het bureau beweerde dat de opname van het aanstootgevende materiaal te wijten was aan bureaucratische problemen als gevolg van de verschuiving naar leren op afstand tijdens de coronaviruspandemie:

Helaas, in de haast om het onderwijs van studenten ononderbroken voort te zetten, werd materiaal waarvan het Agentschap eerder had vastgesteld dat het niet in overeenstemming was met de VN-waarden ten onrechte opgenomen.

Aldus de verklaring. die verder beweerde:

Zodra het probleem was vastgesteld, voerde het Agentschap een grondige evaluatie uit van het volledige zelflerende materiaal dat UNRWA had ontwikkeld en nam het stappen om het aan te pakken. UNRWA heeft een nultolerantiebeleid voor discriminatie en voor het aanzetten tot haat en geweld op zijn scholen en in al zijn activiteiten. Elke gerapporteerde inbreuk wordt streng aangepakt. Het Agentschap houdt zich in zijn onderwijsprogramma aan de hoogste normen van neutraliteit, menselijkheid en tolerantie.

Marcus Sheff, de CEO van IMPACT-se, merkte op:

Na jarenlang de beweringen van UNRWA te hebben gehoord dat het geen haat leert en veiligheidsmaatregelen heeft getroffen, hebben we voor het eerst een [kijkje] achter het gordijn genomen en wat we zien is schokkend. Een VN-organisatie heeft radicaal lesmateriaal gemaakt dat geweld, haat en bloedpraatjes promoot; heeft het systematisch verspreid onder meer dan 300.000 schoolkinderen; en heeft geen plan gepresenteerd voor hoe ze het zullen terughalen, of helemaal niet. Het is tijd voor UNRWA om eindelijk eens helder te worden over haar leer van het radicale Palestijnse curriculum. Platitudes over het verwijderen van het problematische materiaal van de Palestijnse Autoriteit zullen er niet langer voor zorgen dat UNRWA zelf deel uitmaakt van het probleem.

Het IMPACT-se-rapport ontdekte dat het UNRWA-materiaal jihad, terrorisme en martelaarschap aanmoedigt en terroristen als helden presenteert. Er is geen afwijzing van geweld opgenomen. Een deel van dit materiaal is rechtstreeks gekopieerd uit leerboeken van de Palestijnse Autoriteit, die berucht zijn om dergelijke inhoud.

Het materiaal biedt ook geen inhoud die aandringt op vrede of verzoening met Israël, en stelt de Joodse staat alleen voor als ‘de vijand’. Israël wordt consequent gedemoniseerd met leugens en samenzweringstheorieën, zoals de valse beweringen dat Israël heeft geprobeerd de al-Aqsa-moskee te vernietigen, giftig afval op de Westelijke Jordaanoever te dumpen en Palestijnse oudheden te roven.

De materialen wissen vaak Israël en de Joden als geheel. De naam van Israël wordt zelden genoemd, en kaarten van de regio laten heel Israël zien als ‘Palestina’. De joodse geschiedenis in het land Israël en het Midden-Oosten in het algemeen wordt bijna volledig genegeerd, en in plaats daarvan wordt Israël ervan beschuldigd het gebied te “judaïseren”.

IMPACT-se concludeerde dat de UNRWA-materialen “vol zitten met problematische inhoud die in tegenspraak is met de verklaarde VN-waarden” en “enige façade van door de VN opgelegde neutraliteit” missen.


Bronnen:

♦ naar een artikelAfter Watchdog Report, UNRWA Admits Educational Materials Rife With Anti-Israel Racism and Incitement” van 14 januari 2021 en een artikel “Study Finds UNRWA Educational Materials Replete With Antisemitism, Anti-Israel Hate, Incitement” van 13 januari 2021 op de site van The Algemeiner

♦ naar een rapport van Itam Shalev “Review of UNRWA-Produced Study Materials in the Palestinian Territories” van januari 2021 op de site van IMPACT-se

Een gedachte over “UNRWA erkent dat eigen lesmateriaal vol zit met anti-Israël racisme en opruiing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.