Wiens mensenrechten? BDS is antisemitisch en schaadt de Palestijnen

BDS is niet alleen een antisemitische beweging die tot doel heeft de Joodse staat te vernietigen, maar het verlamt ook de aspiraties van het Palestijnse volk.

BDS lanceerde een boycot tegen SodaStream, een Israëlisch bedrijf met een fabriek in Judea-Samaria, waardoor SodaStream werd gedwongen die fabriek te sluiten. Elke Palestijnse werknemer raakte zijn baan kwijt.

Met extreem hoge Palestijnse werkloosheidscijfers – vooral onder Palestijnse jongeren – hebben de resultaten van de BDS-beweging het Palestijnse volk rechtstreeks geschaad.

Bovendien schaadt BDS in zaken als SodaStream en anderen de zaak van de vrede, aangezien alle Arabisch-Joodse dagelijkse relaties met collega’s die in de loop van de jaren zijn opgebouwd, verloren gaan.

Door zich de taal van progressieven met betrekking tot mensenrechten toe te eigenen, houdt BDS een lege propagandistische leugen in stand: dat Israël een racistische apartheidsstaat is, die zelfs uit is op etnische zuivering.

Het BDS-verhaal portretteert Palestijnen als een onderdrukte minderheid, en stelt hen gelijk aan indianen, Afro-Amerikanen en anderen. Maar Israël is beslist niet Amerika. Het is destructief om deze propaganda te slikken, om in deze parallellen te geloven – de fout van een naïeve, etnocentrische ideologie.

De Palestijnse strijd is niet hetzelfde als andere. Bovendien is Israël geen apartheidsstaat – aangezien Israëlische Arabieren volgens de wet volledige rechten hebben en in elke sector van de samenleving dienen, inclusief de Knesset en het Hooggerechtshof, en Israël de mensenrechten van Arabieren, LGTBQ-mensen en anderen meer respecteert dan enig ander  land in de regio.

De Arabisch-Joodse relaties met medewerkers – zoals die verloren zijn gegaan bij SodaStream – vertegenwoordigen de goede wil onder Joden en Arabieren die al voor vrede hebben gekozen; Die de ander zien als zichzelf. We moeten dat soort goede wil koesteren die elke dag opduikt.

Er zijn zoveel gevallen waarin joden en Arabieren als mensen op elkaar reageren. Toen een Palestijn willekeurig het vuur opende op de auto van een rabbijn en zijn gezin, werd de rabbijn gedood, raakte zijn vrouw gewond en werd hun tienerdochter neergeschoten. Een ander Palestijns echtpaar kwam langs de snelweg en stopte om te helpen. Toen stopte een andere auto – een Palestijnse arts en zijn vrouw. Deze vier Palestijnen hebben hun leven gewaagd om de vrouw en kinderen van de rabbijn te redden.

Een Israëlische arts heeft het leven gered van de schoonzus van een Palestijnse man die ooit het leven van dezelfde dokter had gered van een groep boze Palestijnen.

Een Israëlische Jood, Michael Ben Zikri, verdronk bij het redden van een bedoeïenenvrouw en haar vier jonge kinderen. Op de begrafenis van Ben Zikri zei voormalig MK Talab El-Sana (Arabische Democratische Partij): “Het Arabische publiek rouwt in het hele land, van noord naar zuid. We zullen de hoofdstraat in onze stad hernoemen ter ere van [Zikri].”

Door termen als racistisch en apartheid te gebruiken in zijn aanvallen, demoniseert BDS Israël. Apartheid was het officiële beleid van de Zuid-Afrikaanse regering. In onze tijd is ‘apartheid’ in verband gebracht met de donkere tijden van die onderdrukking. Door zich die taal toe te eigenen, worden de Zuid-Afrikanen onteerd die leden, vochten en stierven onder de wetten van een officieel regeringssysteem. Israël is geen racistische staat en ook geen apartheidsstaat.

Zoals hierboven vermeld, zou geen van de volgende, slechts enkele van de vele van dergelijke voorbeelden, kunnen bestaan ​​in een racistische apartheidsstaat:

 • 35-50% van de inschrijving van de Technion-medische school is Arabisch; een Arabische vrouw was in 2013 valedictorian;.
 • Talrijke Arabische partijen hebben zetels in de Knesset;
 • Dr. Ahmad Tibi was plaatsvervangend voorzitter van de Knesset;
 • Een Palestijnse rechter, Hon. George Karra, zetelt in het Hooggerechtshof;
 • Jamal Hakroosh is generaal-majoor bij de Israëlische politie;
 • Arabieren, die niet verplicht zijn om in de Israel Defense Forces te dienen, doen in toenemende mate vrijwilligerswerk;
 • Arabieren kunnen dienen als hoge IDF-officieren;
 • T. Raleb Majade was minister van Wetenschap, Cultuur en Sport;
 • Majalli Wahabi was waarnemend president;
 • De Arabisch-Israëlische Rana Raslan was Miss Israël;
 • Dr. Samer Haj Yehia is voorzitter van Bank Leumi;
 • Alle twee miljoen Arabisch-Israëlische burgers hebben toegang tot openbaar onderwijs, universitair onderwijs (Omar Barghouti studeerde zelf aan de Universiteit van Tel Aviv), banen bij de overheid (en andere), naast het recht op eigendom en alle andere rechten.

Dit is niet hoe apartheid eruitziet. WaterGen, een Israëlisch bedrijf dat atmosferisch water kan winnen en zuiveren, opende een project in Gaza en gaf de volgende verklaring vrij:

Elke mens heeft een fundamenteel recht op schoon drinkwater, we helpen enkele buurlanden van Israël om toegang te krijgen tot zoet water. We hopen dat onze bijdrage de watercrisis zal helpen oplossen als een stap voorwaarts naar wederzijdse samenwerking.

Dit is niet hoe racisme eruitziet. Dit is hoe de kans eruit ziet. BDS is vooral bezeten door zijn eigen Jodenhaat, een racisme dat helaas al veel ouder is dan 1967 en 1948. Het Midden-Oosten is niet Amerika. Terwijl de vrede groeit, verzoek ik u om u te laten overtuigen – niet door opruiende retoriek – maar door de feiten van wat de staat Israël is.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Martin Nakell “Whose Human Rights? BDS Is Antisemitic and Harms Palestinians” van 12 januari 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.