Biden benoemt Kristen Clarke, een zwarte supremaciste die antisemitische docent steunde

De keuze van de verkozen president Joe Biden voor een toppositie in de burgerrechten van het ministerie van Justitie ligt onder vuur nadat deze week racistische en zwarte racistische beweringen die Kristen Clarke op de universiteit had gemaakt, naar boven kwamen.

Kristen Clarke, een advocate die de Lawyers ‘Committee for Civil Rights Under Law leidt, werd afgelopen woensdag door Biden genomineerd om te dienen als de Assistant Attorney General om de Civil Rights Division van het Department of Justice te leiden.

Clarke werkte eerder als procesadvocaat voor de DOJ’s Civil Rights Division en werkte in het NAACP Legal Defense and Educational Fund. Maandagavond onthulde een rapport dat op Fox News werd uitgezonden echter dat Clarke een geschiedenis had van het slijten van racistische en zwarte suprematie-ideeën.

Tijdens haar studie aan de Harvard University schreef Clarke – toen de voorzitter van de Black Students Association – in 1994 een brief aan de universiteitskrant van de school, The Harvard Crimson, waarin ze erop aandrong haar opvattingen over genetische verschillen tussen zwarten en blanken over te nemen.

In haar brief, die werd geschreven als reactie op de controverse rond The Bell Curve door Charles Murray en Richard Herrnstein, beweerde Clarke dat zwarten ‘superieure fysieke en mentale vermogens’ hebben, eraan toevoegend dat het huidpigment melanine zwarten had geschonken met superieure eigenschappen dan blanken en aziaten.

Kristen Clarke schreef:

Gebruik alstublieft de volgende theorieën en observaties om u te helpen bij uw zoektocht naar de waarheid over de genetische verschillen tussen zwarten en blanken:

Een: Dr. Richard King onthult dat de kern van het menselijk brein de ‘locus coeruleus’ is, een structuur die zwart is, omdat het grote hoeveelheden neuromelanine bevat, wat essentieel is voor de werking ervan.

Twee: zwarte baby’s zitten, kruipen en lopen eerder dan blanken.

Drie: Carol Barnes merkt op dat menselijke mentale processen worden gecontroleerd door melanine – dezelfde chemische stof die zwarten hun superieure fysieke en mentale vermogens geeft.

Vier: Sommige wetenschappers hebben onthuld dat de meeste blanken geen melanine kunnen produceren omdat hun pijnappelklier vaak verkalkt of niet functioneert. Pijnappelklierverkalking bij Afrikanen is 5 tot 15 procent, Aziaten 15 tot 25 procent en Europeanen 60 tot 80 procent. Dit is de chemische basis voor de culturele verschillen tussen zwarten en blanken.

Vijf: Melanine schenkt zwarten grotere mentale, fysieke en spirituele vermogens – iets dat niet kan worden gemeten op basis van eurocentrische maatstaven.

Clarke onderschreef ook een antisemitische professor, Tony Martin, die bekend stond om zijn controversiële boek, The Jewish Onslaught: Dispatches from the Wellesley Battlefront. Een jaar na de publicatie van het boek en een maand na haar brief aan The Harvard Crimson, nodigde Clarke Martin uit om op Harvard te spreken.

In zijn toespraak, ogenschijnlijk bedoeld om de controverse over The Bell Curve aan te pakken, hekelde Martin de joden en het jodendom, waarbij hij de Thora, de Talmoed en de geschriften van Maimonides als racistische teksten vernietigde.

“Er was een Joods monopolie dat zwarten vervloekt werden”, zei Martin tijdens de toespraak van 1994, bewerend dat Joden de eersten waren die racistische theorieën ontwikkelden. Volgens een rapport van The Harvard Crimson verdedigde Clarke Martins beweringen door te zeggen: “Professor Martin is een intelligente, ervaren zwarte intellectueel die zijn informatie baseert op onbetwistbare feiten.”

Clarke’s afhandeling van het fiasco bracht The Harvard Crimson ertoe haar te bekritiseren omdat ze “het lelijke spook van antisemitisme naar een lessenaar op de campus had gebracht’ en klaagde over de schade die Clarke’s uitnodiging aan Martin veroorzaakte aan zwart-joodse relaties op de campus.

De schade is aangericht. Zwarte studenten worden al lang overspoeld met verkeerde voorstellingen van wat het Joodse volk en de ethische traditie hen te bieden hebben. We moeten het weten, Kristen, of je achter Tony Martin staat, of dat je achter ons staat.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Biden nominates Black supremacist who endorsed anti-Semitic lecturer” van 12 januari 2021 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Biden benoemt Kristen Clarke, een zwarte supremaciste die antisemitische docent steunde

 1. Amerika staat aan de vooravond van een burgeroorlog en de oude Joe Biden met zijn opgewarmde Obama 3 regering zal daar niets tegen kunnen doen.

  De Democraten worden momenteel verteerd door een gevoel van euforische wraak op alles wat Republikeins/rechts is door hun overwinning.

  Van (sociale) media censuur, uitsluiten van alles wat Republikeins is
  tot het terugdraaien van positieve politieke resultaten etc.etc.etc.

  74 miljoen Republikeinen gaan dit écht niet zomaar laten gebeuren.

  Het gevaarlijke is dat wat er in Amerika gebeurt niet in Amerika blijft.

  Het worden woelige tijden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.