Israël zal groen licht geven voor nieuwbouw van 800 Joodse huizen in Judea & Samaria

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag aangekondigd dat hij plannen zal maken om groen licht te geven voor de bouw van meer dan 800 nieuwe Joodse gemeenten in Judea & Samaria.

Dit gebeurt slechts enkele dage voordat Joe Biden wordt beëdigd als de 46ste president van de Verenigde Staten. Ongetwijfeld zal dit besluit Biden irriteren, die net als de meeste voormalige Amerikaanse presidenten gekant is tegen nieuwbouw van Joodse huizen voorbij de Groene Lijn.

Premier Netanyahu schreef op Facebook:

We zijn hier om te blijven. We gaan door met het bebouwen van het land Israël!

Tijdens een vergadering volgende week zal het High Planning Committee van de Civil Administration de bouw van 500 wooneenheden in de gemeenten Itamar, Beit El, Shavei Shomron, Oranit en Givat Ze’ev oin Judea & Samaria goedkeuren, zo meldde de openbare omroep Kan.

Daarnaast zal de commissie ook plannen maken om 100 eenheden te bouwen in Tal Menashe en meer dan 200 huizen in de buitenpost Nofei Nehemia. In Tal Menashe, waar vorige maand Esther Horgan werd vermoord door de Palestijnse terrorist Muhammad Maroach Kabha, zullen dus ook nieuwe huizen zullen worden gebouwd.

In 2010 was Biden boos toen Netanyahu een nieuwe “nederzetting” aankondigde op het moment dat de toenmalige vice-president landde voor een bezoek dat bedoeld was om de betrekkingen tussen de VS en Israël te kalmeren.

In een aparte ontwikkeling meldde Kan zondag dat minister van Defensie Benny Gantz 46 wilde buitenposten niet zou legaliseren zoals de kolonistenleiders aandringen. Diaspora-minister Omer Yankelevich, een lid van de Blauw-Witte partij van Gantz, heeft gelobbyd om buitenposten te legaliseren.

Gantz zei vorige maand tijdens een factievergadering dat Blauw en Wit het legaliseren van buitenposten ondersteunt die op staatsgrond staan ​​- zelfs als ze zonder goedkeuring zijn gebouwd.

Er zijn ongeveer 120 buitenposten verspreid over de Westelijke Jordaanoever. Ongeveer een dozijn van hen zien eruit als gevestigde steden met honderden gezinnen. Ongeveer 60 buitenposten zijn kleine landbouwgemeenten die vaak maar een handjevol gezinnen met weinig infrastructuur huisvesten.

Een soortgelijk aantal buitenposten zijn kleine ‘nederzettingspunten’ die vaak bestaan ​​uit een of twee geïmproviseerde gebouwen waar ultra-nationalistische tieners wonen die bekend staan ​​als jeugd op een heuveltop.

Joodse Buitenpost aka Voorpost


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael will OK over 800 new settlement homes during the week of Biden’s inauguration” van 11 januari 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency

♦ naar een artikelIsrael to okay over 800 new settlement homes days before Biden sworn in” van 11 januari 2021 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Israël zal groen licht geven voor nieuwbouw van 800 Joodse huizen in Judea & Samaria

  1. Dit is toch normaal het is hun eigen land. Aan wie zoude zij verantwoording afleggen? Gewoon doen en zo snel mogelijk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.